På fredag är det kört!

Då ska jag jobba mitt första egna pass...visserligen ska jag gå bredvid på ett annat pass på lördag, men det är också mitt absolut sista! Hur ska jag kunna komma ihåg alla småsaker som ska göras och hur ska jag komma ihåg i vilken ordning de ska göras (hos vissa mycket petiga personer)? Det ska nog gå bra, för även om jag känner mig nervös nu så tror jag att det blir bättre när jag väl kommer ut hos tanterna och gubbarna. De flesta utav dem kan juh berätta för mig om det är något som jag har missat, och det känns skönt!


Nu är det tolv dagar (enligt den sanrikska skalan) kvar tills jag får träffa min finaste igen. Inte ett dugg kul att vänta så länge, men med tanke på hur mysig han är och hur mysigt det var när han var hemma hos mig och hälsade på får jag nog helt enkelt stå ut. Eriks parfym är förövrigt sjukligt god!! :p När Erik besökte de djupaste skogarna i Värmland sov vi först en natt i Wallbergs sommarstuga i Karlstad. Vi satt och mös på klipporna men undvek det kalla vattnet i Vänern. När vi sen kom hem till mamma åkte vi på en rundtur där jag bland annat visade vart jag hade växt upp, Kolsnäs, Tossebergsklätten, Torsby, pappas hus, vart jag gått i skola och lite andra småsaker. Anledningen till att jag inte visade honom något kul är för det faktiskt inte finns något kul att visa i dessa trakter...men jag tror att han tyckte att det var okej ändå. Samma dag som min fina skulle åka hem promenerade vi ner till fågeltornet vid Björken...och förutom alla myggor och knott var det en mycket trevlig tur! :)


Midsommar förresten (i Wallbergs sommarstuga) var grym!! Mycket god mat, mycket trevligt sällskap och mycket "god" dricka gjorde kvällen till ett skönt och ganska otraditionellt firande. Det enda som egentligen stämde in på det klassiska firandet av midsommar var väl två burkar matjessill och snaps till maten...fyllan är väl i och för sig ganska vanlig, och den prickade juh alla också! Att jag på midsommardagen blev lämnad med två småländska galningar (Henke och hans kompis Erik) i cirka fem timmar ökade min magmuskelmassa en hel del...och detta beroende på allt skrattande jag tvingades genomlida! :) Jag är inte sur! (Högst internt mellan de tre tappra som stannade kvar i stugan!)


Yeeeees...men då har jag uppdaterat en aning i alla fall!


Ha de soligt!


Pöss


Jag vill hem!

Okej...nu har jag tröttnat på Värmland...eller att bo hemma så nu kan jag åka tillbaka till stan! Fast nej det kan jag juh inte heller för jag måste stanna här och jobba så att jag får ihop några pengar. Jag har precis varit i Linköping (och träffat Erik) och nu i helgen kommer jag vara i Karlstad-staden (och träffa brudarna och Erik) och tur är väl detta för Sunne orkar jag faktiskt inte med! Jag får cellskräck och humörsvängningar om vartannat för att jag, när jag är hemma blir mycket understimulerad! När jag inte jobbar kan jag juh alltid träffa någon av brudarna, men oftast sitter vi då och dricker te och pratar skit (vilket jag älskar), men det är inte mycket fart i det. Det finns i princip ingenstans att gå ut för det är dyrt och/eller inget vidare roligt. Faktoriet förra midsommar var i och för sig mycket kul, men det berodde nog mycket på sällskapet! J


Årets midsommarfirande kommer nog bli kalas! Vi kommer att befinna oss i Wallbergs sommarstuga utanför Vänern, där det kommer att bjudas på god mat och drickas mycket god (alkoholhaltig) dryck. Något som dock måste kommas ihåg är: Bada aldrig onyktra barn! J


Jag har inte så mycket att skriva...jag saknar Erik och har förutom det fullt upp med att lära mig mitt sommarjobb och umgås med brudarna...


Pöss å go natt!Dag 1 och 2 på mitt sommarjobb!

Jag måste säga att jag, som någon gång under livets gång, utvecklat en fobi för gamla tanter och gubbar, sakta men säkert börja ta tillbaka det. När man får se dessa människor hemma, kanske ensamma, och i stort behov av hjälp kan jag förstå att de lätt blir bittra och allmänt störiga. Att svälja sin stolthet och faktiskt ta emot hjälp med städning, mat eller dusch måste svida ganska hårt i dessa människor. Det faktum att de faktiskt är svenskar gör det hela mycket knivigare. Att vara svensk innebär väldigt ofta att man ska klara allting själv och man ska göra det bra (detta är dock min egen fördom baserad på mig själv och mina kompisar). Jag lider med de som inte kan göra annat än att ligga och stirra i taket, de som andra människor pratar över huvudet på (för att de antar att de ändå är så väck att de inte förstår eller kommer ihåg), de som inte klarar av att vara trevliga för att de har problem som är större än vad någon annan vet, osv.


Jag tror att mitt sommarjobb kommer vara nyttigt för mig! Det svåra för mig (förutom att jag inte får ha på mig mina ringar) kommer vara att hitta balansen mellan att bry sig och att inte bry sig. Jag hoppas jag kommer kunna känna medlidande på ett professionellt sätt så att jag inte behöver gå hem med en klump i magen efter varje arbetsdag. Jag tror att jag ska klara det, jag har gjort det hittills och de jag jobbar med verkar vara jättebra så det ska gå!

Bild: Delilah, mitt busiga men goa schizo-jag (den personlighet Erik gillar bäst).

Nu måste jag gå och öva lite horn för jag ligger långt efter med den träning jag hade planerat den här veckan!


Ha de göttit!


S


Home on the ranch!


Jag kom hem till Värmland, träffade brudarna, såg när brorsan gick på bal. Efter dessa två dagar åkte jag och mamma ner till stan (Linköping) för att flytta mina saker till min nya lägenhet, detta tog hela lördagen och söndagen. Nu är jag återigen hemma i de Värmländska skogarna, där mygg- och älgbefolkningen är större än människorna. Jag vill vara i stan!!!


Imöra ska jag börja jobba på mitt sommarjobb, hemtjänsten i Sunne, och självklart ska det bli kul att prova på ett nytt jobb men jag är också väldigt nervös inför allt ansvar. Jag hoppas innerligt att tanterna och gubbarna ska bli charmade av den rödhåriga lilla tjejen från hemtjänsten. Om det är någon som trots min redogörelse för vilket jobb jag ska vara på i sommar inte fattar vad jag ska göra så kan jag förtydliga detta genom att säga att jag ska torka bajs, koka gröt, städa, vara trevlig, köra bil, längta efter Erik, sakna Linköping och älska att vara nära mina hemmakompisar! Apropå det där med att torka bajs så Erik tipsade om en bajsskala som tydligen ska finnas... måste checka detta på Google... för det låter juh stört kul! Då kan jag sitta på lunchrasterna och diskutera bajs i coola termer (om de nu är så coola)!


Jag tror att det kan bli en bra sommar... det enda som känns riktigt jobbigt är att min pojkvän är en massa mil bort. Jag vet att vi kommer att träffas en hel del i sommar, men är jag kär så vill jag vara med den jag är kär i hela tiden. Det värsta av allt är att behöva sova själv! Vem har kommit på en så dum idé?! Jag vänjer mig jättesnabbt vid att ha någon som ligger och svettas bredvid mig i min 90 säng när jag (också mycket svettig) befinner mig i drömmarnas land. Om jag vaknar mitt i natten, eller för tidigt kan jag bara vända mig om och krypa närmare och slutligen somna om. Jag kan leka monster-Sandra innan vi somnar, be dig att berätta om något (vad som helst), tvinga dig att massera mig (som du iaf påstår att du tycker är okej) eller bara tycka om dig!


´Nu har ni fått en snabb uppdatering om hur kasst/bra det kan vara i Värmland. Det är egentligen inget fel med att vara här... förutom att det finns en massa saker som lockar väldigt mycket i min stad, Linköping...


Nu ska jag gå och putsa klart fönsterna på altanen, mamma ska ge fattig mig lön för denna handling!


Ha de gött!


Livet i en flyttzon...

...igen! My Gosh asså...ni ska veta hur mycket skit (damm) och skräp (onödiga saker) jag har i min flyttzon! Det är saker överallt och ingenstans (efter som Camilla har tagit det mesta av hennes) och jag har börjat ta tag i det absolut skittråkigaste...porslin! Ett tidningspapper, ett fat, ett tidningspapper, ett fat, ett tidningspapper, ett fat...TÖLIGT!! På lördag åker jag och mamma ner till stan för att flytta in mina saker i nya lägenheten och efter det packar vi in all dyngdret som inte får plats på mina nya, ynka 27 kvadrat. Undra vart alla mina saker ska få plats hemma hos lilla mamzing då...pappa kanske måste förbarma sig över lite också, får se hur det går. Aja, men nu ska jag ta och fortsätta med mitt varannan tidningspapper, varannan tallrik ett tag till! :)

Ha de gött i solen!

pöss

En liten sång...

"Hej hå, hej hå, vi till vår handledare med arbetet gå...*visslar*...hej hå, hej hå, hej hå, hej håååååå!"

RSS 2.0