Sommar i Sverige

Jag har just kommit hem från familjen Wallbergs sommarstuga i Karlstad och anledningen till att jag åkte hem är att jag har lovat mamma att putsa alla fönster i hela huset. Det är snart dags för mej att åka hem till Linköping på riktigt så därför måste jag ta tag i mina löften ganska idag!

Lina och jag åkte ner till sommarstugan igår mitt på dagen, vi tog båten (själva!!) och åkte ut till en ö lite längre ut i Vänern. På ön hittade vi en egen liten vik där vi solade (brände oss) och badade. Det var varmt i vattnet och då getingarna var mycket efterhängsna fick jag stor användning av det ljumma vattnet (getingarna ska dränkas om dom sätter sej på mej). Vi åt god mat (med mycket vitlök), pratade en hel del skit, och busade med världens sötaste barn (Stevens Sara 4 år och Alexander snart 7 år).

På fredag åker jag tillbaka till min stad!! Det ska bli skönt att få åka dit på lite semester innan jag jobbar mina sista pass...jag har bara typ 9 pass kvar! Ännu en sommar lider mot sitt slut, och vad har jag gjort?! JOBBAT!!! Förhoppningsvis får jag en del pengar för min möda, jag kan dock ändå inte riktigt klaga för jag trivs mycket bra på mitt jobb, både med kollegorna och arbetsuppgifterna (torka bajs, koka gröt, städa :) ).

Nu måste jag ta tag i mitt fönsterputsande!

Ha de göttigt!


4-ever

Utkast: Jag har ...

I detta blogginlägg kommer jag att punkta upp några saker som jag finner vara högst intressanta för intresseklubben att notera.

1. Strömstadssemster med Erik

Det var hur mysigt som helst att strosa runt med Erik i den (då) lagom varma solen i ett somrigt Strömstad. Vi solade på klippor (jag solade i string ---> somnade ---> Erik tyckte att det skulle vara kul om jag brände röven så han la inte över mej nått ---> jag brände röven), åt räkor på klippor, åkte båt me Qsin och Johan, kramades och pussades, shoppade lite (ett par jeans, en kofta och en dataväska). Tältandet gick bra även om jag frös på nätterna och svettades som en gris efter solens uppgång. Erik är bra... jag tycker om honom! :)

2. Krokodiltur på Fryken

Igår var jag, mamma, Daniel, Anna, Robin och Johan ute och åkte båt på Fryken. Anna hade med sej en uppblåsbar krokodil ( som jag kom att älska då jag lekte livräddningskrokodil med honom) som vi, efter att ha åkt i ett snöre bakom båten, knöt fast krokodilen i. När herr Crocco väl var fast låg vi på honom efter båten och kände vågorna klucka mot kärlekshandtagen! Det var med andra ord skitkul!!

3. Värmen

Det är sjukt varmt!!! 31 grader... ser det ut som att jag och värme är en bra kombination? NEJ! Jag blir dock mysket glad av att kunna bada och vattnet (och inte bara ytvattnet) är över 20 grader varmt och av att solen skiner. Igår var det så varmt i vattnet, och i luften så att till och med jag vågade dyka i vattnet från båten (att ta sej i vattnet kan annars vara en mycket långsam och smärtsam procedur). "Sommaren i Sverige 2008, kommer du ihåg den?" (Melodi: Sommaren i city) :P

4. Lukta inte på mjölk

För någon dag sedan på jobbet¨åkte jag och Malin runt och delade ut mat till våra pensionärer. När vi kom till den som var näst sist på vår lista var det min tur att gå in och öppna förpackningar och duka fram. Den dagens efterrätt var glass så när jag kom in till tanten rådde jag henne att lägga glassen i frysen (frysboxen fanns på övervåningen), ett råd som hon följde. Så när hon gick upp med glassen letade jag upp ett oöppnat mjölkpaket med utgånget datum (dock bara typ 2 dagar) men är de inte öpnnade brukar de juh hålla sej. Jag valde att använda mej av denna mjölk men för att riktigt vara på den säkra sidan bestämde jag mej för att lukta på den innan jag hällde den i glaset. Att trycka på en full, liten (sån där mini) mjölkförpackning samtidigt som man håller den under näsan och andas in är ingen bra idé! Mjölken sprutade ur förpackningen och in i min näsa och jag kan lova att det inte var lite mjölk heller. Som tur var såg inte tanten något av händelsen och innan jag gick ut och asgarvade så tårarna sprutade nämnde jag för henne att jag hade spillt lite mjölk på bordet. Jag fick dumstämpel av Malin när jag väl slutat skratta så att jag var kapabel att berätta vad som  hänt för henne! :)

Sådär...en lätt uppdatering för intresseklubben! :)
Detta var också ett tag sedan... kul att hitta gamla bilder!

:S

Nu blev det två nästan likadana inlägg...jag trodde att det ena försvann, men det gjorde det inte...och nu vet jag inte hur jag ska få bort det! :S


JAG SKÄMS, OKEJ?!!!!

Nu är det nog...

...nu vill jag hem till Linköping!!

Längtar efter lägenheten, staden, Erik, kompisarna och att få rå om sej själv. Jag ska dock inte klaga, för mamma gör middag tills jag kommer hem från jobbet och eftersom hon "ändå" är uppe innan jag åker till jobbet så hjälper hon mej med att göra smörgåsar och annat till frukost. Jag behöver dock få vara ifred, få lite space där jag kan agera exaktum som jag vill...

På lördag åker jag till min stad och till min pojke...och på söndag åker vi till Strömstad på semester i några dagar. Detta ska bli hur mysigt som helst! Erik har redan klirrat med vin, och ett sånt där kök (vad det nu heter för nått)...jag ska slöpa med mej ett tält och kameran (sen är min resa gjord...tält, Erik, vin och kamera! :) )

Jag är trött av mitt arbete och därför så förklarar jag dagens blogg avslutad! :)

 

Kul att syrrorna är hemma i två veckor!(Detta är


Strömstad på söndag!

I denna tid är jag sjukt trött på att vara hemma...som tur är åker jag och Erik på en liten semester på söndag. Sova i tält i Strömstad med lite vin, god mat och trevligt sällskap tycker jag låter som en sjukt härlig semester!! Jag hålle rtummarna för att Qsin och hennes lilla sambo också ska dyka upp där så småningom...för jag är på dryghumör, och vem förutom Qsin kan man vara på sitt allara drygaste humör med? - Ingen!! Nu ska jag bara stå ut med att jobba morgon tre dagar i sträck, har dock gjort en idag (alltså fyra i sträck) och sen åker jag ifrån detta ack så händelselösa Sunne med flaggan i topp och tutan i näven. (Jag spårade visst ur en aning :)

Då jag är mycket trött efter dagens arbete föklarar jag härmed dagens blogg som avslutad! 

 Amanda

Kul att syrrorna ska vara hemma här ett tag!

  Matilda

(Bilderna är dock mycket gamla. Då var flickorna mycket små och jag var sjukt snygg (läs smal) :) )

Rallycross EM i Höljes

Stört bra helg!! Allt och alla var på topp och trots det konstiga vädret och en del baksmälla var helgen hur kul som helst!


Så vad gjorde vi/jag då? Jag sprang runt och pratade en massa skit och både de jag pratade med och de som sprang med mig växlade en del under helgen. Juh fler personer på en helg desto konstigare soppa (eller tok)... :) Jag, Sara, Malin och Astrid jobbade ganska hårt på den trea vin som jag hade köpt inför helgen så jag kan lugnt säga att det sjuka vinhuvudvärken, som under lördagsförmiddagen styrde mitt liv, var helt räknad. Jag fick både träffa min käre vän David och som en liten bonus på detta fick jag en sån där kram som bara David kan ge en... han är allt bra den där pojken!


Lördagskvällen började med en god bit mat vid Camp Malin och en åskskur och efter det började vårat något mer seriösa vindrickande (alltså, dricka upp vinet så fort som möjligt så att vi kunde gå och skaka rumpa så fort som möjligt). Vi lyssnade på Face -84, tiggde öl och raggade åt Sara (vilket gick utmärkt!!), dansade en bugg och gick och letade efter Sara :)... Efter att vi faktiskt hade hittat Sara (jag hade hennes mobil i min väska så det var därför hela läget var så krångligt) hittade jag och Malin två konstiga unga män från trakterna runt Sälen. Dessa två och tre andra vänner till dom hade varit i Norge och snabbt (på lördagsnatten) kommit på att de skulle besöka Höljes! De blev skjutsade dit, hade ingen bil där, inget tält eller sovplats överhuvudtaget... så vi räddade dom lite snabbt... dom fick sova i min bil! Dessa män döpte också om lilla moi till: först Sven och efter det Sture (sjukt onödig fakta... men den präglade kvällen med de konstiga männen).


Rallycrossen var bra, människorna trevliga, de gamla vännerna (utom Tove... Fy dej!!) var där och allt var på topp! Resan hemåt gick felfritt... jag var nykter och det fanns inte heller en enda poliskontroll som kunde skrämma skiten ur mig! :)


Detta var då en snabb sammanfattning av en helg som många fler borde uppleva! Jag rekommenderar Rallycross EM i Höljes skarpt!!!


Ha det gött!


Pöss


/S

Sara och Malin tvångsdricker vårt vin! De var sjukt sugna på att gå in och dansa och då var det bara att offra sig!

En en vecka gammal blogg...som bara inte har blivit utlagd... :)

Lantispoängens mästare!


Flickan som är lite coolare än alla andra (det vill säga mig) har idag gjort sig förtjänt av sin coolstämpel! Vad har jag då gjort för att förtjäna den, kan ni juh undra... och då kan jag svara att jag har gjort en massa coola lantis saker med min pappis. Jag började min eftermiddag med pappa hos hans sambos föräldrar där jag fick tårta och kakor (och detta för att Curt hade fyllt år). Efter det åkte jag och pappa hem för att hämta hans mycket ocoola Volvo 945... saken är den att imorgon (fredag) ska den besiktigas och dragkroken är major sönderrostad och måste därför bytas (annars blir inte bes.gubben glad). Pappa skruvade och jag hissade domkraften upp och ned, plus att jag fick den stora (jävla) äran att städa bilen på insidan... jag skruvade inte men jag var allt med i krokarna och pillade! :) När vi ansåg oss vara klara smällde pappa igen bagageluckan... och vad upptäckte han då?! Jo, en stor glipa mellan bakrutan och dess ram... fönstret hade alltså släppt! Detta nya problem, som inte heller skulle göra bes.gubben så glad, skulle ta alltför lång tid att fixa så vad gör vi? Vi lagar bilen i sann Värmlandsanda och limmar helt enkelt fast listen tillbaka på rutan... för då syns det inte att fönstret inte sitter fast! :) Det är så vi jobbar i skogen, kan/vill man inte laga ordentligt funkar det alltid med lim, silvertejp eller pop-nit...


Efter allt skruvande, trixande och pillande kom pappa på att JAG skulle få hjälpa honom att köra ensilage(eller vad det nu var)balar med stortraktorn. Förutom det coola faktum att JAG fick köra stortraktorn så hade denna en mycket vacker och grön gripklo som man skulle lyfta balarna med! Jag fick inte köra gripen... men jag var nöjd över att bara köra det åkdon som detta starka, mäktiga och gröna ting satt på. Jag rejsade både på vägar och åkrar... och som vanligt var jag grym på det jag gjorde! (Ego...? Inte ett dugg! :p) Jag fick tejpa och skutta lite på åkern också... för man skulle tydligen göra det om man pysslar med sådana lantisprylar. De sista poängen för dagen drog jag in genom att hjälpa pappa med att ta in hästarna, inte så glammigt men väldigt mysigt eftersom vi har två fölbäbisar!


Om jag lämnar alla dessa grabbiga och coola saker för en stund kan jag också nämna att jag har klippt mig idag. Mitt hår är way mycket kortare än vad det brukar vara... men jag tror nog att det blir snyggt! Det är kul att någon äntligen vågar klippa mitt hår i någon annan frisyr än den jag alltid har haft... Dessutom köpte jag ett hårpulver och jag tror att det är magiskt, för det kan till och med ge mitt hår en ordentlig volym som faktiskt håller i mer än tio minuter... GIVE ME FIVE alla frisörer där ute!


Jag har faktiskt också fått delegering på insulin idag. Jag har stuckit en annan människa i både mage och finger... läskigt men sjukt kul... så nu får jag gör det HELT själv också! :)Med andra ord... en mycket bra dag!


Nu ska jag sova... dejt med Emelie imöra...


Natti!


Min utsikt från traktorn...det skakade dock så mycket att bilden blev dålig :)Och här är traktorn själv...


Sorry att jag inte orkade vända på bilderna! :S

RSS 2.0