Dagen efter Bodycombat

Ja jädrar vilken mysig träningsvärk jag har idag då! Från skinkorna upp till axlarna (ett mycket stort område), värker vi minsta rörelse jag tar mig för, jag har tydligen muskler över revbenen och nämen titta, bröstmuskler minsann! :) Jag vågar juh dock påstå att jag hade blivit aningens nedslagen om jag inte hade haft någon träningsvärk alls...då hade jag juh inte gjort rätt en enda gång under ett slitigt pass på en timme. Det är stundtals ganska skönt att ha träningsvärk...men bara stundtals...

Idag har vi firat födelsedag på jobbet vilket har innefattat smörgåstårta (jag ÄLSKAR smörgåstårta), kladdkaka och ett glatt födelsedagsbarn. Varför kallas alla som fyller år för födelsedagsbarn...eller gör man inte det? Man kanske kallar vuxna för jubilarer, men låter inte det lite väl gammaldags och seriöst?! Skit samma...var bara något jag kom på idag...

SOF-Bobo skickade två bilder till mig idag...minnesbilder från SOF 2007:
Ja, det var juh den där jädra spiken som jag aldrig fick i men kul var det!

Nu ska jag gå och vårda min träningsvärk!

Sov gott!

Bekka har försökt att ta död på mig idag!

Bekka och jag var och tränade förut...passet vi var på kallas för Bodycombat (ni hör på namnet ungefär hur det kändes). En mix av en massa olika kampsportsmoves blandat med en massa kondition (som jag inte alls har) tog knäcken på min stackars (annars kebabfyllda och otränade) kropp! När jag lyfter armarna, eller bara sitter här vid datorn och skriver känns det i mina ryggmuskler. Jag antar att man tyvärr inte kan sjukskriva sig för träningsvärk! :) På grund av nuvarande fysisk status hävdar jag därför att Bekka har försökt att ta död på mig idag! :) Passet var dock skitkul (men jobbigt) och instruktören var superbra så orkar jag glömma bort hur jobbigt det var ska jag nog kunna ta mig iväg igen nästa vecka.Nyss fick jag äntligen tummen ur och ringde min gamle gymnasievän David. Jag har inte pratat med honom på över ett år och kände därför att det var dags nu...det skulle kännas kasst om vi tappade kontakten helt! Han lät precis som vanligt, fast kanske lite mer vuxen, och det känns skönt att inte allt och alla förändras. Jag hoppas att vi som tog studenten 2005 någon gång kan ha en klassåterträff för det var trots allt bland den bästa tiden i mitt liv (innan jag träffade Erik). Jag tycker om att prata gamla minnen samtidigt som jag tycker om att berätta hur mitt liv ser ut idag (och självklart hur mina gamla vänners liv ser ut idag)...vad det blev av en sådan som mig! :) Vill ni veta något kul? Den första augusti har jag och Erik bott ihop i åtta månader!! Jag kan inte komma på vad jag gjorde innan jag träffade honom...inte mycket vettigt förmodligen! Att det kan gå så bra att bo ihop, fastän att jag är som jag är, är för mig en stor överraskning. Jag trodde att han skulle tröttna på mitt tjat ganska snabbt...men det verkar som att han mår ganska bra av vårt samboliv, precis som jag. Jag hoppas att jag alltid får ha det så som jag har det idag...Imöra är det födelsedagskalas på mitt jobb...jag älskar redan den kommande smörgåstårtan! :)

Höres! 

Att lära sig av mästaren

För någon timme sedan ringde jag till min käre far för att fråga honom om lite saker gällande Turbo (min kamera). Jag var in och läste på en fotoblogg (hon har sjukt många bra tips) och hittade några ganska billiga tillbehör till kameran som verkar kunna göra en himla skillnad. Eftersom jag inte kan så mycket om fotografering än var jag tvungen att ringa lilla pappsen för att höra vad han tyckte om sakerna. I 40 minuter pratade vi i telefon, och då mest om fotografering... han berätta om lite olika saker man kan testa, lite om olika inställningar på blixt och om att ta bilder i RAW-format (jag vet, skitkul: RAW-format!!). I min värld blir det nästan alltid RAW-format eftersom min är så himla stor, hahaha!! Kul Sandra... tack, jag vet!

Det jag ska beställa är i alla fall en närbildslins som ska fungera ungefär som ett förstorningsglas. Jag älskar att ta närbilder och tycker ibland att det inte går att komma nog nära så därför tror jag att det kan bli ett riktigt bra tillbehör för min del. Det andra jag tänker införskaffa är reflexskärmar. Jag har alltid undrat varför skolfotografen har en vit skärm och något sorts paraply med sig vid fotosessionerna, men nu vet jag. Beroende på vilken färg man har på skärmen blir det olika ton på bilden så jag tror att jag vill ha en i silver och en i guld... om någon "duktig" person läser detta och anser att jag är helt ute och cyklar i skogen angående detta får du gärna hojta till.

Idag har jag tagit mina första bilder i RAW-format. Bilder man tar med en kamera redigeras, till viss del, automatiskt av kamera om man väljer att de ska lagras som en JPG-fil. Om man till exempel har en kamera som har 10 mega pixlar är det sällan som kameran använder sig av alla 10 (om man sparar som JPG). Om man däremot sparar som RAW händer inte detta. Som ni säkert märker så kan jag fortfarande nästan ingenting. Om något år kanske jag läser det här inlägget och tycker att jag var sämst på allt vad fotografering är, men det är lite det som  är kul med att blogga...det finns kvar för framtida läsning. Jag ska lära mig en massa om fotografering, för det är nästan det roligaste man kan hålla på med! Musik håller på att hamna i lä... något som jag aldrig trodde skulle kunna hända!


Första bilden tagen i RAW-format med Turbo! Programmet som omvandlar RAW till JPG verkar kunna fixa till även den sämsta bilden! :)Jag älskar att ta kort på en blomma där det finns andra blommor, i en annan färg, i bakgrunden!Erik jobbar natt som vanligt nu för tiden så nu tänkte jag börja skynda långsamt till min ensamma säng...

Sov gott allihopa!

Blommor som terapi

Jag har aldrig riktigt förstått varför en del människor skaffar sig tonvis med blommor, som alla ska skötas på olika vis och därför tar en himla massa tid. Jag tycker om att titta och lukta på blommor och det är ungefär där mitt intresse hittills inte har utvecklas särsklit mycket mer. Jag kan knappt några blomnamn, utom de som växer på ängen och ingår i ett traditionellt midsommar firande, och de flesta växter jag äger dör unga. Tills idag har jag sett på blommor som något vackert med enda funktion att göra hemmet lite trevligare, men något har hänt...

Sen jag planterade min små blomfrö ute på balkongen har jag helt plötsligt upptäckt ett nytt rum för terapi! Mina (larvätna) blomsterbönor kan jag sitta och pilla in i deras spaljé hur länge som helst. Jag njuter av att se dem växa och jag vattnar dem så fort deras vatten har börjat sina. Mina tagetesplantor har jag i princip bara vattnat då jag har varit alltför upptagen av mina blomsterbönor, tills för en vecka sedan... Mina tagetesplantor fick en massa knoppar och är nu i full gång med att slå ut. Två blommor är helt utslagna (hehe, kul syftningsfel) men det ser ut att vara plenty more to come! Terapin jag får ut av dessa konstiga men fina blommor är såklart i kombination med Turbo (min älskade kamera). Jag har trettiotvåtusen bilder på alla stadier i en tagetesblommning och en hel del redigeringstimmar. Att sitta och pilla med både kameran och bilderna från den är terapi på hög nivå...terapi som jag starkt kan rekomendera (förutom när jag inte fattar hur jag ska bära mig åt med redigeringsprogrammet för då blir jag JÄTTEarg)!
En bild som jag har pillat med i minst en timme...

Min absoluta favoritblomma, förgätmigej! Tog också ett tag innan jag blev färdig...Originalet till bilden ovan.Att jobba natt gick förresten riktigt bra! Jag blev inte trött förrän runt fem på morgonen och vid den tiden fanns det juh faktiskt en enda på passet. Han jag gick bredvid (eftersom det var min första natt) visade sig vara en av mina gamla faddrar. Det hände ingenting på hela natten... vi städade lite, pillade lite med en av de boende, såg på Paradise Hotel (Joels request) och "Låt den rätte komma in"... Jag tycker fortfarande om att vara vaken på natten!

Chefen ringde för ett tag sedan och frågade om jag kunde jobba imöra för att en kollega har blivit sjuk. Självklart svarade jag ja, alla pengar är bra pengar! Så från att ha en ledig myslördag till att jobba mellan 8 och 15 gick ganska snabbt... Man skola icke klaga!! :)

Nu ska jag gå och nanna!

Jag får vara okynnesuppe i natt!

Idag på jobbet fick jag ett erbjudande om att jobba lite nattpass och är man i ett så stort pengabehov som jag tackar man inte nej till 10 timmar ob! :) Imöra ska jag gå bredvid en annan vikarie...ska bli spännande att tillbringa en hel natt (vaken!) med någon jag aldrig sett förut... Det ska nog gå bra tror jag! Som många vet så älskar jag att sitta uppe på nätterna och pilla med datorn, redigera bilder eller bara slöa framför tv:n och i natt måste jag vara vaken så länge som jag orkar (för att mäkta med natten imöra). Häromdagen kollade jag hur många filer jag har i min bildmapp på min externa hårddisk... någon som vill ge sig på en gissning? Nästan 10.000 bilder har jag där och fler har jag hemma hos mamma på datorn där!! Alla ni som oroar er för att jag, i lägen som giftemål osv. har bilderna ni alla vill glömma, kan lova att bland 10.000 bilder finns det resurser! Om ni behöver skäms-bilder som figurerar mig finns det en hel del sådana här också. :) Nästa bild jag tänker lägga ut är en skäms-bild på både mitt utseende och mitt beteende...(det är ingen fylle-bild). 


 


Om nu undrar vad som är fel så kan jag bara svara att jag inte fixar att leva utan mat! Jag kom hem från jobbet vid starx innan klockan åtta igår kväll...jag visste att jag var ganska hungrig men lyckades inte riktigt härleda min störtgråt till det (förrän efter att jag hade ätit). Jag ansåg att jag var kass som person, kass som flickvän...kass i största allmänhet...tills jag fick i mig två varma mackor (med ädelost). Jag skämtar alltså inte om mitt kassa jag-har-för-lågt-blodsocker-humör!! :) Varför min tröja är upphängd på mina öron är Eriks sätt att försöka underlätta situationen... han undrade vad snörena var bra för och när han insåg att jag inte grät när jag svarade vågade han sig till och med på båda öronen! Snabbt efter det blev jag lika ledsen igen men jag bad ändå Erik att ta en bild...så att jag skulle kunna bevisa hur sämst jag är när jag är hungrig! :) Enjoy!!
Idag var vi på utflykt (till Norrköping) med jobbet och i Norrköping finns affären New Yorker och i affären New Yorker hittade jag en väska för 50 kronor!
Man kan vända den ut och in också...två väskor i en!

JAG ÄLSKAR DEN!!!
I måndags var jag och Erik på grillfest med Eriks föräldrar, hans bror och brorsans fru i sommarstugan i Motala. När Johan (Eriks bror) och Sofia gifte sig fick tolv (en för varje månad) personer ett varsitt uppdrag att ordna för brudparet. Eriks föräldrar fick: ordna grillfest i juni (blev dock i juli). Alla tillbehör skulle ingå så alkohol, massa mat, gäster (mig och Erik) och kubb stod på agendan för kvällen. Lite bilder från en mycket trevlig afton:


Grillmästare Christer!
Det är inte helt fel att se solen gå ner över Vätterns strand! 
 


Det kan eventuellt bli så att jag bloggar en gång till i natt...men vi får se om jag hittar någon inspiration i min ensamhet (Erik jobbar natt i natt).

Natti!

Varför har Gud skapat så fula djur?! :)

Kolmården trippen idag var hur mysig som helst!! Perfekt väder, inte för varmt och inte heller för kallt, sällskapet var det bästa tänkbara, Turbo var med och djuren var hemma! Nästan 300 bilder blev det idag...några blev dock riktigt kassa och blev därför kasserade omgående men några fick jag till. Det tråkiga är att de flesta djuren är så långt borta, och eftersom jag inte har något teleobjektiv blir det lite halvtattigt...smådjuren (som i regel gick att komma närmare) blev därav fotograferade som aldrig förr! :)


Jag fick med Erik in bland ormarna fastän att han tycker att det är det mest skräckinjagande djuret som finns...han ville se alligatorerna så han övervann sin rädsla (dock stadigt placerad i mittgången, så långt från ormarna som möjligt). 


Delfinshowen var riktigt ball...men bilderna från den blev värdelösa på grund av att det var så mörkt där inne! Att man kan lära djur att hoppa och studsa så där på kommande är helt sjukt...delfinerna måste verkligen älska fisk!


Varför denna titel på inlägget? Jo, för att jag tycker att Gud verkligen har misslyckats med sitt skapande ibland: 


Till exempel det här djuret (jak kanske?)! Här kan vi snacka feldimensionering på kropp, tussig päls och ett bistert utseende överlag.


Eller det här...halvrandigt med stripig man och ser ut som en blandras mellan häst och ko.


Eller det här...som ser ut som en blandning mellan räv, hare, hamster och rådjur! 


Gud har skapat många fina djur också som tiger, snöleopard och delfin men ibland kan man undra varför inte alla har givits denna skönhet. Han kanske hade en dålig dag, var på djävulskapshumör eller också såg han någon vits med det hela...vad vet jag?! 

Det var asanice att bli av med min Kolmårdenoskuld på en sådan fin dag men nu är jag ganska trött och ska nog ta och natta mig själv!

Puss 

"Flyga drake"

Härom dagen såg jag och Erik filmen "Flyga drake"...jag ska definitivt läsa boken nu! Det är sällan jag kallar någonting för "gripande" eftersom jag tycker att det är ett så starkt, och mycket specifikt, ord men den här filmen är verkligen gripande! Jag grät från början till slut...men anledningen till att jag grät var snarare det vackra i filmen, snarare än det hemska. "För dig skulle jag göra det tusen gånger om". Ovillkorlig kärlek i en vänskap där de ena "äger" den andra. Lögner, svek och vacklande mod blandat med trofasthet och mod. En sjukt bra film med andra ord!! För att ni ska förstå hur gripande den är kan jag avslöja att till och med min käre sambo grät en skvätt! :) Att jag storgrät i cirka fem minuter efter filmens slut går väl dock inte att jämföra med Eriks känslomässiga insats men jag blir lite sån ibland...

Idag blev det också filmkväll, vi såg "The wrestler" efter önskemål från Erik. Filmen var helt okej men fruktansvärt tragisk...gubbar som aldrig ger sig, tror att de fortfarande har en 20-årings kropp och som inte har något liv utanför yrkesvalet är vad den här filmen handlar om. Filmen känns inte orimlig på något vis och jag tycker att skådespelarinsatsen var riktigt bra! Har inte så mycket mer att säga om den...en helt okej film alltså.

Imöra bär det av till Kolmården om vädret tillåter. Jag kommer alltså att bli av med min Kolmårdenoskuld, JIPPIE!!! Erik och jag har pratat, ett bra tag, om att åka dit och nu verkar det som att det blir av. Kameran är juh lagad och laddad så här ska fotas! Alla djur i djurparken: SE UPP!!

Det var det för den här gången!

Sov gött!


Varför?

Titeln på förra inlägget var för att jag skulle skriva xider som i sova-ider (X som i att kolapsa) men jag missade hela den grejen...och när jag tänker efter var det bara roligt när jag kom på det! :) Sån är jag...

Varför mittenstycket i förra inlägget är kursivt och fetstilat var inte meningen men det har en tendens att bli så när jag bloggar. Det var inte så när jag skrev det utan det hände när jag publicerade...skit samma, det går juh ändå att läsa min högst intressanta text! :)

Herrå!

Xider

Idag har jag jobbat totalt 10 timmar...vilket egentligen är helt okej om det inte vore så att jag endast varit ledig två dagar på två veckor. Eftersom jag börjar jobba klockan 8 imöra så var lugna-kvällen-alternativet ganska givet redan från start. Erik är ute och kalaserar med jobbet så ensam är jag också...men eftersom jag nyss konstaterade vilket dåligt sällskap jag är ikväll (kunde inte ens underhålla mig själv) så gör det inte så mycket!

Jag hade tänkt bada, och diska, och äta lite mysig kvällsfika, och spela synth...men vad gjorde jag istället?! Jo, jag öppnade en xider, satte på filmen Corpse Bride och toksomnade cirkus 10 minuter in i filmen. Erik (min tappre riddare) ringde dock och väckte mig nyss, så nu har jag ryckt upp mig nog för att klaga lite här i bloggen och konstatera att jag borde gå och lägga mig för natten.Bilden är från när Erik och jag var i Strömstad förra sommaren. Jag solade i string, somnade, och Erik tyckte att det skulle vara roligt om jag brände rumpan så han väckte mig inte!! Jag kan inte beskriva smärtan på något annat sätt än: "Jävla Erik!!!" :)Jag tycker mig höra ljudet av ett party utanför huset...perfekt! Hoppas att jag fortfarande är så trött så att jag somnar innan jag ens har hunnit börja fundera på om jag ska stänga ögonen. 

Himlen är faktiskt klar nu...trots att det har regnat som om att himlen skulle ha blivit skogstokig! Sol gör dagarna mycket lättare, även om det egentligen inte spelar mig så stor roll annars eftersom jag jobbar till 4 imöra. Men, som sagt, sol gör dagarna lättare och då framförallt uppstigningsprocessen (snooza en timme). Lucky me att Erik inte störs av mina två larm som ringer cirkus var femte minut (alarmsignaler: "Timon och Pumba", "Rocky Road"). Ett tips för alla er som söker en bra låt att ha som alarmsignal: "All I want is you" från filmen "Juno". Jag älskar melodin, texten, filmen och att man har låten på hjärnan för resten av dagen (istället för någon annan skitlåt)! :) 

 Riga!

Random-bilder...ska försöka lägga upp några bilder varje gång för att hylla min älskade kamera!


Nu ska jag borsta mina små för att snart dyka ner i den tomma sängen! 

Erik, sköt dig och kom hem snart! Jag saknar dig jämt...(och då inte ett värmländsk jämt, utan det riktiga)

Natti!

 


Turbo är hemma igen!

Äntligen är min familj komplett igen...min älskade kamera Turbo kom hem igår, friskare och finare än någonsin! Inte nog med att hans exteriör är helt underbar tar han amazing bilder också! Jag har verkligen utvecklat en mycket beroendeframkallande hobby sen jag köpte kameran och med ett beroende kommer också en (stor) abstinens vid avsaknad av sin drog. Jag provade att ta kort med Eriks digitalkamera men det resulterade endast i en sur Sandra och (enligt mig och med mina mått mätt) suddiga och bleka bilder. Att solen har försvunnit från stan och att regnet då har tagit över är lite tråkigt nu när jag helst skulle vilja vara ute och fota hela dagarna men just nu jobbar jag ändå så pass mycket att jag förmodligen ändå inte skulle ha hunnit eller orkat. Jag har dock fotat lite inne och på balkongen:

 Älskling fick bli första motiv bara för att han är så söt! Första knoppen som sprungit ur mina egenhändigt sådda Tagetesfrön


 

En av mina fina luktärtsrankor som jag är mycket stolt över!
Nu syns det inte eftersom att bilden inte är så stor, men zoomar man inte riktigt mycket kan man se vart enda ludd som finns på bladen! Blir mäkta imponerad av vad min älskade kamera kan göra...

Färdigpladdrat om hur mycket älskar min kamera och nu till ett av mina andra glädjeämnen i sommar: min och Eriks kommande resa till Bulgarien! I slutet av augusti pyser jag och babe iväg till Bulgarien (Golden Sands) en vecka. Jag hoppas på en vecka med en massa mys, playa, alkohol (dock i lagom mängder) och sol. Första utomlandssemestern tillsammans med Mr. Right, blir nog inte riktigt samma sak som Strömstad förra sommaren...förhoppningsvis lika bra men på ett något mer exotiskt sätt. :) Jag klagar absolut inte på västkusten...jag älskar det där men det är roligt att kunna alternera Sverige (med tillbehör) med någonting annat. Omväxling förnöjer! Vi har dock planerat att ta en mini-semester upp till Qsin, Johan och Ninni II (eller vad blev det?). "Jag vill trycka på ALLA knappar!!!!"

Jag måste bara nämna det Teenage Talk som jag, Anna och Andrea hade förra helgen...vi parkade våra ack så vackra rumpor ute på balkongen och sedan var det kört. Skvallra mig hit och skvallra mig dit...pojkar och pojkar och pojkar var väl de främsta samtalsämnena. Faktum var att våra kära män valde att inte lägga sig i vårt tjatter utan parkade sina små rumpor i sköna soffan (för att lyssna på Rocka billy på Youtube...HELA KVÄLLEN). Ett sms ledde till spänning som ledde till sluga planer som ledde till något mycket positivt (eller?). Jag hade i alla fall jätteroligt...och god mat (grillspett) blev det juh också! 

Några sista bilder och sen får det vara bra är idag (förhoppningsvis tar det inte tre veckor innan nästa inlägg kommer)...

 

Min absoluta favoritblomma!Min absoluta favoritpojkvän!De tre sista bilderna tog jag utan att veta vilka inställningar jag hade på kameran och utan att veta hur de blev...förrän idag!! :)Tack för visat intresse!

RSS 2.0