Stamkund på öron/näsa/hals

Sen min röst bestämde sig för att försöka imitera Bonnie Tyler, med hennes whiskey-röst, verkar det som att jag har blivit stamkund på öron/näsa/hals-mottagningen på US! Först var jag där på en undersökning och sedan var det besök hos logoped tre gånger. Jag var dock tvungen att sluta med logopedandet eftersom jag valde att flytta hem min adress till mamma (landstinget vill inte betala vård i annat landsting). Ett tag bröt jag kontakten med öron/näsa/hals, men när min näsa bestämde sig för att svälla upp tills det spände i hela huden var det bara att återuppta kontakten! :) Jag var inne med näsan kanske tre gånger och sedan var jag med i en ST-läkarutbildning där. Under utbildningen såg läkaren att jag inte alls hade en knuta på mitt stämband, utan jag hade en cysta (vattenfylld blåsa). Denna åkomma är opererbar och får man bort hela så är sannorlikheten inte så stor för att den ska komma tillbaka.

Idag var jag därför på en undersökning på min favoritavdelning på US. Doktor Graf kollade lite blodtryck, hb-värde och om cystan fanns kvar (självklart gjorde den det) för nästa tisdag gäller det, då ska jag in på operation! De skulle tydligen köra ner ett stålrör i halsen på mig för att det ska bli lätt att se och jag måste ha tandskydd för att de ibland har slagit ut tänder på folk under halsoperationer (dock inte min doktor). Jag ska bli sövd för första gången och jag kanske kommer ut som en ny människa, med en ny röst! Ja, jag är riktigt nervös!! Min kära granne Könström tyckte att det skulle vara jättekul om jag kom hem och lät som ett barn med Downs syndrom... hur låter ett sånt? :) Allt kommer säkert att gå jättebra men självlkart är det lite pirrigt för konstigt vore det väl annars! 


Lite bilder:

 
Qsin och JohanFräkniga jag


Såhär mycket sand plus lika mycket till hade jag med hem från stranden i min bikini en dag!Nu ska jag snart åka iväg och spela så jag måste pussa lite på min pojkvän först! :)

Höres!


Blev lite fel och vet inte hur man gör! Fortsättning på föregående:

Kaliakra udden var sista anhalten på vår dagstur med Ving. Från udden kan man se hur långt som helst åt alla håll, med klippor som stupar femtio meter rakt ner i havet! Innan Turkiet belägrade Bulgarien band fyrtio kvinnor ihop sitt hår med varande och hoppade ut från klipporna. De valde döden framför ett liv som en i mängden i ett Turkiskt harem. Vi åt lunch på en restaurang som låg nästan längst ut på udden och jag kan lova att det inte är särskilt mysigt att äta lunch i ett fågelreservat (som Kaliakra också är). Erik fick bajs på sina bestick, på sin axel, jag fick bajs på min servett, bänken vi satt på och några fina kluttar hamnade även på duken! Jag tycker att fåglar är det näst äckligaste djuret, efter spindlar såklart!


Skitfåglar (bokstavligt talat! och de siktar också)Från porten, där Erik står, hoppade de fyrtio kvinnorna!

Jag orkar inte skriva så mycket mer just nu men jag återkommer säkerligen till ämnet i senare blogg-inlägg. Vi semestrade lite med Johan och Qsin i Stockhoms skärgård också men det tar jag också vid ett senare tillfälle!

Nu ska jag ladda med lite färska kräftor, ska snart gå och lägga mig för imöra väntar en delad tur på jobbet!

Natti!Bulgarien

Jag och älskling har haft en toppenbra semester i varma sköna Bulgarien! Vädret var perfekt (alltså inte för varmt), Svarta havet var varmt (och blött) och ölen var kall! Vi underhöll oss med att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt och spenderade därför alla dagar, utom två, på la playa. En av dagarna bestämde vi oss för att åka in till Varna (en lite större stad) för att shoppa. En lagom tur med några sevärdheter och en del shopping. En dag med en temepratur på cirka 29 grader lämpar sig dock inte så bra för shopping, men vi kämpade på bra och fick faktiskt med oss lite saker hem till Golden Sands (och senare Sverige). 

 

Älsklings nya skor är till exempel köpta i Varna

Vår andra utflyktsdag var en sightseeingtur med Ving (dock en norsktalande guide, som hetter Knut) till Balchik och Kaliakra. I Balchik (tror att det stavas så) fick vi se drotting Marie av Rumäniens sommarhus med dess botaniska trädgård. Marie hade, efter att hennes make dött, trettio älskare... bra jobbat!! Visste inte att kungligheter kunde vara så pilska! :) Trädgården var jättehäftig med en massa blommor, kaktusar och vatten plus att vi var på en vinprovning där. Vinet tillverkas där och säljs inte någon annanstans men eftersom det var cirka trettio grader varmt lyckades jag inte tycka att det var nog häftigt för att köpa hem en flaska.Innan vi kom till Balchik stannade vi vid en keramikverkstad, där vi fick titta på när keramikern gjorde en karaff. Jag blev sjukt imponerad och införskaffade därför två stora temuggar, med traditionellt Bulgariskt mönster, där. Jag provdrack den ena (den gröna såklart) idag och jag älskar honom redan! :)
Bilder:


Jag har massor av bilder som jag vill lägga ut...men jag sparar några till andra gånger! :)

Enjoy!!


Heoegjud (herregud fast på östgötska)!

Jag har inte bloggat på asalänge, jag vet, men det kan bero på att jag har låtit mig bli bortskämd av min kära familj i Värmelandet. Jag och Erik åkte dit förra lördagen och kom, utvilade, fräscha men dock förkylda. Vi har hunnit med sommarstuga i Karlstad (med 5 av mina bästa flickor, stackars Erik), fisketur på Fryken, olivfylld mat hemma hos pappa (Erik dog inte), kräftkalas, farmor och farfar (inklusive fiskdammarna), photosession med Matilda, Hällsjön, hundarna, promenader, grillpartaj och en massa mys! En fullspäckade men lugn och skön vecka! Jag har tagit en massa bilder, men en av mina mappar gick av någon anledning sönder så en hel drös med roliga bilder är borta... :(. Precis när jag skriver detta så hittar programmet som jag laddat ner alla bilderna som försvann! Tack pappa för att du hittade programmet och tack internet för att det var gratis!

Nu måste jag kolla igenom bilderna, gör ett nytt inlägg snart med bara en massa bilder!

Lite självdisciplin (stavning?) verkar ha infunnit sig.

Idag har jag sovit cirkus fem timmar och som grädde på moset hade jag lyckats skaffa mig en fullspäckad dag. Jag städade lite, besökte kusin Anna-Sara, gick hem och åt, åkte iväg och tränade, åkte hem och duschade, packade (åker till Värmelandet på lördag) och åkte till sist till jobbet för ännu en natt av "hårt" arbete. Att jag ännu inte har ramlat ihop i en hög på golvet och dött känns bra men lite otippat ändå! :) Jag märker dock att det är lite kämpigt sådär med stavningen, klockan är juh trots allt 03.35 so give me some slacks.

Imöra blir det tyvärr inte som mycket bättre än vad det har varit idag eftersom jag ska jobba mellan 15.00 och 21.00. Alltså: sova till halv 2, åka till jobbet, jobba, åka hem, sova! Jag ska inte klaga för jag har semester en vecka, från och med lördag. Semester på riktigt, eftersom jag planerar att bli sådär härligt bortskämd av min kära gamla mamma. Att jag ska jobba lördag, söndag nästa helg bekommer mig inte för det är de sista schemalagda passen jag har just nu (förutom ett i sept.) plus att jag har ska gå de passen extradå en kollega(snajdigt att kalla någon kollega, kan man göra det inom vilket yrke som helst?) ville vara ledig.

Skönt är det i alla fall att Attendo Care, som jag jobbar på, endast har blockerat Facebook på datorerna...detta innebär juh (som ni märker) att jag under småtimmarna kan blogga från jobbet (hej konstig mening). Att jag sedan inte skriver något av värde spelar inte så stor roll för mig, jag behöver bara ett icke-sövande tidsfördriv för en stund. Kom precis på att det bara är tre timmar tills jag slutar! JIPPIE!!

Om ni undrar varför inlägget heter som det gör är för att jag, trots att jag var tröttas i hela världen och i extremt stor behov av sömn, gick och tränade...PÅ GYM! Jag kanske är sjuk för såhär har aldrig min hjärna (med visst stöd från kroppen) agerat förut. Jag har alltid utgått från mottot att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt (vilket tyvärr har satt sina spår på min före detta smäckra kropp). Nu är det christmas -09 föröver, med en kropp platt som en pannkaka (mina bröst stannar!) och en hy strålande av lyster (hur får man det?).

Nu måste jag hitta på något annat att göra för nu känns det som att jag håller på att säcka ihop medans jag skriver.

God morgon allihopa!

Första nattpasset ensam!

God morgon allihopa!

Jag slår vad om att jag vann tävlingen vem-var-uppe-tidigast-idag, eftersom jag inte har gått och lagt mig än. Jag har lekt polis och tjuv med klockan hela natten (tiden går snabbt vs. tiden går långsamt) men än så länge (peppar, peppar) är jag inte särskilt trött...bara hungrig! Vad har jag roat mig med hittills då? Jo, jag har kollattempen i kyl, frys och diskmaskin (?!), städat lite, tassat runt hos de som bor här för att se hur de verkar må, pillat mig i naveln, druckit kaffe, tittat på en Nalle Puh film osv. Extremt (inte) jobbigt jobb jag har! :)) <--- (Ja, jag har en dubbelhaka!) Om ni undrar när det börjar ljusna kan jag säga att det är någon gång runt 04.00.

Lina höll mig sällskap via telefon en stund förut...mycket välkommet! Memories and laughter... Det ska bli asabäst att få träffa alla mina flickor nästa vecka för jag har juh inte träffat någon av dem sedan studenten. Vihar säkert en massa att prata igen, Erik ska juh med hem så han lär få stå ut med massvis av tjejsnack! :)) Han kanske till och med snappar upp ett och annat som kan vara bra att veta om tjejer... Vad det skulle kunna vara vet jag faktiskt inte för jag tycker redan att han är mycket duktig som han är. Efter över ett år med mig (och mitt tjat) kanske man lär sig? Konstigt att ingen annan gjorde det bara! :))

Imöra blir det en dag med en hel del sömn, fika med kusin Anna-Sara, träna (hoppas att jag hinner) och eventuellt lite städa. Jag ska juh jobba natt imöra också så vi får se hur många av mina planer som faktiskt kommer att genomföras. Älskling åker i alla fall till Gbg jättetidigt imöra (idag alltså), jag hoppas att jag hinner tokköra ner för att ge honom en puss innan bussen går! Jag ska vara utan honom i två dagar men det känns som en evighet, jag trivs med sambolivet och fattar inte hur Lina kan leva med att Paul oftast är så långt bort!
 
Nu ska jag gå och tittat om det finns något kvar att göra...förmodligen inte så mycket med något kanske jag kan hitta på! :))

God morgon!

RSS 2.0