Egentid!

Den här helgen är jag helt ensam hemma. För några månader sedan bad jag Erik att han skulle ta med sig Benjamin och åka till Benjamins kusiner i Uppsala. Jag hade precis insett att jag inte hade varit ensam hemma mer än ett par timmar sedan Benjamin föddes (3 år!!) och jag kände att jag verkligen behövde det för att ladda batterierna. 
 
Igår åkte de i alla fall efter lunch och sedan ägnade jag eftermiddagen åt att göra ingenting, måla naglarna, göra en hårinpackning och ta en avslappnande dusch. På kvällen blev jag bjuden på middag av Bekka och Camilla, en examenspresent, på Johannes kök. Det var supergod mat och mycket trevligt sällskap. Vi avslutade kvällen på en bänk ute på stan ätandes en av Bosses supergoda glassar. Jag somnade ungeför vid 12 och tänkte att jag förmodligen skulle vakna skittidigt av att jag hade ont i kroppen men när jag vaknade och tittade på klockan så var hon halv tio. Så länge har jag inte sovit på säkert ett år! Jag brukar oftast må fysiskt dåligt av att sova mer än 8 timmar men den här gången gjorde jag inte det så sömnen var nog välbehövlig. 
 
Jag åt lyxfrukost med färska jordgubbar i min yoghurt. Jag fick dricka kaffe i soffan utan att någon körde alla tänkbara fordon runt mig eller att någon tjatade på mig att jag ska vara med och leka. Efter min slappa morgon åkte jag in till stan och shoppade lite till mig: smink på Make up store, garn, underkläder. Det blev dock en present till Benjamin (ett stort set med pärlplattor och pärlor) som jag hoppas ska kunna underhålla honom och mig nu när jag inte riktigt orkar leka på golvet. Eller egentligen blev det två presenter till B-man, dels pärlorna men också en bebisdocka med tillbehör som han ska få när Hoppan har kommit. Innan jag åkte hem köpte jag en mamma-sushi som sedan avnjöts hemma på altanen under parasollet. 
 
Resten av dagen har jag spenderat ute på altanen varvandes läsning och virkning. Jag har bara gjort det jag har varit sugen på och ätit vad jag vill när jag vill. Jag behövde den här helgen känner jag!
 
Imorgon kommer familjen hem igen, vilket jag ser fram emot trots att det har varit guld att få egentid. Idag har jag nog slappat så mycket att jag till och med kan tänka mig att jag kommer att vara rastlös nog för att städa lite imorgon. :)
 
Nu ska jag nog spela lite tv-spel som topping på den här dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0