Snart dags att åka hem hem...

Om typ en timme beger jag mig hem till de Värmländska skogarna för en övningshelg med Torsby Brass. Det ske bli kul att komma hem en sväng men jag har lite svårt att släppa allt skolarbete som jag måste göra. Jag kan juh plugga lite under helgen också men jag vet hur dåligt det brukar gå att sätta sig och få något gjort när det finns roligt folk att umgås med. Det kanske är en nästan-plugg-ledig-helg som jag behöver... jag kanske får lite tid att samla lite ny studeraenergi...

Från och med idag behöver jag inte vara lika rädd om min röst! Jag kommer dock försöka att ta det något mer varsamt än vanligt ändå för jag vill juh inte gärna förstöra det som precis har blivit lagat. Den 17e november ska jag iväg på återbesök så då får vi se vad farbror doktorn säger... om jag ska gå hos logoped och hur mina stämband ser ut nu.

Igår betalade vi Australienresan!! Vi åker fortfarande den 4e januari men jag skrev att vi kommer hem den 24e februari, jag ljög, vi kommer hem den 25e men börjar åka hem den 24e. Så, då var det utrett! :)

Nu ska jag bränna en stycke cd-skiva till hemfärden. Mitt stora cd-fodral blev kvar i Stockholm hos Qsin sist vi var där så just nu finns det bara Eriks (hyfsat bra) samma-hela-tiden-musik och det är inte okej! Jag vet dock inte vad jag ska bränna, jag får inte sjunga än så jag får försöka ha det i åtanke när jag väljer låtar. Jag har nämligen en tendens att inte kunna låta bli att sjunga med i ALLA låtar när jag åker/kör bil. Detta kommer att bli veckans test! :)

Nu måste jag fixa det sista!

Ha en jättebra helg!

 


Go natt!

Time to go to bed, alone again...

Du är för långt borta när du inte är här...

Det är ensamt när du inte är här,

Oavsett hur ensam jag är.


Please, make time fly...

Jag är rädd för att vara utan dig...

Ibland är jag mörkrädd innan jag somnar,

Men du värmer mina drömmar...


Usch älskling, jag tycker inte om när du jobbar natt! Vårt kärleksnäste kräver två nattgäster även om en har en kroppsyta som skulle kunna tas för två. :) Skynda dig hem och väck mig med en massa pussar! Jag drömmer om dig så länge då så ses vi snart... juh tidigare jag somnar dessto kortare tid tar det innan jag får kramas med dig igen! 


Ja, jag vet, det är äckligt men jag älskar honom! :)


Sov gott allihopa!Skit också!

Bilderna från igår blev inte alls särskilt lyckade... sorry, Bekka, Elliot och Theodore! Vi får nog kanske ta inomhusbilder med tomteluvor istället.


Just nu sitter jag och dricker kaffe. Jag har ägnat morgonen åt att tvätta och plugga (jag är snart färdig, cirka 80 sidor kvar, med boken jag har skrivit om). Jag känner mig skitseg överlag så jag lever på hoppet att koffeinet snart ska "kicka in". Anledningen till att jag skriver konstigt och kort är ett tydligt tecken på att koffeinet ännu inte har fått färste i min kropp...men snart så, jag känner hur det börjar pulsera ut i mitt blod!


Om typ en timme ska jag väcka Erik (han har jobbat natt) och sen ska vi gå ner till resebyrån för att betala våra Australien-biljetter! Det känns jättekul att det verkligen kommer att bli av och även om jag är lite nervös över att mina tillgångar ska räcka så känns det jättebra ändå! Det kag egentligen är nervös för, på riktigt alltså, är vad jag ska göra när jag kommer hem... Är det någon som har ett jobb, vad som helst (utom försäljare), att erbjuda mig med start i mars så är det bara att höra av sig. Jag var nyss inne på Arbetsförmedlingens hemsida och kollade lite och idag fanns det i alla fall en hel del personlig assistens jobb att söka... jag hoppas att det kommer vara så när jag kommer hem också för det är nog ett jobb som jag klarar av och har lite erfarenhet av. Bäst skulle det juh ändå vara om min nuvarande lärarvikarietjänst skulle kunna leda till något fler timmar i vår...


Nu måste jag fortsätta plugga... kaffet var gott och energin börjar så smått återvända till min arma kropp!


By the way, imöra får jag börja prata lite mer i telefon också! Hurra för mig och min nya röst (ja, det är skillnad)!!


Duktiga mig!

Igår gick jag (på min lediga vecka!) upp klockan 8.00, kokade mig en kopp te och satte mig och läste 60 sidor i min skönlitterära skolbok. Efter att jag hade läst cirka 60 sidor gick erik upp så därför var det lite svårt att fortsätta läsa. Jag åt lite frukost och pillade med lite annat smått och gott innan jag placerade både mig och datorn inne i gästrummet. Igår producerade jag cirka fem sidor text i min c-uppsats (cirka 40 sidor text) i svenska som andraspråk. Det känns som att jag är på väg att komma igång med den nu...jag hoppas att jag hinner färdigt med både den, alla tentor/hemtentor och min b-uppsats i engelska (cirka 15 sidor text). Det skulle vara jätteskönt att bli klar med allting innan Australien för då har jag ingenting som släpar efter mig och därmed endast pengar som ett problem. Jag får nog i och för sig spara min opponering till c-uppsatsen till efteråt, jag måste juh ha någon att opponera emot...

Nu blir det läsa ett par sidor till i min bok (till skolan såklart!) och vid lunch ska jag, Bekka, Elliot och Theodore gå ut och försöka få till ett snyggt julkort. Jag tänker väl kanske inte så traditionella tankar om motiv på julkort, jag tycker snarare att det är roligt om kortet är snyggt och roligt att titta på. Det kan bli svårt med att framkalla en julkänsla nu... tomteluvor är det enda jag kan komma på! Jag hoppas att vi lyckas och att fotografen inte gör någon besviken... Det är i alla fall perfekt väder för att vara ute så ny gäller det bara att hitta ett ställe där tvillingarna inte blir alltför vita (på korten) av solen!

Pluggardags...

Hörs sen!Min familjs senaste julkort... vi hade inget bra kort där alla barnen var samlade så jag fick fixa ihop ett. (Synd att det blev helt suddigt och kasst! Jag skulle ha grejat det mycket bättre i år!)


Biljetterna preliminär bokade!

Biljetterna till Australien blev en hel del dyrare än vad vi räknat med, men priset känns fortfarande rimligt men det är mycket pengar. På torsdag ska vi betala biljetterna...

2010-01-04 till 2010-02-24

Jag avskyr fullkornspasta men tycker väldigt mycket om min sambo, en liten parantes bara!

Dags att nanna...hörs imöra!

 


Möte med handledare för uppsats

Idag har jag vart och träffat min handledare till engelskauppsatsen. Mötet gick ganska bra, har typ kommit på vad jag vill (ska, det är en jädra skillnad) )skriva om och sådär men shit vad jag är kass på att prata engelska! Jag kommer förmodligen inte att jobba som engelsklärare när jag är färdigutbildad, om jag nu inte blir råfluent när vi är i Australien! Jag tycker dock att svenska som andraspråk är så roligt att jag nog kommer att nöja mig med att jobba som det.

Erik och jag har ännu inte bokat flygbiljetter men idag ska vi gå till en resebyrå och be om lite hjälp. Biljetter blir nog billigast om vi bokar via internet men det ska ordnas visum, inrikesflyg i Australien, hostel för de första nätterna, hyrbil, bussar osv. och det kan vara ganska skönt att få lite hjälp med att "bygga ihop" resan. Varken jag eller Erik är så erfarna (ensam)resenärer som tar allt ansvar (vi tyckte att det var nog så pirrigt att fixa allt till Bulgarien så HALLÅ!) som därför beslutade vi oss för att be om lite hjälp. Blir det mycket dyrare så bokar vi juh hemifrån ändå...

Ännu en gång har det bevisats att jag är  nära släkt med min mamma! I en veckas tid har jag gått och upplyst erik om att vi måste skaffa oss reflexer (men herregud vi bor juh i en stad med gatljus och trottoarer) så att vi ska synas ordentligt när vi är ute och spatserar. Detta måste vara det första mamma lärde mig och brorsan, att alltid använda reflex! Jag har väl alltid till viss del (av coolhet och trots) skitit i att använda en ändå men tydligen så har också jag blivit vuxen och insiktsfull (höll på att bli insiktsful och det hade juh varit roligt! :) )... Jag är dock inte nog vuxen för att skaffa vanliga runda (tråkiga ocg fula) reflexer utan nejdå, ska jag ha reflex så ska den banne mig vara pimpad:

 


Erik ska få välja vilken han vill ha men jag antar att spöket blir mitt och monstret hans. Om du vill köpa likadana (det finns en massa olika modeller) så kan man köpa dem på akademibokhandeln (i alla fall vid universitetet) och säker på massvis med andra ställen. Jag gillar dem skarpt! Jag hade ett monster förra året men av någon anledning så gillar de här busarna att försvinna... det får väl kanske räkna med det när man har med levande figurer att göra! (hehe...)

Jag har egentligen ingen lust alls att sätta mig och plugga men jag antar att jag är så illa tvungen, i alla fall tills Erik vaknar (han har jobbat natt) och vi ska gå ner på stan.

Jag tror också på att fota en sväng idag, löven är sjukt gula, röda och orangea!

Have a nice day!


Filmer..

Eftersom jag själv anser att jag är så himla rolig så tänkte jag att jag skulle lägg aupp några filmer på min blogg. Dock fattar jag inte hur jag gör...

Jag har lagt upp några filmer på Youtube, inte för att alla ska titta på dem utan för att du som läser bloggen ska få kika på grejs som jag tycker är värt att lägga upp (lägg märke till jag :) ):Eriks och min balkong och utsikt i Bulgarien:

http://www.youtube.com/watch?v=mMXgb6lIQfs
Ett typexempel på hur jag lät när jag var som värst hes, så att ni har något att jämföra med:

http://www.youtube.com/watch?v=skQuWsALkcUJag ska försöka hitta en film där jag inte är hes alls, alltså innan min röst gick sönder men det kan nog ta ett tag eftersom nästan allt jag har på datorn är från tiden efter min heset. Tiden innan ligger i så fall på datorn hemma hos mamma...

Hoppas det går att titta på länkarna och att ni finner dem underhållande...

Höres!


Jag har snöat in på landskap

För ett bra tag sedan fick jag en photoshop-tidning av pappa, lite tips och trix för hur man redigerar bilder på bästa sätt. Jag skrev juh igår att jag inte orkar komma på vad för typ av bild jag vill leka med så imorse kom jag på att jag kunde titta i tidningen för att få någon idé. Landskap blev det (några blev bra, andra mindre bra)...


Vid sommarstugan i Motala
Frykens strand
Vid Dalagården utanför Falun
I Trysil
Chicagos skyline
Erik på en pir i Bulgarien.


Vilken vy skulle du helst se det första du gör på morgonen?


Jag är inte jättebra på det här!

Bekka, Elliot och Theo kom hit en sväng förut och gjorde mig mycket friskare med några muffins. Det jag dock inte är så bra på är att prata med bäbisarna utan att anstränga rösten! Jag kan inte prata med små söta saker med en stämma som inte sliter på mina nyopererade stämband, så om du tyckte att jag var konstig Bekka så var det för att jag försökte lägga band på mig själv så att min röst inte skulle gå sönder. :) Det var jättekul att ni tittade förbi en sväng, och Erik verkade tycka att det var jättekul att träffa Elliot och Thoe också!

Pappa ringde förut och eftersom inte jag får prata i telefon fick Erik agera tolk. Idag har jag haft (har fortfarande) jätteont i nacken, ryggen och bröstkorgen och det enda stället jag har lyckats hitta en förklaring till är nacken (de har förmodligen böjt bak den massor för att kunna se ordentligt). Eftersom pappa jobbar som narkossköterska tvingade jag Erik att fråga honom om varför jag har så ont när jag andas och han kom ganska snabbt på en förklaring som verkade rimlig: För att kunna köra ner röret de ska titta igenom i min hals måste de hälla i ett pulver (eller något) som gör att musklerna slappnar av, men innan de gör det så måste typ musklerna ladda ur i en kramp. Inte konstigt att jag har ont i så fall!!

Erik jobbar natt i natt också så jag försöker hålla ställningarna här hemma... Imöra vet jag inte vad jag ska göra, jag vill att vädret ska bli fotovänligt så att jag kan roa mig med något som inte är alltför jobbigt. Ja, jag är lat men den här veckan får jag inte bli flåsig eller lyfta tungt för det kan ha sönder mina ovärderliga stämband! :) Förstå hur hemskt det skulle vara att bli stum...!

Säg en bild som jag ska redigera? Vet du ingen särskild bild så säg ett objekt eller en person...bland mina 10600 bilder finns det mesta! Jag orkar inte komma på vad jag vill pilla med...

Ha de då!Mamma vid Hällsjön


Allt har gått jättebra!

Man skulle kunna säga att jag blev ganska nervös när jag insåg att operationen faktiskt skulle bli av!

Jag är lite arg på mig själv över att jag inte fotade mig själv i sjukhuskläder för det var bland det osexigaste jag någonsin sett. Om Erik hade sett mig i dem hade han eventuellt dragit på sig ett potensproblem eller två. Innan jag gjorde min första åktur i en säng (på väg till operation) så fick jag en lugnande tablett...den pillrade ungefär lika mycket i knäna som ett glas vin gör. Jag undrar dock varför man får den, men någon tanke måste det juh finnas med det.

Att få narkos är skönt! Det var så skönt när kroppen kändes som att den vägde 2000 kilo och när de sprutade narkosmedlet i mig och värmen sakta spred sig i kroppen. När jag vaknade frågade sköterskorna om jag hade drömt något bra och min första tanke var Maja så jag kan eventuellt har drömt något om dig Maja när jag var sövd. Undrar om vi gjorde något roligt...

Att vakna från en narkos, när farbror doktorn har varit och klippt i halsen på mig vad inte riktigt lika kul. Skitont i halsen (ville inte gnälla så jag bad inte om smärtlindring), kunde knappt svälja, sår bakom tänderna i nederkäken, överläppen sprucken på ett ställe, en halvt sovande tunga (den har ännu inte vaknat, skitkonstigt!), suddig syn på ena ögot, ont i käken och ont i nacken. Jag vill inte gärna klaga men jag tror verkligen inte att doktorerna är så milda och varsamma under en operation. Det jag är glad för är att alla mina tänder sitter där de ska och att jag lever och kan prata (dock inte i telefon på en vecka!). 

Det var förresten ingen cysta och inte heller en polyp utan typ en förtjockning (finns det något som heter så?) i/av/på slemhinnan. Jag vet inte riktigt vad det var men tydligen var det inte så mycket att ta bort. Hoppas ändå att det operationen gör någon skillnad för min röst bara för annars har juh allt vart i onödan.

Jag är hemma nu i alla fall... det mesta av ontet i halsen är borta men tungan sover fortfarande och käken och nacken anser att för stora rörelser inte är att rekommendera utan protesterar då högljutt!

Om jag skriver osammanhängande och konstigt så är det för att jag hela tiden är på vippen att somna och så har det varit ända sedan jag vaknade från narkosen.

Nu ska jag gå och plaska lite i badkaret tror jag

Höres!


Maja och Lina!

Jag var bara tvungen att ringa en snabbis till Maja förut och berätta om Stockholms brass...Lina var också med lite i samtalet men dock i bakgrunden! Jag saknar dom massor och så är det bara...

Lycka till på er tokhemska tenta imöra och kom ihåg att ni alltid kommer kunna mer än både mig och Maria om vävnader!

Nu börjar jag bli ganska nervös över min operation också, det är cirka fifty, fifty nervositet för att operationen inte ska bli och själva operationen... Jag är lite orolig för att jag inte kommer att få prata lika mycket som jag vill i en vecka framöver och jag börjar bli nervös för att jag inte kommer att få spela om en vecka! Allt kommer att lösa sig...

Erik är ute och festar med Martin så jag har inte ens honom att vara nervös på... det hade varit skönt om han hade varit hemma, men skit samma...

Nu ska jag äta min "sista måltid" innan operationen...får inte äta något efter klockan 00.00 (Gud hjälpe den som är i närheten!!)...


Veckans mest galna:

Martin från brasset i Linköping ringde till mig för typ en timme sedan. Han frågade lite om när min operation är och självklart lite allmänna "hur mår du?" frågor som man normalt sett involverar i ett samtal med hälsningsfraser. Efter detta, helt utan förvarning, så frågar han om jag vill/kan vara med och spela andrahorn i  Stockholms brassband under SM i brass!! För er som inte är så insatta i brassvärlden så tycker jag att det är ganska väsentligt att veta att Stockholms brass är näst bäst i Sverige...

Mitt svar på frågan var typ: "Är det dagens största skämt eller?!" 

Jag skulle juh absolut kunna tänka mig att vara med men jag vet också att om jag skulle det så kommer ändå låtarna vara så svåra att jag endast kommer kunna bidra med några enstaka toner. Vi bestämde tillslut att Martin skulle höra av sig om Stockholm och han trodde att jag skulle tillföra mer än vad jag skulle förstöra och om de inte hittade någon som var bättre (kan väl inte vara alltför svårt!). Jag blev i alla fall mycket glad över förfrågan...

Nu ska jag gå och träna, alldeles själv...Abs (typ core) och sen gymma...

Höres! 


Självförtroende:

Om du behöver något att roa dig med tycker jag att du ska gå in på adressen nedan och sen lyssna på ljudklippet där. Herregud, karln är juh helt överfylld av självförtroende!!

http://melodymaker.posterous.com/the-reason-some-girls-stay-single-very-funny

Idag har jag haft en ganska vanlig dag i ett dimmigt Linköping. Var i skolan på en snabbis-lektion, åkte hem och pluggade lite, följde med Bekka ner till Camilla en sväng och när jag kom hem sov jag i två timmar (har varit extremt trött hela dagen). En bra dag med lagom jobbiga aktiviteter!

Om cirkus fem minuter börjar min favoritprogram "Bonde söker fru"... HURRA!!

 
Svart-vitt fungerar alltid!
Ego? Ja, men jag ville mest visa den coola bakgrundsknappen som jag hittade!
Lite mer frost...

Finn tusen bevis på en kass redigering!


Nu "Bonde söker fru"...


Höres!


Jag har blivit utmanad av Andréa:

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du: Sandra
2. Ett ord på fyra bokstäver: Stol
3. Flicknamn: Susan
4. Pojknamn: Sverker
5. Yrke: Svarvare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Slips
8. Mat: Spagetti och köttfärsås
9. Sak i badrummet: Schampo
10. Plats/stad: Skandinavien eller Skara sommarland
11. En orsak att vara sen: Svett från stressen dit som syns och därmed måste tvättas bort/torkas innan man kan komma
12. Något man skriker: SATANS osv.
13. Film: Schindler's list
14. Något man dricker: Skumpa
15. Band: Slip Knot
16. Djur: Angorakatt
17. Gatunamn: Smedjegatan
18. Bil: (Jag vill juh ta Audi) Subaru
19. Sång: Somliga går med trasiga skor

Jag utmanar: Andréa (för sånna är reglerna), Bekka, Emelie, Matilda och Qsin


Motsägelsefullt inlägg kommer här:

Igår kväll klagade jag på att det är så höga förväntningar på lördagar (vilket jag fortfarande tycker) men jag måste ändå erkänna att jag har vissa snarare förhoppningar än förväntningar på söndagar. Enligt mig ska söndagar vara lugna dagar med mycket mys (framförallt kvällen) med sig själv eller med någon annan, kanske lite promenad, kanske lite städ, om det behövs (det gör det alltid!). Att städa kanske inte räknas som något lugnt och mysigt för andra men för mig kan det änså passa in ganska bra i det här söndags-lufsa-runt-hemma-och-vara-ful-temat och även att kvällen kan bli så mycket mysigare om hemmet är städat.

Vad är era förväntningar/förhoppningar på söndagar?


Idag var jag tvungen att gå upp strax efter nio (på en söndag!!) för att plugga lite. Jag kan dock inte klaga eftersom jag endast har mig själv att skylla...jag kunde ha gjort det här någon gång under veckan. Däremot är det ganska mysigt att gå upp halvtidigt, upptäcka att det är underbart väder, koka en bautastor kopp te och sen sätta igång (och bli av med) plugget. Erik pratade om att äta brunch på pitcher's idag (det var när han var aspackad i natt) men jag är tveksam till om det blir något plus att det känns roligare att göra något sånt när ingen är bakis. Jag tänkte i alla fall gå ut och promenera (fota :)) en sväng sen och det skulle vara jättekul om någon har lust att vara mitt sällskap (misstänker att Erik inte vill gå ut och gå bakis)! Lite senare idag ska jag förhoppningsvis plocka lite (i alla fall lägga in den nyrena tvätten i garderoben) och även redigera lite av texten som jag har gjort i läxa (tolka dikter).


Nu vill jag göra något roligt...men vad?!

Yees, yees men vi höres lite senare!


Hemmakväll

Erik är ute med sin käre vän Gustav och lilla jag är ensam hemma i vår stora lägenhet! Jag tycker nog att det är rätt skönt att vara ensam ibland men ändå så känns det så löjligt att vara ensam hemma på en lördag. Den där pressen om att helgen och då speciellt lördagen ska vara veckans speciella höjdpunkt förstör en egentligen underbar tv/bok-lördagskväll.

Det är mycket press om många saker men det är framförallt två saker som stör mig oerhört mycket:

  • På sommarlovet ska man ha roligt, man ska hinna göra en massa nyttiga saker, man ska hinna resa en massa, man ska hinna få en snygg solbränna, man ska hinna äta en massa glass och man ska hinna bada utomhus massvis med gånger osv.
  • lördagar ska man ha roligt, träffa folk, äta god mat, ha ett städat hem, ha en "meningsfull" kväll osv. 


    Jag hatar dessa påtvingade förväntningar som finns!! Jag är student och måste därför jobba HELA sommaren, för annars har jag ingen som helst inkomst. Dessutom så har jag inga som helst pengar förrän i augusti (om jag inte har lyckats spara massvis med pengar) eftersom jag oftast inte får någon större lön förrän då! Utan pengar kan man inte resa och utan varken tid eller pengar kan man heller inte göra så mycket roliga saker för det mesta kostar. Jag låter bitter över sommaren, men det är inte det jag vill förmedla egentligen. Det jag vill säga är att jag innan sommaren kommer har byggt upp en så hemsk ångest för hur jag ska få allt att gå ihop med det jag vill och det folk förväntar sig att man ska göra. Ångest är inte kul!

Lördagar blir lite samma sak har jag kommit på idag! När Erik bestämde sig för att gå ut med Gustav blev jag helt plötsligt jätteledsen och fick en hemsk känsla av ensamhet...fastän att jag tycker att det kan vara rätt skönt att vara ensam. Bekka (tack för inbjudan!) erbjöd mig lite sällskap men jag var lite hemkär och pluggtvungen så jag tog mig inte iväg. Jag ville egentligen inte göra något särskilt idag... jag ville egentligen bara ligga hemma i badkaret med min tokbra bok men ändå blir jag ledsen över tanken att vara ensam! Pressen över lördagskvällar har tagit ansvaret som boven i dramat... skönt att jag har fått det utrett i alla fall.  

Jag har haft en toppenmysig kväll med mig själv och jag kan egentligen inte komma på något mer passande (för dagen) sätt att spendera den! Lilla söta Smilla hade varit perfekt sällskap för kvällen!

 


Fredagskväll

Fredagskväll:

Erik.

Trerätters på Bbq.

Vin.

Idol.

Gitarrspel och sång.

Guitar Hero.

Jag älskar sådana här fredagskvällar! Att bara få flumma runt med finast är såå skönt! Vi har kul ihop...
Jag skulle ha behövt plugga idag men det sket jag ärligt talat i! Jag jobbade på förmiddagen, tvättade och efter det har jag bara umgåtts med min (inte ännu trolovade) pojkvän. Det har varit en bra dag!

Jag är inne i en tänk-om-period... Tänk om jag vinner en miljon, tänk om snön kommer tidigt, tänk om himlens färg skulle kallas grön... Mycket verkligheter men mest konstigheter, jag fattar inget och därmed ingen annan heller!  :)

Jag utmanar er alla på melodikrysset imöra klockan 10.00 på p4!
(Ring efteråt om du har löst det och vill tävla om vem som lyckats lösa mest!)

Nu ska jag gå och sjunga lite med min pojke...

Ha en toppen helg!Splash, by the way! :) (?)


Magkatarr?

Jag måste nog få börja dagen med att klaga lite...(som vanligt, sorry) men jag har skitont i magen, vilket jag också hade igår morse. Jag vet inte om magen gick sönder lite efter min snabba attack av matförgiftning (jädra pistagenötter!) eller om den har gått sönder av någonting annat.

I vilket fall som helst så ska jag alldeles strax åka till skolan för att diskutera poesi med några klasskamrater. Jag tror faktiskt att jag egentligen tycker om poesi men däremot tycker jag inte om när någon sitter och säger att jag har tolkat dikterna fel eller så... Johanna (tror jag att det var) sa något mycket smart: "Om dikterna bara skulle tolkas på ett sätt skulle de juh inte vara så oklara!" Okej, det kanske inte var ett ordagrant citat men kontentan var den samma i alla fall.

Idag skulle jag behöva gå ner på stan och köpa några (bas)linnen. Jag hatar ordet baslinne, särskilt när jag själv använder det för det låter som att jag då också har en massa icke-baslinnen vilket jag verkligen inte har. Jag behöver i alla fall några nya vanliga linnen eftersom det är hål på alla jag för tillfället äger och jag använder sådana nästan varje dag! Någon som har lust att hänga med?

Bekka jag har bokat, don't you worry, och idag tänker jag inte spy! :)

Höres!


Man skola icke klaga på att hösten är kommen!

Tycker du inte om när det blir kallt och höst? Här kommer några bra exempel på härliga saker med hösten:
Löv-ly! :)Fint färgade löv...Varma, sköna, mysiga tröjan!Söta pojkvännen på bushumörStångån är vacker


FärgblandningarnaInomhusaktiviteter... (gissa vad bilden föreställer?)Kylig men frisk luftFrost (skitkul att fota!!)

Jag hoppas att hösten känns lite lättare nu... Om inte, följ med ut och lek med min kamera... vem som helst kan lyckas nu när allt är så vackert av sig själv!


- Favoritbild?


Johanna 26 år!

Grattis, grattis Johääna! Snart kommer jag och Madde och firar dig med både ett glatt humör och en cider eller kanske två (tre, fyra)...

Jag har fått en ny operationstid (23/10) bara så att alla vet! Jag är glad, tills den blir inställd (haha, ironi)! Jag hoppas på tredje gången gillt...

Svärföräldrarnas besök blev topp och min cheesecake underbar! Kul, kul... skönt att trivas med sin fina sambos föräldrar...

Erik och jag tog en långpromenad/photosession vid Stångån idag! Jag älskar hösten med alla dess färger...

Nu ska jag skriva en limerick till födelsedagsbarnet (istället för den utlovade sonnetten). Önska mig lycka till!

Ha en trevlig lördagskväll allihopa!

Höres...


Jag tror eventuellt att jag har lyckats...

...med min cheesecake! Jag har inte smakat på den men den ser fin ut (det brukar ALDRIG min bakverk göra) och konsistensen känns (nej, jag petar inte på den) som jag tror att den ska vara. Om den förutom detta också skulle smaka gott så kommer jag bli glatt överraskad!

Jag vill härmed hälsa alla hjärtligt välkommen hem till mitt och Eriks hem för det är så himla städat! Självklart får du/ni komma och hälsa på av andra anledningar än att vi faktiskt har det städat men jag vill ändå understryka att det är så himla rent här! In your face ni som har det stökigare än oss (alltså ni som nästan alltid har det kliniskt rent!)

Nya chips-smaken sourcream & Bearnaise chips är jäkligt konstiga men ändå lite goda... jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om dem. Erik tyckte att de smakade pommes med bernaisesås och smakmässigt stämmer juh det men den här beskrivningen är ändå inte riktigt mitt i prick. Om det är någon annan som har smakat/smakar på just den här smaken får ni gärna skriva vad ni tyckte om dem. Jag tycker inte om att inte kunna avgöra om jag gillar något eller inte! :)

Erik har precis kommit hem nu. Han ska få lite tid på sig att göra sig i ordning men sen är det slut på det trevliga då han  ska få den stora äran att göra klart det som inte har blivit gjort än.


Några bilder som gör mig på bra humör:


Mina gröna glajjer i underbart väder!
Vad gör flickan i bakgrunden?! (dansgolvet på Platens)
Stina ballerina.
Fixa som kyler ner magen!


Hoppas att du också blir glad av bilderna!


Oj, oj!

Tokstäda, snart klar!

Göra inköpslista, snart klar!

Handla!

Systemet!

Baka Cheesecake!

Laga mat!

Duscha!

Gör mig iordning!

Det känns som att det finns en ände på denna lista för dagen. Jag längtar till klockan 19.00 ikväll då Eriks föräldrar kommer... för när de kommer ska jag vara klar med allt! :)

Jag ska försöka skriva ett vettigare inlägg när jag kommit lite längre ner på listan och därmed vet hur lång tid jag har på mig...

Tack Emil och mamma för recepten...hoppas att jag lyckas med dem! :)


Verkar som att torsdagar också kan bli tv-tittarkväll...

Efter dagens träning kom Madde hem till mig för att slöglo på tv/tycka illa om dumma folk som väljer att vara med i tv. Först tittade vi på slutet av "Halv 8 hos mig" vilket jag tycker är ett skitmysigt program som jag faktiskt gärna skulle ställa upp i, om jag inte behövde laga god mat. Tänk att få träffa tre nya människor, smaka på deras mat, kika på deras bostäder och ha chans att vinna pengar! Jag skulle definitivt kunna leva med detta... om jag då slapp laga mat (som skulle bli bedömd)...

Det andra programmet gick verkligen under dumpuckon-gör-bort-sig-på-tv kategorin: "Mammas pojkar". Men herregud, att titta på det programmet gör att man känner sig riktigt smart (jag skäms dock lite över att ha tittat på programmet) samtidigt som man gör något riktigt tankebefriat: tittat på dumpuckon som gör bort sig i tv. Det bästa med program som dessa är att man verkligen får chansen att tycka illa om folk som inte kommer få reda på det och därför inte kommer må dåligt för att man tycker illa om dem! Att titta på det här programmet på till exempel en bakis-söndag skulle nog vara det absolut optimala!!

Det tredje och sista programmet för kvällen var "Inlåst", det där programmet där de låser in några stökiga ungdomar på ett fängelse i, jag tror att det är, sexton dagar (eller något). Förhoppningsvis kommer ungdomarna att fatta hur okul det är att sitta i fängelse och att det nog är dags att byta livsstil och karriärsbana. Jag tycker att det verkar vara ett skitbra projekt, de här killarna får en upplevelse med sig som eventuellt kan sparka dem i ändan och få dem av den kriminella banan. Det har flyttat in mentorer åt killarna också, gamla "fängelsekunder" som ska agera stöd åt killarna. Jag hoppas att det går bra för killarna och att andra i samma sits som dem eventuellt kan dra lärdom av programmet (tveksam?)... det är nog svårt att se andra på tv och inse att det faktiskt är så jobbigt som det ser ut...

Nu ska jag krypa ner hos min sambo!

Sov gott allihopa!


Astrid 1?


Eller Astrid 2?


Imöra kommer svärföräldrarna på middag

Vilket innebär att jag verkligen inte våldsstädar i onödan! :) Här hemma har det varit ganska dammigt ett ganska bra tag, det känns så omotiverande att städa när jag vet att dammet är tillbaka om någon dag bara. Nu när svärföräldrarna kommer ner för att titta hur vi har det tänkte jag spela duktig svärdotter (kan man säga så eller vad heter det?) och ha det fint och städat tills de kommer! Vilken bluff... :)!

Idag, innan Erik åkte till jobbet, satte vi upp en svart vägghylla (Lack Ikea) över tv:n och satte upp en hylla i en garderob (det finns inga hyllor i garderoberna!). Vårt hem börjar bli riktigt hemtrevligt och det är nästan ingenting som jag tycker att vi saknar, dock finns det juh en massa saker som jag kanske skulle vilja byta ut (dock inte så många) eller flytta på. Den som vill komma och hälsa på får skynda sig medan vi har det städat och fint!

Precis nu såg jag att Winnerbäcks nya album finns på Spotify...ÄNTLIGEN!

Igår gick jag, Bekka, tvillingarna, Camilla, Stina och Albert lite på stan i det fina men ack så blåsiga vädret. Som vanligt blir jag på så sjukt bra humör när Stina är med! Hon höll mig i handen och så gömde jag våra händer i min jackficka och lekte att hon var en hemlighet. Stina försökte juh dock visa sin hand för alla vi mötte så att jag fick "skälla" lite på henne för att hon avslöjade sig själv (hemligeheten). Förutom att Stina verkade ha roligt så hade faktiskt jag det också. :) Jag och Bekka försökte, efter att Camilla och kompani hade gått, vara lite duktiga och gick därför till Claes Ohlsson för att köpa skruv till Smedjegatans nya hylla. Jag anser att vi lyckades bra, dock valde vi att använda skruv som vi redan hade hemma men nu har vi juh åtmisntone skruv till när det behövs. Jag köpte också ett sjukt snyggt hänglås (grönt med mönster på) till gymmet och ikväll när Bekka och jag ska träna Abs (typ Core) ska jag stolt använda det för första gången! Det kommer att förgylla hela mitt träningspass! :) (Jag har aldrig påstått att jag är lättroad!!)

Det tar ganska lång tid för mig att redigera bilder nu (eftersom jag har fått ett Photoshop). Mönstret som jag dock kan se när jag redigerar är fortfarande svart/vitt, me likeelike it! De svart/vita bilderna får gärna ha någon färgglad detalj dock... som ni kommer att se (om inte i det här inlägget så kommer det visa sig allteftersom i kommande inlägg)...


Jag i Hällsjön.


Eriks far och bror.
Vilken av bilderna på Matilda tycker du är bäst? Jag kan inte bestämma mig...


Matilda 1.


Matilda 2.


Matilda 3.


Ska försöka städa lite till innan jag ska iväg och träna!
Höres...


Bonde söker fru

Hurra, hurra, hurra! ”Bonde söker fru” har börjat igen! Nu vet ni att jag hädanefter kommer att vara uppbokad mellan klockan 20.00 och 21.00 på onsdagar. Jag älskar programmet för att det är så himla mysigt… härliga (lite sludiga) människor i härliga miljöer som liknar hemma. Varje gång en ny säsong av ”Bonde söker fru” börjar, träder en genuin lantis fram ur mitt inre… den milda version av skogsmulle som jag annars tycks vara byts ut mot en toknördig bondelover! Okej, jag överdriver lite, men det jag ville få fram var att jag ÄLSKAR ”Bonde söker fru”.

 Från det ena till det andra så hann jag typ klart med uppgiften till dagens litteraturseminarium. Min lärare verkade ha ett visst mått av överseende med min prestation eftersom min veckoplanering ändrades så snabbt. Jag kanske eventuellt måste komplettera lite på det skriftliga men det kan jag nog leva med. Nu är jag mest spänd över mitt resultat på hemtentan i lingvistik och om jag är godkänd i task-based learning. Det skulle vara riktigt skönt att ha klarat dem både eftersom det snart kommer en skitsvår hemtenta i varieties of English där vi bland annat ska transkribera (skriva i fonetisk skrift) ett ljudklipp och bara där känner jag att det kommer att bli apsvårt!

 Nu ska jag fortsätta att titta på Grey’s Anatomy… onsdagar är tv-tittar-kvällar…


Inställd

Efter att jag legat på avdelning 27 från klockan 10 till ungefär klockan två kommer läkaren in och säger att alla hennes operationer idag har blivit inställda! Detta innebar att bland annat jag och min "rumskompis" så snällt fick bli frisläppta från våra droppställningar, åka hem och hoppas på att eventuellt få en ny tid vecka 44. 

Jag har varit jättebesviken hela dagen och allt plugg som jag har varit tvungen att göra tills imöra har blivit lite ihopklämt till nu på kvällen och lite till morgonen. Jag skiter i min föreläsning imöra och siktar på att bli klar med allt till litteraturseminariet (det som skulle ställa till med så mycket skit). Jag känner mig lite bitter och omotiverad, jag hatar när det inte blir som jag tänkt mig men så är det ibland...

Nu måste jag gå och sova så att jag orkar ordbajsa mig igenom ett seminarium! :) 


Snart så!

Jag har inte lyckats sova bort nervositeten men jag tror heller inte att min dagsplanering är på riktigt! Jag ska snart börja packa min väska (undrar vad jag ska ta med, ska juh inte vara där så länge?) för att eventuellt spendera min första natt på sjukhus (syftningsfel men ni vet vad jag menar). Nu på morgonen (under min halvtimmeslånga dusch) har jag funderat på hur Erik ska få reda på hur operationen har gått. Jag kan juh inte ringa och jag antar att det här räknas som en löjlig liten operation så det kommer juh inte bli så att han spänt sitter och väntar i väntrummet (sett för mycket på tv! :)). Detta kommer definitivt lösa sig men trots detta försök till övertalning av mig själv kan jag inte släppa det! Erik gick precis upp, han ska följa mig till sjukhuset, jag får helt enkelt fråga honom om vad han tror.

Jag är hungrig och törstig och inte ens ett litet tuggummi får jag ta! Inte ens ett litet glas vatten får slinka ner genom min hals eftersom jag då kan må dåligt av narkosen. Jag tycker synd om personalen på sjukhuset som idag ska ha en hungrig och nervös Sandra där... Erik är glad för att han slipper mig (och mitt humör) i alla fall!

Nu ska jag gå och packa och ställa tusen frågor till Erik!

Ha det så bra så hörs vi snart...


Önska mig lycka till!

Imöra smäller det...in på operation med en avdankad Bonnie Tyler-röst och ut med den ljuvaste stämman! Jag är allvarligt talat skitnervös (framförallt eftersom jag från och med nu inte får äta eller dricka något!), inte för att något ska gå fel utan bara för att jag ska göra något för mig okänt.

Imöra blir det några "första" för mig:

1. Ha på sig sjukhuskläder.
2. Sövas.
3. Opereras.
4. Vakna efter narkos.
5. Vara nyopererad.
6. Bli inlagd på en avdelning.

Jag kommer förmodligen att vara lika stolt över alla sakerna...för sån är juh jag!

Jag har redigerat några bilder idag (försöker lära mig mitt nya photoshop) det har dock gått sådär.

Det kommer mera...men dock en annan dag/natt, måste sova, big day tomorrow!

Sov gott, önska mig lycka till och håll tummarna för att jag inte låter som ET när doktorn är klar med mig!


Tillbringa helgen i Dalarna

Snart åker jag till Dalarna med brasset, vi ska spela och umgås heela helgen och jag måste plugga! Det blir säkert jättetrevligt men jag har verkligen inte tid att åka iväg på halvnöje

Idag har jag jobbat på SFI, lika kul som vanligt! Idag höll vi på med adjektiv på en mycket låg nivå vilket passade min  stämmning alldeles utmärkt! Vi pratade lite om svininfluensan och lekta hänga gubben (den leken passar verkligen alla åldrar!). Jag har fått erbjudande om att jobba där i vår men jag ska juh utomlands så tyvärr...det hade dock varit jättekul! Min chef sa idag att jag, om jag vill, har första tjing på heltidstjänsten de söker lärare till! Det är ganska kul att höra sånt...självförtroendeboost! :)

Info i punktform:

1. Jag är fortfarande arg på Universitetet och har ännu inte fått något mer besked så vi får se hur det går.
2. Snart två dagar.
3. Jag har ont om ledigt diskutrymme på datorn!
4. Jag har kommit långt i mitt fotosorterande men det är ändå många bilder kvar!

Ha en skön helg allihop!


RSS 2.0