Bilder:Favorit?

Jul och nyår i Värmelandet

Okej, det är bara att konstatera att jag är vulgärt dålig på att blogga när jag är hemma i det "riktiga landet": Värmelandet. Jag tycker att det är jobbigt att skriva när jag blir störd, jag tycker att det är töligt att behöva skrika åt någon annan för att jag också ska få ta del av den "gemensamma" datorn och nu har jag också gett upp att få igång det trådlösa hemma hos mamma. Just nu sitter jag hemma hos pappa (där finns det många datorer med internet) och det är bara jag och en av mina bröder som är inne. Dagen har jag mestadels spenderat ute med både min och pappas kamera i högsta hugg (pappa har ett teleobjektiv på sin som jag ville testa). Jag älskar snö och de facto att det är svårt att ta fula bilder när hela världen är vit och glittrar.

Jag har inte lagt in några bilder än så därför kan jag heller inte lägga upp några men jag tänkte eventuellt pyssla med det efter att jag skrivit klart det här.

Julen har vart topp förutom att jag har lyckats att få någon typ av spysjuka som enbart drabbar mig (ingen blir smittad och den inträffar alltid på jul!). På juldagskvällen blev jag sjuk, jag mådde bättre på annandagen men jag var fortfarande lite seg. Igår spelade jag på två konserter och sen i natt spydde jag igen! När jag vaknade imorse mådde jag prima igen...lite orolig i magen kanske, men det är juh inte så konstigt eftersom den är van att vara överfull av mat. Jag väger under 70 kilo för första gången på flera år! Jag vet dock att denna bantningsteknik (ofrivillig/omedveten bullemi) inte håller i sig särskilt länge och att allt det där fluffiga på kroppen och kilona som jag har tappat snart är tillbaka. I don't care, jag väger under 70 kilo! :)

I julklapp har jag fått en hel del pengar (till resan), en massa linnen och toppar, ett par löpardojor (tänker dock endast promenera med dem), två 4G minneskort till kameran (så att jag kan fota HELA Australien!), ljusstakar, choklad, ett usb-minne med filmer på (sjukt kul present brorsan) osv. Jag tackar som hemskeligans mycket för alla fina, bra och roliga saker som jag har fått!

På nyår blir det middag i Mörkerud med några av mina flickor, några med respektive och några utan, Erik kommer såklart hit och Rickard. Det blir en lugn och mysig kväll med alkohol och en hel del skitsnack!

Nu orkar jag bara inte skriva något mer... jag återkommer senare med bilderna!

Ha det så gött!


Fotoblogg eller inte?

Klaga inte på att det är lite suddigt, Erik har tröttnat på att vara min modell och står därför inte stilla!

Jag hoppas att mina fina flickor har lust att ställa upp och modell för mig under mellandagarna...snälla?


Jag har funderat på vad jag skulle klassa min blogg som...fotoblogg eller vardagsblogg eller vad? Jag använder juh ändå bloggen för att visa upp mina bilder (som inte bara visar vad jag har gjort under dagen) men jag lägger juh inte upp bilder varje dag och jag pratar inte heller bara om mina bilder i bloggen. Vad har jag för en blogg egentligen? Någon som har en bra defenition (även om det inte spelar någon roll)?


Inspiration från Qsin

VNV Nation - Illusion

Låten (med den mycket braiga musikvideon) finns på Youtube. Jag personligen tycker att låten är sjukt bra, jag har bara glömt bort att den finns. Qsin skrev något på sin blogg om VNV Nation och det var så jag kom på att jag var supersugen på att lyssna på låten.

Nu har jag jobbat min sista dag på jobbet (SFI) men jag hoppas att det finns någon typ av plats där för mig efter resan. Det skulle verkligen vara toppen att få fortsätta jobba där i vår. Imöra blir det avslutningslunch på Djingis (Mongolrestaurang) med kollegorna, det blir trevligt.

Nu väntar inte allt för spännande mat, spenatsoppa, men det är trots ospännandeigheten mycket gott!

Som ni märker har jag egentligen inget att skriva men jag lyckas ändå krysta fram något så tråkigt som det-här-har-jag-gjort-idag rena fakta (skittråkigt, jag vet!). Hoppas jag hittar lite mer inspiration efter det glas vin jag har planerat att hälla i min strupe... :)

Mat dags!

Höres...

Jag är klar...

...med uppsatsen! Det känns inte alls dumt, framförallt inte med tanke på att jag var tvungen att vara klar innan jul! :)

Idag jobbar jag min sista dag i min klass. :( Det känns faktiskt riktigt sorgligt för jag trivs så himla bra. Igår hade vi intenationellt julbord på jobbet så jag fick smaka en massa nya grejsaker, en del goda en del hysteriskt äckliga men att hålla god min är juh lite utav en av mina bästa egenskaper. :) Jag vet i alla fall två nya rätter som jag ska prova, båda var lagade av deltagare från Irak/Kurdistan:

Dolma:  http://hem.passagen.se/ivik.sj/ivbmatdolma.htm

Tabbole: http://www.recept.nu/1.15823/george_totari/sallader/ris_couscous_andra_gryn/tabbole

Det är annorlunda men mycket gott!

Nu ska jag ta och äte lite frulle så att jag klarar av dagen på ett bra sätt! :)

Hörs sen!

Lite kreativitet kanske...

Jag började sticka en benvärmare igår...dock blev den alldeles för stor, så ikväll har jag omvandlat den till en mössa! Jag har improviserat utan mönster och jag kan väl medge att den ser lite lätt galen ut men den har trots detta användningspotential. Bilder på den får jag lägga upp någon gång då klockan inte är strax över midnatt och det är måndag dagen därpå...

Sov gott allihopa!


Man får tacka!

Tack för en mycket trevlig avskeds/jul/nytt år middag/vinkväll! Att sjunga Singstar tycker jag personligen är ett säkert kort för en lyckad kväll, framförallt om man lägger till lite julmat (supergott Bekka och Emil), lite vin, julklappslekar (innefattande konstiga saker som tydligen alla ville ha!) och trevligt sällskap.

Jag och Erik ägnar dagen åt att sanera lägenheten så att Sara inte ska tycka att hon flyttar in i en överfull (med saker) svinstia. Vi ska dock pausa ett tag nu för att käka mat hos svärföräldrarna. Vi tänkte passa på att städa bilen när vi är där också... snacka om seriösa söndagen! :)

Måste åka NU! :)

Hörs sen!

Bilder:


Två helt olika bilder kan man väl säga! Den ena är grå med ett halvotäckt motiv medan den andra är full av färg och med ett definitivt glatt motiv (i alla fall enligt mig!). Jag gillar båda och fattar inte varför jag har glömt bort bilderna helt... so it can be!

MajaJag bara älskar den här bilden! Det är en glad-på-riktigt-bild och sådana är lite av mina favoriter trots att jag har väldigt få sådana. Det är sällan jag lyckas fånga människor när de bara är... alla (inklusive mig själv) brukar oftast sträcka upp sig lite extra eller fula till sig inför kameran. Min önskan: be more natural! Bilder som den här gör mig så otroligt glad eftersom de ofta speglar personligeheten väl och eftersom jag nästan bara fotar personer som betyder mycket för mig så är det alltid något positivt! Jag har ett fåtal (men dock) bilder på till exempel Lina när hon gråter (på önskemål från henne själv!) och de bilderna tycker jag också jättemycket om eftersom det verkligen ger mig en massa jag-och-Lina-stunder-minnen!

Kontentan av det hela: Mer naturliga "poser" åt folket! Sprid äkta glädje och var därigenom snyggast!Förresten Maja, jag är skitglad för din skull och nu slutar vi med alla dumheter! Jag älskar dig i alla lägen och allt som gör dig glad gör också mig glad! (Utom att du inte bor i Sverige! :))

Sara kom in!

Hurra, hurra, min älskade Sara kommer att flytta till stan och även bli medlem i familjen då hon ska bo med oss. Det ska bli asakul tycker jag! Nu gäller det bara för mig och Erik att styra upp det hela här så att Sara fattar hur allt fungerar när hon kommer hit. Vi går nämligen om varandra... Sara har aldrig varit i den här lägenheten och nu är hon på Nya Zeeland. Hon kommer hem därifrån strax efter att vi har åkt till Australien! Timing eller vad säger ni? Det ska nog gå bra ändå...jag får väl leja några som hjälper till lite! :)

Nu måste jag göra i ordning ett test till mina deltagare!

Hörs sen!

G+ kan man säga!

Jag är godkänd på min hemska hemtenta! Jag lyckades till och med få G+ på en utav delarna! Jag hoppar av galen glädje och snart kan jag verkligen bara fokusera på Australienresan...

Vi kan bocka av fixa hostel till de första dagarna på resechecklistan också. Ännu ett steg närmare! 

Det är snö ute och allt känns riktigt snuskigt bra! Jag har varit en duktig flicka och kommer därför att få lite mer än de ynka 3000 som CSN erbjuder mig den här månaden och jag kommer även att få en hyfsat ordentlig lön i januari, duktiga mig (klappar verkligen mig själv på huvudet!). Nu måste jag börja ladda (planera) för dagens lektion...

Ha en toppenbra dag ute i den snöiga underbara världen! 

Ett steg närmare Australien

Det börjar dra ihop sig, den fjärde åker vi och checklistan börjar sakta men säkert bli avbockad...

Biljetter - Check

Ryggsäck (till oss båda) - check

Reseförsäkring - check

Pass - check


Visum - check

Packa -

Lägenheten -

Hostel de första nätterna -

De här sakerna är väl de stora och som ni ser börjar listan på saker som måste fixas innan vi åker att bli lite kortare. Vi är taggade! Det ska bli så himla roligt att komma i väg och då framförallt med Erik!


Idag har jag skickat in en halvfärdig uppsats till min handledare så att hon kan titta igenom den och se vad jag behäver lägga till och vad jag behöver ändra på. Det känns skönt att jag åtminstone har skrapat ihop nästan alla sidor jag behöver men jag misstänker att det trots detta är en hel del kvar att göra. Jag kämpar på och framåt hoppas jag att det gå(r) (annars rimmar det juh inte!)! :) 

Nu är det dags för frukost med min äckliga (mycker förkylda) sambo!

Höres! 


United again...

Camilla, Bekka, Sandra!

We likeelike!
Komplimanger!

Sen jag började jobba i "min" klass har jag fått fler komplimanger på en dag än vad jag normalt får på flera veckor! Jag växer kan man säga! :)

Fine att det inte verkar som att i princip någon lär sig något men jag vet i alla fall att de inte tycker att jag kan göra det jag gör så mycket bättre.

Jag har nu praktiskt förstått hur dåligt den traditionella grammatikinlärning faktiskt fungerar... Att sitta med tusentals papper med fyll-i-övningar ökar självklart elevernas till exempel verbkunskap, det lär sig hur verbet ska böjas beroende på tempus men  att sedan applicera detta i meningar är tydligen inte lika lätt. Genom att varje dag, varje lektion och mest hela tiden ge dem uppgifter och frågor gällande tempus i verkliga meningar hoppas jag att åtmisntone några ska ha tagit ett halvt steg framåt. Jag vet icke om det kommer att lyckas för jag vet att det är många som jobbar så men jag kan inte bli bitter och trött som så många andra lärare.

Jag jobbar i en skitbra klass där alla är mycket ambitiösa och trevliga och jag myser varje dag jag får komma in i klassrummet! När jag beslutsamt stegar in i klassrummet och funderar på hur jag ska få ihop lektionen så rcäker det med att få höra "Men hej på dej!" så släpper all eventuell nervositet.

I fredags pratade vi om ord som vi tycker är vackra på svenska och på deltagarnas modersmål. Jag tror dock inte riktigt att de fattade vad jag menade med vackra ord men de sa i alla fall ord som de tyckte hade en vacker betydelse på svenska. De fick också försöka lära mig och de andra i klassen ord på deras modersmål så jag fick försöka uttala persiska, arabiska, kurdiska, italienska (gick i alla fall hyfsat), somaliska, vietnamesiska och thai. Vi är en rolig blandning av människor kan man säga... Och jag hoppas att jag aldrig blir flykting någonstans! Jag tycker att det är så in i skogens fruktansvärt svårt att säga något alls på något av deltagarnas språk och jag skäms nästan över mina dåliga försök! :)

Okej, det blev en konstigt, osammanhängande och tråkigt (för er) inlägg men det ska bli roligt för mig att läsa det här när det någon gång blir tröttsamt och jobbigt att jobba som lärare...

Maria, vi har valt världens bästa yrke!


Hallå?

Är det någon som vill följa med mig ut och leka med min kamera?! Du behöver inte leka modell, jag tycker bara att det är så tråkigt att gå ut själv...

Förresten, gilla melodikrysset idag! Frågor som i många fall går att besvara! :)

Höres!

Dagens felsägning:

Salamiska, men det jag skulle säga var somaliska. Detta hände inför hela min klass! Me like myself! :)


Älska Photoshop!
Samma bild fast med en hel del mindre solvit-hud! Visst, bilden blev inte perfekt och det syns att den är redigerad men det är ändå ganska nice att se hur mina flickor ser ut!

Idol-final nu!

Heldag i skolan

Idag planerar jag att ha en heldag i skolan, eftersom jag ändå har tagit ledigt från jobbet. Hittills har jag lyckats skriva ut, lämna ut, få tillbaka och sammanställa resultat på enkäten till min uppsats. Det fattas fortfarande fem respondenter men det kommer att lösa sig i eftermiddag. Jag funderar på om jag ska skriva ut några fler enkäter eller om jag ska vara selektiv när jag lämnar ut de sista, det var nämligen bara 3 av 15 respondenter som är killar hittills. Jag får se hur jag gör med det. Jag hade faktiskt tänkt att pysa iväg och vaccinera mig på lunchen (samtidigt som jag ber till Gud att jag inte ska bli sjuk av det, för det har jag inte tid med!). Jag är ganska orolig för att bli sjuk i samband med avresan till Australien för det är något som definitivt inte skulle vara roligt! Tänk om jag får "grisen" och därför inte kan åka alls! Så kan vi inte ha det! Hoppas bara att jag inte är försent ute och att jag redan har blivit smittad...

Erik har i alla fall feber men något som ska vara säkert är att han inte har "grisen" (han är vaccinerad sen flera veckor tillbaka). Det känns ganska skönt att veta att han i alla fall inte kan smitta mig med just det otyget! Jag kan leva med att dra på mig en snabb, lätt förkylning men inte den där svininfluensan!

Vet du? Jag har en vikarie på jobbet... han är alltså en vikarie-vikarie! HAHAHA!

Nu måste jag börja plugga, annars är det juh ingen idé att jag sitter här...

Hörs sen!


Bilder:Syster Amanda, 15 år.

Älska de ögonen!Färg eller inte?

Syster Matilda, 13 år.Älska den egna stilen!Färg eller inte?En bonusbild på Matilda. Jag älskar att jag blir så glad av den här bilden! Ett alldeles ärligt, härligt och underbart uttryck!Mamma, Anders, Amanda och Matilda var på besök i helgen. Det var skitkul att allihopa kom och jag vill att ni snart kommer tillbaka!

Bilder:


Favorit?

Men lord, hur dum får man bli!?

Jag håller på att städa lite eftersom familjen (mammas) kommer imöra. Vi hade en massa äggkartonger i en hög som ingen av oss ännu har orkat slänga så nyss tig jag tag i det. Jag stoppade de flesta kartongerna i en vanlig kasse, jag knölade ihop dem så gott jag kunde (några fick ändå inte plats så dem tog jag bredvid) och traskade mot sopnedkastet i trapphuset. De lösa kartongerna går det juh självfallet mycket lätt att kasta ner, trots att hålet i regel är för litet men när jag skulle trycka (för det måste man alltid göra) in kassen så lyckas jag med det dummaste jag gjort på hela veckan: Jag klämde pekfingret mellan soppåsen och sopnedkastet! Jag är en klant och jag kunde liksom inte låta bli att fnittra lite åt mig själv! :)

Höres!


Bilder:

Bli på bra humör av dem nu då!

Jag blir det i alla fall!! :)

"Jag tog med mig kameran ut..."

Igår bestämde jag mig för att om frosten låg kvar i morse så skulle jag och (Turbo) kameran gå ut och leka lite med alla frusna blommor som finns på gräsmattan utanför mitt hus. Grannarna fick sig nog en riktigt rolig syn till frukost när jag, iförd regnbyxor, står i princip upp och ned på alla fyra i platt framåtstupa sidoläge. Jag kanske inte stod riktigt sådär men det kändes ungefär som det! Något som jag verkligen gjorde var att jag stod på knä och putade med min lilla stjärt för allt vad jag var värd, men den bjuder jag på!

66 bilder blev det!Nästan alla de här bilderna skulle jag kunna visa upp utan att redigera dem överhuvudtaget, men varför inte förstärka lite när jag ändå har möjligheten! :) Jag kan dock ge er ett litet smakprov på vad som komma skall:Don't we like it? Yes we do!! :)

Nu ska jag gå och äta frukost! Vi hörs sen!

Bilder:


Det var bara det jag ville! :)

Imöra kommer jag att, så fort det har blivit ljust, gå ut och lägga mig på gräsmattan för att fota alla frostiga blommor! Jag höll på att bli galen idag när jag gick förbi allt detta fina utan att ha tid att stanna och knäppa några bilder! :) Fotolist (alkoholist fast foto)!! 

Sov gott! 

I punkt form:

  • Konsert med Lihkören idag, det gick bra.
  • Jag jobbar fortfarande varje eftermiddag och mitt jobb är verkligen skitkul!
  • Jag fick underkänt på salstentan, dock inte oväntat.
  • Mamma, Anders, Amanda och Matilda kommer och invaderar Smedjegatan på lördag.
  • Konsert med Lihkören på lördag.
  • Borde skriva uppsats på förmiddagarna men unnar mig lite vila, tid med Erik och städning.

 

Jag vet att jag är asocial och dålig på att höra av mig men det kommer att bli bättre! Jag har helt enkelt tagit på mig alldeles för mycket saker (i första hand för att få ihop pengar till resan)! Jag funderade på att få lite dåligt samvete över att jag aldrig hör av mig men nu har jag bestämt mig för att jag tyvärr inte har kunnat göra något åt det och att det som har tagit upp all min tid faktiskt har tagit mig ett steg närmare både en examen och Australien. Med andra ord, jag tänker inte ha dåligt samvete men jag tänker försöka lite extra!

I fredags var jag hemma hos Bekka och fotade Elliot och Theodore (några bilder finns på bekkka.blogg.se). Jag är bara tvungen att lägga upp en bild på Theodore (som jag har lekt med en hel del som ni ser!):Jag är lite inne på att nästan redigera sönder bilder! Här kommer ett annat exempel på det:Bildtext: Vägen är krokig, vägen är gropig, på båda sidor om vägen lurar farorna. Vägen är lång och det enda du vill är att stanna där du är, kanske lägga dig ner och gråta. Stanna inte! Vägen må vara lång, krokig och jävlig men när du kommer till slutet av den ligger hela världen framför dina fötter och du har då all plats i världen att röra dig på. Gräset är definitivt grönare på andra sidan av den här vägen!


RSS 2.0