Bitter?

Jag är så förbannad på allt just nu! Kul början på ett inlägg men det enda jag känner just nu är megastor irritation!

Måndagens lektion började med att en av mina kära elever agerade ut sin rasism mot en annan kille i min klass. Det var endast en knytnäve från fullt slagsmål...det var så illa att de till och med drog varandra i tröjorna. De inblandade är mellan 30 och 40 år vilket gör det hela ännu mer vansinnigt!

Efter att jag löst situationen genom att kalla in det tunga gardet (två kollegor, de två som var närmast) fortsatte jag lektionen som vanligt. Jag var nog antagligen ganska chokad och kände därför inte att det var läge att lämna min klass och gå och hämta min chef. Jag skulle dock ha gått och hämtat ut henne från det nationella prov som hon vaktade eftersom jag vid 10 rasten fick mig en rejäl utskällning. Jag fick skäll för att jag inte hade hämtat henne direkt (från det nationella provet), för att ingen annan hade hämtat henne och dessutom för att eleverna i min klass inte lyssnar på mig när jag säger till dem att vara tysta (det är inte bara i min klass som detta gäller). Varför fick jag en utskällning när jag löste situationen? Varför skällde hon ut mig för andra saker på samma gång när jag ändå var ganska skakad av det som hade hänt? Och varför försöker hon sedan (när jag inte går med på att bli utskälld) skylla på mina två tappra kollegor som lugnade ner situationen innan det gick helt och h-vete?

Jag är bara trött och ovanstående är helt absurt och dumt!


Förutom denna fina start på lektionsveckan fick jag i dag också ett mejl från den som är ansvarig för praktiken på lärarprogrammet. Jag citerar:

"Det är uteslutet att göra VFU på arbetsplats oavsett om arbetsplatsen ordnar handledare eller ej. VFU genomförs på enhet som vi har avtal med samt handledare som bedömer dig förutsättningslöst utifrån dina insatser.Detta är en av våra grundpelare utifrån det kvalitetsarbete som vi genomfört.
Hur du själv ser på detta kan jag ana men tyvärr är det vårt svar. Väljer du att inte utnyttja den VFUplats du blivit tilldelad kan du ej heller bli godkänd på den kurs du genomför."

Men herregud din dumma kossa! Om jag inte hade agerat utifrån alla de punkter som man blir betygsatt på under praktiken så hade jag inte haft något jobb. De skulle därmed inte ha någon som helst anledning att bedöma mig partiskt... de har juh för sjutton redan godkänt mig plus att jag fortfarande har mitt jobb kvar. Om de skulle ha anledning att underkänna mig skulle de också ge mig sparken...

En annan anledning till att det bara är idioti att jag inte får göra min praktik på jobbet är att jag har lärt mig mer än dubbelt så mycket genom att jobba från april än genom all min praktik sammanlagt. Jag tror att det blir svårt att hitta ett lärarjobb som är svårare än det jag har (se slagsmål bland annat) så vad ska jag då göra på en lugn gymnasieskola? Åka räkmacka genom min praktik? Jag trodde att lärarprogrammet var till för att utbilda bra och kompetenta lärare men det verkar som om att det är viktigare att vända papper och följa obefogade regler. Way to go lärarprogrammet vid Linköpings universitet!

Jag har inget som helst förtroende för praktikenheten. Sist jag skulle ha praktik fick jag vänta ett halvår för att kunna få en plats överhuvudtaget. Detta resulterade då i att jag inte hade tid att skriva min c-uppsats vilket då gör att jag sitter i den situation jag gör i dag, en c-uppsats på 15 hp som släpar efter mig. 

Ett annat problem som jag har med samma arbetsgrupp är att de inte har lyckats fixa praktikplatser och att detta då har lett till att människor har hoppat av utbildningen. De har också på något vis lyckats ställa till det så illa att de flesta större gymnasieskolorna i Linköping har valt att inte samarbete med universitetet och vägrar därmed att ta emot praktikanter. Det verkar som att de sköter sitt jobb på ett alldeles överväldigande bra sätt!

Tack så mycket för all hjälp, praktikenheten vid Linköpings universitet! Verkligen...tack! 


Jag vill bara spy på allt!

Vad hände med att försöka göra det så bra som möjligt för så många som möjligt? Jag vet inte vart eller hur alla människor (inte alla så klart) har tappat bort denna socialisationens gyllene regel, men borttappad är den!

Nu tycker jag att det är dags att börja leta efter den för så här kan vi inte ha det!


Imöra ska jag skicka ett argt mejl till den den inkompetenta damen som sköter praktiken, men först ska min chef få läsa igenom det så att jag inte sätter mig själv i skiten för att jag är arg! :)

All positiv kritik som lärarprogrammet vid Linköpings universitet kanske inte stämmer...



Jag tackar allra ödmjukast för att blogg.se finns så att jag har ett bra ställe att spy ur mig all galla. Jag vill också skicka ett tack till er som orkar läsa min skit.

Tack!

Kommentarer
Postat av: Lina W

Ojojoj :( Fan va surt och otrevligt det later!! Stackars dig!! :( hmm dom verkar totalt korda!! Va fan kulle de spela for roll om du gjorde praktiken pa en skola som faktiskt behover dig, som du behover och dar du faktiskt lar dig SAAAA mycket mera?? Verkar som om dom bara vill va dryga och inte fatta vad det egentligen handlar om!! Ar det sa har pa alla universitet eller bara i Linkoping? Ja menar pa larar programmet!



Bajs pa dom!!



Kram tll dig!

2010-06-25 @ 21:41:45
Postat av: Lina W

Plus dumma javla manniskor som ska vara sa kallade vuxna och borja slass nastan, sa din konstiga chef som skaller pa dig!? Kanske lite stod till sina anstallda hade funkat battre!!??

2010-06-25 @ 21:43:08
Postat av: Emil

Du. det är höljes snart! bit ihop (inte bryt ihop)! och kom igen!

2010-06-28 @ 23:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0