Å vuxen är man på väg att bli!

I söndags var jag och Erik på Elliot och Theodores dop. Pojkarna var så snälla och lugna, förutom när dumma morfar präst hällde vatten på dem fastän att de förmodligen var nybadade. Man kan juh förstå att de kan bli lite upprörda vid ett sådant tilltag! :)

På lördag ska jag och Erik iväg på Johan (Eriks bror) och Sofias bröllop. En tripp till Uppsala med en natt på hotell. Klänning är fixad, skor skulle behöva klackas om men jag vet inte om det hinns med, kofta hoppas jag få låna av Camilla och strumpbyxor går fort att ordna.

Varför titeln på detta blogginlägg heter så är för att jag anser att ovannämnda (jag har precis skrivit klart en uppsats, därav en massa fina ord) är vuxengrejer och att jag nästan freakar ut när jag tänker på vad som kommer med ett "riktigt" vuxenliv. Att betala räkningar är något som jag efter fyra år i egen lägenhet har vant mig vid men när det gäller andra saker som behöver lösas ringer jag ofta till mamma för att be om råd och hjälp. Hon tycker om att kunna hjälpa till men någon gång kanske jag måste bli vuxen på riktigt och lösa saker och ting själv. Exempel på saker som mamma och Eriks mamma har fått hjälpa mig att lösa är till exempel vilken typ av klänning som är lämplig att ha på sig på ett bröllop. Jag tänkte nog ungefär som dem men jag kände mig ändå inte riktigt säker på klänningen jag hittade så innan jag köpte den skickade jag ett mms till Eriks mamma för att hon skulle kunna godkänna den. Jag tror nog att hon tyckte att det var ganska kul att jag bad henne om hjälp...men när kan jag sådant här själv?!

Måste jag bli vuxen snart? Köpa hus, skaffa barn, börja jobba som lärare, stryka kläder, gifta mig, ha parmiddagar...detta är saker som jag kan se i min framtid (om man tar bort stryka kläder). Frågan är bara hur långt borta det faktiskt är...förmodligen bara något/några år. PANIK (blandat med förväntan)!!!



Inget mer studentliv, ingen mer overall/kravall, inget mer vara okynnesledig mitt i veckan! 

Vår ett års dag!!

Igår hade jag och Erik varit tillsammans i ett helt år! Det är helt sjukt för hans känns fortfarande likadant i hjärtat... Eftersom jag jobbade tio timmar igår med slut vi 9 på kvällen gjorde vi inget avancerat. Potatisgratäng, stektkycklingfilé med bacon och ädelost och vinet Chablis (det finns massa som heter lika på Systemet så vi tog den billigaste och den var god). Varför vi tog det vinet var för att när Erik kom hem till mig för första gången hade en kollega till honom sagt att just det vinet var bra...om man ville hångla! :) Vi såg på filmen Hot Rod som var en av de absolut första filmerna vi såg tillsammans (kanske dejt två), åt lite ost och drack Black Tower till (för sött för min smak, men en snygg flaska). Vi lekte café också!! :) Sen somnade jag på soffan...

Grattis till oss älskling!!!

Den här veckan har jag hört årets första åska. Som de flesta vet så hatar jag åska och ville (tills jag började gymnasiet) bara gömma mig under något, blunda och hålla för öronen. Så illa är det dock inte idag! Nu tycker jag mest att det är obehagligt när åskan kommer riktigt, riktigt nära... I min värld har rädslan för åska och rädslan för spindlar bytt styrkegrad. När jag var liten tyckte jag inte om spindlar men det var inte mer än så...nu däremot störtgråter jag så fort jag ser en spindel som är lite över medelstorlek. När jag var liten fick jag panik så fort jag hörde lite, lite åskmuller men diag kan jag hantera min rädsla på en helt annan nivå. Se, de har bytt plats!! :D

En sista sak jag måste berätta om är att ett av sterainljusen som vi har på balkongen har flumpat. Att flumpa innebär att bli till en så liten storlek att stumpen kan ramla ner i flaskan och där ge ifrån sig ljudet flump. En dag satt jag i princip bara och väntade på att ljuset skulle flumpa och under tiden jag väntade kollade jag på när det rann (och stelnade) stearin på ett att ljus. Mycket givande dag faktiskt!!

Nu ska jag försöka väcka Erik så att vi ka äta frukost!

Ha en bra dag.



Flump? Flump? Flump? Är det ljudet jag söker? Flump? Flump? Flump?  

Befogad förkylning

Efter en toppad SOF-helg får man nästan räkna med att bli mindre frisk! Ont i halsen, hosta och yrsel är inte så konstigt efter en kall helg, med för lite kläder och en onykter och outsövd kropp. Jag vill kunna påstå att jag kan leva med det...men ack så gnällig jag blir när jag är sjuk. Tyck synd, tyck synd, tyck synd...

Trots min arma, förkylda kropp har jag jobbat på SFI två dagar den här veckan. Det är så himla roligt och jag lär mig hur mycket som helst! Varje lektion är lika mycket utmaning för mig som för studenterna i klassen. Något som nog är en ganska vanlig fördom är att invandrarmän från till exempel Irak är nedlåtande mot kvinnor och speciellt kvinnliga lärare är något som inte, vad jag har märkt, stämmer alls. Trots att jag är lika gammal som mina yngsta studenter i en klass där de äldsta är äldre än mamma och pappa känner jag ändå att de lyssnar på mig och ävan att de ber mig om hjälp. Jag har lärt mig en hel del om livet i Irak (i alla fall med tanke på hur lite jag har hunnit jobba), eftersom jag tar varje chans att lära mig dyker dessa tillfällen upp allt som oftast.

Veckans missförstånd (som faktiskt är helt förståeligt):

Misstänkt = Någon tänker fel, att tänka och det blir en miss.

Logiken är slående och det gör nästan ont när jag måste ge en negativ respons på deras kreativa svar.

Imöra blir det spela med brasset hela dagen...jag hade tänkt att uppmuntra mig själv med lite SingStar hos Bekka (för att hon blir gammal och fyller 25) senare på kvällen men nu är jag juh sjuk och jag vill inte smitta varken bäbisarna eller deras föräldrar. :( Jag antar att det blir kurera förkylning och pilla i naveln imöra kväll istället...

Erik är ute och dricker lite öl med sina kompisar ikväll...jag har tråkigt och i ett försök att roa mig själv sitter jag och sträckglor på kanal 5...en massa värdelösa, tankebefriade och galna program där på onsdagskvällar.

Min kamera gick sönder under SOF....jag är ledsen för det... Bara en liten nämnvärd sak som hänt i mitt liv!



Inte riktigt lika avancerad som Elliots (Bekka å Emils bäbis) första teckning men dock! :D

RSS 2.0