Sista kvällen i Riga!

Det har vart en slapp och mysig och rolig helg! I torsdags kväll anlände jag och Fröken Snowqueen (som klarat resan alldeles själva!!) till Riga airport. Ett glatt tvillingpar mötte oss med kramar och skrik i öronen. När vi väl kommit fram till deras enkla boning (ett studentrum på ett hotell) satt vi bara och pratade...tills klockan blev typ tre på natten (Rigatid)...vi gick sen upp klockan sju (eller klockan sex hemmatid). På fredagen var jag och Maria med Maja på en föreläsning om medicinsk historia, mycket intressant...faktiskt! Lina låg då hemma och sov! :) På kvällen blev det rajtantajtan med way too mycket alkohol för oss alla! En huge förfest hemma hos (oss) och sen vidare till Madhouse. Lite skaka rumpa och några öl till!

På lördagen vaknade jag och insåg att jag inte hade några större bakfyllemen från fredagskvällen, däremot mådde alla andra bajsapa...haha...När alla väl lyckats gå upp (typ klockan ett) så gick vid och åt pannkaks/crepes frukost/lunch/brunch och jag tror att alla fick i sig något i alla fall. :) Suget efter vatten hägrade dock hela dagen! Shopping på New Yorker lyste upp hela dagen och en mysig biostund ("He's not that into you"), med coola smaksatta popcorn, lite senare avrundade det hela bra, trodde vi. För efter det blev Maria övertrött! Herregud, hon bara skrattade så jag bara skrattade och att jag bara skrattade triggade henne ännu mer! Det var kul...det kändes dock när jag gick upp vid halv nio i morse. Klockan hann bli en del innan vi skrattat klart och Maja och Linas mamma och pappa skulle komma strax efter nio idag så det var bara att gå upp. 

Idag har vi strosat runt på stan, fikat, fotat, skrattat, mobbats, precis sådana saker som vi alltid gör när vi träffas (och framförallt när systrarnas pappa är med). Något som har genomsyrat hela helgen är en massa ord på latin (jag kanske kan komma ihåg nått) och Rubriks kub (jag kan lösa första och andra lagret (ibland)). 

Det har vart en bäst helg och jag lovar att jag kommer åka tillbaka...men nu vill jag faktiskt träffa min finaste Erik så i morgon tidigt åker vi hem. Jag saknar honom så sjukt mycket att det skaver i min thorax (bröstkorg). 

Pöss å köss

/S 


Erik!!

Jag saknar dej min vackra prins! Det är bara en helg men ack såå länge! Jag har det bra men ändå vill jag bara va hemma hos dej! Sköt dej nu i helgen... Och jag lovar att jag ska göra det!! Älskar dej såå sjukt mycket!

Riga-info får komma senare!

Ha de gött!

Enligt den Frykmanistiska läran:

så suger hemtenta om gamla gubbar hästaballe! Marx, Weber och Durkheim har säkert sagt en massa bra och finurliga saker, men alla som skriver något om dessa gubbar skriver på en övermänsklig svenska som säkert skulle kunna kallas för ett annat språk, typ sociologiska. Ett exempel: istället för att använda ordet rik så används istället ordet besutten! Hallå, varför i hela skogen ska man krångla till det mer än nödvändigt?!

Moi blir vansinnig och vansinnigt uttråkad av att hålla på med något där personerna som ger information leker översittare genom att ordbajsa fram de mest avlägsna synonymerna som finns! I ämnet sociologi skulle jag behöva en egen privat tolk...precis som vissa människor med svenska som andraspråk behöver en tolk när de ska gå till affären! Okej, nu var jag väl lite väl dum kanske...men poängen är den att det är fullkomligt meningslöst att inte använda vanlig svenska när man skriver. Jag tror att de flesta har lättare för att förstå msn-språk än professorspråk.

Färdigklagat för ett tag...nu måste jag fortsätta försöka plugga! Jag återkommer om jag hittar en sån där fin, lång, helt obegriplig mening...vilket betyder ganska snart! :D

Ha de mumsigt!

Herrå...

 

Alla hjärtans dag

Jag vet...det är ett kommersiellt påhitt men eftersom det nu är ganska "inne" att bojkotta denna dag tänker jag vägra att bojkotta den! Det bli dock inga traditionella kärlekspaket från mig till min kära sambo och älskade pojkvän, men jag tycker om att fira vår kärlek och jag tycker om att köpa paket till honom. Jag tror att han kan bli ganska glad för min lilla presang...ska dock förbättra den en aning idag tror jag (jag insåg att jag hade lite pengar kvar på kontot). 

Ikväll blir det en enklare trerättersmiddag:

Ciabatta med rödlök, fetaost och olivolja.

Laxgratäng a la Qsin med hemmagjort potatismos.

Chokladpudding.

Och vin!!! 

Egentligen behöver jag inte mer än en städad lägenhet, lite tända ljus och min fina, fina Erik. Men vi har bestämt oss för att ändå uppgradera denna dag med lite god mat och kanske nått "litet" paket. Att det är hur fint väder som helst sätter juh såklart guldkant på dagen men med Erik nära tycker jag nog alltid att det är fint väder, för han lyser verkligen upp alla mina dagar! :) Jag har nog aldrig mått så bra som jag gör nu när jag har träffat min man (även om jag är konstant sjuk hela tiden). Jag är lite glad... :)

Nu måste jag försöka plugga lite till, innan det är dags för melodikrysset (som jag måste lösa själv idag eftersom Erik jobbar).

Ha en toppenbra alla hjärtans dag!

Pöss

 

En genetisk soptipp!

Det var dagens beskrivning av mig idag (enligt min kära pojkvän)!

Jag har migrän i näsan (trots en 10 dagars penicillinkur), utslag över hela ryggen och lite på magen och illamående. What else?! Jag ska få skiktröntga mitt ansikte eftersom läkarna inte fattar vad som är fel på min näsa och proverna visar inget särskilt. Hoppas att jag får en tid så fort som möjligt så att jag kan få ett svar på åtminstone en av alla mina sopor på min genetiska soptipp.

By the way...jag älskar uttrycket genetisk soptipp!

Så förutom mitt besök på vårdcentralen idag så har jag klippt mig, skaffat en jobbreferens, haft en redovisning, varit på cellprovstagning, ätit mc donalds mat och älskat min pojkvän. Fullspäckad dag med andra ord! :) Det gäller att hålla igång för att hålla sig frisk (hahaha...vilket big time skämt!).

Ibuprofen och Paracetamol är ungefär som antidepressiva tabletter eftersom när smärta i näsan i alla fall halveras blir livet tusen gånger lättare att leva! :)

På torsdag blir det en andra arbetsintervju, för ett extrajobb som SFI-lärare. Hold your thumbs people för jag vill verkligen på chansen att prova på läraryrket på riktigt! Det verkade som att min CV hade gått hem så nu ska jag bara försöka ge ett bra intryck in persona. Lycka till Sandra! Nämen man tackar! :)

Nu ska jag titta på Top Model och vänta på att älskling kommer hem från jobbet!

Pöss å Hej!

/S


Enda anledningen till att bli känd:

att få vara med i Let's Dance!

Det är den absolut enda anledningen som jag kan hitta för att någonsin slita och kämpa för att bli en kändis. Jag har aldrig haft drömmarna om det offentliga livet som artist, skådespelare eller modell, men däremot drömmer jag om att få lära mig dansa, bli stylad och få ha coola kläder på mig.

Vad ska jag då bli riktigt bra på?  Jag har faktiskt ingen aning...musik kanske? Det känns ändå en aningens avlägset...jag kanske ska bli som hon som spydde på det där ordprogrammet? Visst, det kan jag nog klara men är det verkligen det jag vill? :)

Om det finns några förslag på vad jag kan göra är alla upplysningar guldvärda! :D

Okej...jag kommer aldrig få vara med i Let's Dance! Cheer up for fucks sake!

Herrå!


Jag kan låtsasskratt tills jag skrattar ihjäl mig!

När jag väl skrattat igång mig är det i princip omöjligt att få mig att sluta! Erik tycker att jag är en knasboll men han gillar mig! :)

Gårdagen var en dag fullspäckad av framförallt grupparbete i skolan. Men vid tre kom räddningen på hela dagen...fredagspuben!! Tänk va en endaste liten öl kan göra för sinnet, en liten hutt och man är good to go. Lite senare på kvällen var det kalajs hos Anton med utgång på Platens, en liten kebabtallrik och mycket testosteron. Tack Anna för att du tillslut kom och joinade mig i min kvinnliga ensamhet! Men pojkarna är bra så det är helt okej att sitta och glo med dem och ett (eller två) glas vin. :)

Har egentligen inte så mycket att säga...vet inte riktigt hur kvällen kommer se ut, vet bara att vi ska ut och äta vid halv åtta och sen får vi se...

Ha de!

/S


RSS 2.0