Korthårig igen

Så var man korthårig igen! Det känns superskönt att det faktiskt gr att göra något med mitt hår igen! Innan jag klippte mig hade det en sån där längd när det bara hängde och slängde hur mycket jag än försökte få det att göra något annat. Jag har i princip samma frilla som sist när jag klippte mig förutom att luggen är lite kortare nu.

Jag såg fram emot att fixa håret i morse... problemet var bara att min sovfrilla var bortm den här världen! :) Håret stod åt alla håll och jag orkade bara inte duscha. När håret blir lite kortare så har sovfrillan en tendens att ta sig till helt nya höjder och så var verkligen fallet nu på morgonen. Jag har efter mycket möda fått håret att inte stå rakt ut med en fin liten knorr på vissa slingor men bra kan jag nog inte påstå att slutresultatet blev. :)

Nu ska vi se om mina kära elever ser någon skillnad... de brukar ha koll så jag räknar med en del komentarer.

Hoppas att alla får en toppenbra dag, trots att det är ganska så tjockt med moln på himlen. Som ni alla vet så är himlen alltid blå... det syns bara inte alla gånger! :)

Puss och Kram

/S

Fototips á la moi

Jag är verkligen inte så duktig på hur man ska göra, vad man ska ha för tillbehör och så vidare, men jag tänkte att jag i alla fall kunde ge tips utifrån hur jag tänker när jag fotar.

1. Är du riktigt skitig när du kommer in från en photosession ute så finns det förmodligen några bra (eller roliga) foton på kameran. Nu när det är vår hittar man en massa kul blommor och grejer inne i buskar, på marken och bakom diverse grejs så därför blir mitt tips att vara där du hittar motiven. En blomma på marken innebär enligt mitt tips att du bör fota det från markläge (läs: gärna liggande).

Bilderna ovan tog jag i platt liggande, gräsätar, spindel i näsan läge. Lera över hela byxorna, gräs på tröjan och ont i nacken gav bilder där blommorna ser långa och ståtliga ut men ger också en mysig känsla eftersom gräset verkligen ramar in vårens skönheter. Jag låg för övrigt också långt inne i en buske när jag tog kortet på vitsipporna! :)

2. Om man har en systemkamera och vill fota blommor så tycker jag att ett närbildsfilter (om man inte har ett macroobjektiv) är guld! Jag tycker att det kan vara lite bökigt att få till skärpan (men det kanske bara är min kamera som trilskas) men när det bara är fokus på en liten detalj och allt annat är suddigt tycker jag att det blir jättesnyggt! Bländaren hjälper juh också till (men eftersom jag inte riktigt fattar hur det fungerar men trots detta har lyckats ställa in kameran kan jag inte ge särskilt mycket tips om den) men jag tycker att det märks jättestor skillnad på när jag tar med och utan närbildsfiltret.
Bilderna ovan är tagna med närbildsfilter och därför är gräset jättemegasupersuddigt medan blommorna är hyfsat skarpa. På den nedersta bilden tycker jag personligen att jag lyckades ganska bra med att få till skärpan.


3. Något som gör att min hårddisk skriker att man är mätt och fuller är för att jag alltid tar typ 10 kort på varje motiv. Att ta många kort på varje motiv ökar chanserna för att någon utav bilderna blir riktigt bra. Har man inte en snabb kamera så tycker jag ändå att det är värt tiden det tar att ta många bilder för att verkligen få fram en snygg bild. Digitala kort är det bara att radera när man har lagt in dem på datorn och har fått sett hur bilderna ser ut när de är stora (det kan vara svårt att se hur de blir på skärmen på kameran). Om man tar kort på människor är det verkligen bra att ta en hel hög med kort eftersom man då kan få fram de roliga eller snygga detaljerna.
Theodore är verkligen ett praktexempel på hur bra det kan vara att ta 10 bilder på raken eftersom han har så mycket roliga miner för sig, han är en riktig posare. Det är lättare att fånga ögonblicken om man bara kan hålla in knappen och låta modellen göra jobbet!

4. Ha alltid kameran med! Det har hänt mig flera gånger att jag har ångrat att jag inte har haft kameran med. Ibland har jag hittat något superfint som jag skulle vilja föreviga, ibland händer det roliga saker som inte bör glömmas bort och ibland får man bara en sjukt bra fotoidé som bör genomföras omgående.

5. Konstigt kan vara riktigt snyggt! Man behöver inte alltid ta kort i den vinkel som förväntas eller få hela motivet med på bilden. Jag kapar oftast motiv när jag fotar... lite hår försvinner, halva blomman befinner sig utanför bilden osv. Ibland blir det jättebra och ibland blir det mindre bra...


Den sista bilden är ett exempel där jag inte lyckades med min kapning...ena hästen mule är liksom borta och jag tycker nog inte att det var ett så lyckat drag. Dock var denna kapning ofrivillig från min sida... det var snarare lilla pållen som bestämde sig för att ducka precis när jag tog bilden! Vid en seriebildtagning (tips 3) hade detta kanske förhindrats!

6. Varning för att "råka" fokusera på något annat än det du har tänkt dig! Titta var kameran fokuserar (det brukar visa en röd ruta eller något på skärmen). Jag har gjort detta misstag alltför många gånger och jag gör det om och om igen... (Jag orkar inte leta reda på kassa exempelbilder men jag kan lova att jag har massor och att flera av dem är tagna relativt nyss!)Jag kommer säkert på en massa onödiga tips snart och även om ni skiter i dem eller inte så kommer de nog hamna i bloggen i alla fall! :) Jag hoppas att någon finner något användbart från tipsen...

Ha en mysig kväll!

/S

Madde och Daniel har köpt ett Wii!

Det har varit en mycket trevlig helg! I fredags var jag hemma hos Bekka och pratade en hel massa skit och drack lite vin. Det var supermysigt och precis vad jag behövde efter en hel veckas heltidsjobb!

Igår gick jag och Sara på stan och införskaggade mig ett par tygskor och en svart ganska enkel tunika. Vi firade våren med en tvåkulig Bosses glass och beställde middagsmat från Saigon. Det var en mycket trevlig dag med andra ord. På kvällen bosatte jag mig framför Madde och Daniels tv med tillhörande tv-spel. Wii sports och Mario är verkligen skitkul!

Idag blir det spela på eftermiddagsgudstjänst där jag ska spela Pavane! Jag antar att jag för ovanlighetens skull kommer bli aningens nervös inför att spela.

Jag har som ni ser inte så mycket att skriva men jag ska försöka uppdatera lite oftare och lite bättre kommande vecka!


Foto: Mig
Redigering: Mig


Foto: Sara

Ha en bra dag!

En bra dag!

Idag har det varit en riktigt bra dag!

Jag hade en bra dag på jobbet med några positiva överraskningar gällande det nationella provet! Duktiga deltagare har jag! Jag fick en hel del planerat när jag satt provvakt så jag känner att jag är förberedd för flertalet kommande veckor...

Förutom en bra dag på jobbet så hade jag, tro det eller ej, en massa energi kvar när jag kom hem från jobbet och då även när jag var och övade med brasset. Jag fick respons (beröm) från dirigenten och jag var ganska nöjd med hur jag spelade mina soloinsatser i alla fall. Att jag i andra låtar valde att spela helt fel toner och egna rytmer bjuder jag på och hoppas att jag lyckas bättre nästa gång! :) Ibland blir det bara galet... Sara tyckte att jag var rolig i alla fall och då roade jag juh åtminstone en!

Imöra blir det mer rajtantajtan på jobbet och förhoppningsvis träning inför beach 2010 lite senare på kvällen. Vi kommer att vara fittast i hela stan! :) Luring! Hahahaha...

Nu tänkte jag faktiskt lyckas med projekt gå-och-lägga-mig-i-tid som jag har jobbat på i en och en halv vecka. Idag kanske jag lyckas och då vinner jag i så fall högsta pris på bästa dagar!

Idag (tror jag) att det är två år sedan Erik och jag träffades... vi har alltid sagt att det var den 19e april men Erik börjar bli osäker så jag vågar inte lova att det är så. Det är i alla fall i dessa krokar av året och denna månad.

Nu: sängen!

Imöra: sol?

Natti!

Vårbilder:

Idag la jag mig ute på vår mycket lerig gräsmatta fär att fota dessa små skönheter. De poppar upp i massor och är ett säkert vårtecken! Mina byxor är dock inte riktigt så rena och fina som man skulle ha önskat, men vad gör man inte för konsten?! :)
Imöra blir det nationellt prov för några av mina deltagare så önska dem nu lycka till och håll tummarna för allt vad ni är värda!

Ha en superbra vecka!

Jag är trött!

Jag är bara jättetrött... vill inget hellre än att kypa tillbaka ner i sängen när min fina sambo kommer hem och sova. Vädret känns skit och huvudet gör ont men vem har rätt att klaga?

Idag är det i alla fall fredag, vilket innebär att det om bara några timmar är helg. Vi hade planerat att grilla idag och jag håller stenhårt fast vid att så länge regnet inte öser ner så går det alldeles utmärkt att grilla. Vår = grilla! Eller hur?

Något som känns riktigt skönt är att testet som mina deltagare ska göra idag är klart så det är ingen hets och stress när jag kommer till jobbet. De ska också få fortsätta med sina argumentationsprojekt som jag faktiskt ser jättemycket fram emot! Jag hoppas verkligen att de anstränger sig så att det kan bli bra och roliga dikussioner...

Nu ska jag göra mig lite frukost och sen bör det av till Tannefors!

Ha en bra dag och låt inte vädret göra dig nedslagen! :)Mer fota åt folket! :)

En dag med planering?

Icke sa nicke och picke sa hej till ricke snicke!

Med tre sjuka lärare är det bara att ställa upp på att ha extra lektioner. Visserligen fick jag ha min klass, som jag ska ha alla dagar från och med nästa vecka, men idag var jag bara trött och oförberedd på att ha lektion. Jag vill ha lite tid för att planera kommande veckor så att de då i sin tur inte blir så tunga och stressiga. Jag hoppas verkligen att jag inte behöver ta någons lektioner imöra för då kommer jag verkligen ha tid att pussla ihop en hyfsad planering för den närmsta månaden.

Något som var ganska kul idag var att jag fick bli tolkad till somaliska! Det var skithäftigt att försöka samspela med en annan människa på det sättet och även att få höra mina "ord" på ett helt främmande språk. Vi pratade om att man inte får aga barn i Sverige och hur det fungerar med Socialen och fosterfamilj osv. Något som mina deltagare tyckte var mycket konstigt var att om man adopterar bort sitt barn så får man inga pengar för barnet. De tyckte att ett barn var värt så mycket att man som biologisk förälder borde få någon typ av ersättning för att man faktiskt ger bort sitt barn. De förstod inte heller hur man skulle kunna uppfostra sina barn om det finns en lag mot att aga barn, även om de själva inte gjorde det. De ansåg att man som förälder skulle få ha möjligheten att slå sitt barn lite lätt om denne hade betett sig riktigt illa.

Det var en mycket intressant diskussion och jag är mycket glad över att det fanns en tolk där som kunde hjälpa mig att förstå deltagarnas åsikter och frågor plus att de då i sin tur kunde förstå mina. Vi gillar tolkar med andra ord!

Den här veckan har hittills varit ganska tuff och jag är bara trött, sur och grinig. Jag vänjer mig och allt blir alltid bättre... det är tufft att börja jobba heltid! Att jag dessutom har valt att sätta upp nya regler och bli hårdare med de befintliga hjälper inte mig ett skit... men förhoppningsvis hjälper det skolan och mina deltagare!

Jag är duktig, precis som ni är!

Sov nu så gott, för det ska jag absolut göra...

Imöra är en ny dag med nya krafter, tokigheter och glädjeämnen! Jag ser fram emot den och jag önskar er alla en superfin dag!

NattiEn gammal pärla för att lätta upp allas sinne! :)

Lugnare dag?

Idag hoppas jag verkligen på att det blir en lite lugnare dag på jobbet...

Det var lite stökigt igår men vissa dagar så är det juh bara så. Om allt går som planerat så ska jag sitta och planera nu i tre dagar och det ska bli jätteskönt att få en chans att fixa alla uppgifter och lektionsplaneringar för flera veckor framåt! Tänk att bara kunna komma till jobbet och allt man ska göra finns där, färdigkopierat och allt!

Ha en jättebra vårdag allihop!

Vår!


Jag älskar våren, solen och grönt gräs!

Lördag

Igår satt jag och Madde och pratade skit, såg på Talang och lyssnade på musik. Vilka sjukt duktiga och otippade talanger det finns där ute... Det var framförallt tre av deltagarna som verkligen sjöng så att det gjorde ont i huden på mig (på grund av ståpälsen): Hon som sjöng "Countrygirl", den 14-årig brotterskan och han 38-åringen mot slutet.

Idag blir det övning med Östgöta brass och eventuellt någon mindre ansträngande tillställning på kvällen (har dock inget spikat). Jag hoppas att jag och älskling kommer att äta Qsins laxgratäng (gjord av mig och Erik) och att alla får en toppenbra dag!

Förresten, vi har blivit lovade en hund från kenneln vi var till för någon vecka sedan! Jippie, hurra och tjo!

Nu måste jag verkligen packa ihop mitt sista... aningens bråttom kan man säga...

Ha det bra!

Fusion Frenzy

Okej, Madde vann dagens turnering totalt men både jag och Erik och datorn gav henne en bra fight! Jag var allt påväg att ta hem segern jag med! :)

Vi är nördar på Fusion Frenzy men vi gör det i alla fall tillsammans!Koncentreradeklubben i vårt något stökiga vardagsrum!


Sleep tight!

Många bilder blev det:

Dessa bilder är endast ett fåtal exemplar av de 450 bilder som tagits på Matilda (bara idag). Jag kommer förmodligen att lägga upp bilder från idag i flera veckor, allteftersom jag har redigerat dem! :)

Favorit?

Emelie

jag behöver hjälp med min header! Jag lyckades bara lista ut hur man skulle göra så att den blev såhär... jag vill ha den hela vägen ut till höger!

HJÄLP!! :)

Hoppas på bättre väder!

Jag hade hoppats på strålande solsken och vårvärme idag då jag planerar att sparka ut Matilda i sin bästa modellanda och med mig springandes efter med Turbo! Det ser juh trots allt inte helt hopplöst ut (vädret alltså) så jag hoppas på att det grå så småningom byts ut mot det blå!

Igår gick jag och Matilda på stan och snacka om att kvinnan shoppade! Hon köpte en massa skitsnygga kläder, som inte skulle passa på mig överhuvudtaget men som snabbt stärker hennes färgglada stil. Har man rosa hår så har man... Hennes nya outfitar är det sommverkligen står på "fototapeten" :). 

Mamma fyller år idag också! Grattis mamma! Av mig fick hon en helt ny träningsoutfit plus en ögonskugga och det verkade som hon blev glad för allt. Alla önskar henne en bra dag i alla fall! :)

Nu vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på... Matilda kommer nog inte gå upp än på några timmar (tonåring!) så jag får väl underhålla mig själv. Disken gjorde jag igår så den är det inget med, plugga skulle jag juh kunna göra men det känns väl så segt just nu och om jag skulle städa skulle jag väcka Erik (som har jobbat natt) och syrran. Jag får nog helt enkelt sitta och spela värdelösa spel på Internet eller något i den stilen! 

Ha en jättebra dag! 


Jobbar lite hemma

Idag är jag lite busig och går emot min chefs regler! :) Jag får absolut inte arbeta någonting hemma... problemet är dock att jag går upp till heltid på torsdag och jag har endast planerat lektion för fredag plus lite Sverigekurs på torsdag. Jag tror att jag skulle få lite hjälp med torsdagslektionen men jag måste planera de andra lektionerna lite mer ingående än vad jag just nu har gjort!

Påskhelgen var jättemysig... jag hann med att träffa hela min familj plus farmor och farfar plua mina kusiner plus mina hemmavarande kompisar plus att jag tog över 300 bilder på Matilda plus att jag åkte både skidor och snowboard i Trysil... En fullspäckad men trevlig helg!

Erik blev dessutom farbror igår! Det blev en stor kille på jag tror 56 cm som vägde strax över 4500 gram. Jag kommer inte exakt ihåg uppgifterna men han var inte liten i alla fall! :) Han mår bra och mamma och pappa verkade må bra även om de var ganska trötta.

Nu ska jag väl ta tagi mitt arbete innan Matilda vaknar. Idag ska vi gå på stan och shoppa åt henne... kul kul!

Ha en toppenbra dag!

Andra bilder från helgen:Modeller: Qsin och Qsin-Tove
Foto: Jag

Favorit?

Matilda
Favorit?

Idag är det ledsam påsk!

Inte just för mig kanske men för stackars Jesus som korsfästes och dog...

Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att det är ganska så mycket skit att bli upphängd på ett kors med spikar igenom händer och fötter. Att döden ska komma snabbt är nog den högsta önskan av alla tror jag!


Hade inget att skriva men var ändå sugen på att skriva något så varför inte upplysa alla ovetande om vad som är speciellt med långfredagen. :)

Jag vaknade på ett ett superhumör, dels eftersom att det var Eriks röst (via telefon) som väckte mig och för att det är soligt ute! Jag ÄLSKAR vårsol, really, I do!

Det ska bli jättemysigt att åka hem idag...det var ett tag sedan jag var hemma så det känns verkligen som att det är dags nu. Jag ser jättemycket fram emot turen till Trysil och en massa fotande av diverse famljemedlemmar. Jag hoppas verkligen att Matilda (syrran) följer med mig hem till stan på måndag också, det skulle vara skitroligt! Då kommer min kamera stå i fokus halva nästa vecka också! :)

Nu ska jag försöka att städa färdigt... jag började i förrgår men har liksom inte riktigt blivit klar än! :)

Ha en bra sorgens dag!

 

/S  


Avundsjuka = missunsamhet?

Nu när jag for fram som tornadon städandeSandra i lägenheten kom jag på att jag inte är riktigt säker på hur jag själv definierar uttrycket att vara avundsjuk. Vissa tycker säkert att det är självklart vad som kan kallas för avundsjuka och då också vad som inte kan göra det men jag ska visa vad jag menar...

Frågan att ta ställning till är alltså om man kan vara avundsjuk utan att vara missunsam och om man kan vara missunsam utan att vara avundsjuk.

Ett exempel som jag tycker är jättebra är att Qsin och Johan för några månader köpte sig en jättefin Audi! Jag vill också ha en Audi, det är mitt absoluta favoritbilmärke! Jag tycker att det är superroligt (på riktigt!) att de har råd att ha just en sådan bil men självklart önskar jag att jag också skulle ha en sådan bil. Jag är väl egentligen avundsjuk men jag känner mig absoult inte sur eller missunsam för att de faktiskt har en. I det här fallet skulle jag säga att jag är avundsjuk men bara i den bemärkelse att jag någon gång önskar att jag också har en egen tuff bil.

I andra fall (har inga bra exempel just nu) kan jag känna mig avundsjuk och direkt missunsam! Jag vill verkligen, verkligen har en vad det nu än är för sak och dessutom anser jag att det är så orättvist att den här personen nu har en sådan grej och inte jag. Det känns bara hopplöst orättvist och patetiskt! Jag tror nog att alla har upplevt den här känslan någon gång och den som inte har det kan väl upplysa mig om hur man ska tänka! :)

Det tredje fallet (i min fallstudie av mig själv) är jag enbart missunsam! :) Till exempel när min bror fick en bärbar dator av mamma och Anders (precis som jag också fick) så köpte han sig samtidigt en stationär dator. Just i det läget så var det så att jag inte alls ville ha en stationär dator och jag var heller inte i behov av en ny dator överhuvudtaget men ändå var jag missunsam till tusen. Jag blev sur för att jag inte fattade vad han skulle med två nya datorer till och enbart det! Det värsta utav allt är att brorsan är en ekonomisk kille som själv har tjänat och sparat ihop dessa pengar så jag har verkligen inget att vara tjurig över. Jag antar att jag egentligen bara önskar att jag kunde vara lika sparsam som honom. I det här fallet var jag egentligen inte alls avundsjuk, bara missunsam!  

Jag tror att jag genom dessa exempel i alla fall bevisar för mig själv att det inte är samma sak att vara missunsam som att vara avundsjuk... Jag tycker att det är så konstigt att känslor bara rusar iväg ibland utan att man själv förstår varför och hur det gick till. Bekka, jag behöver nog läsa den där boken som du hade läst! :)

Herregud vilka jädra i-landsproblem! Haha... åter till min städning!

Glad påsk!

 


I lekparken med Bekka, Elliot och Theo


Elliot fikar i lekparken


Theodore ÄLSKAR att gunga


Theodore gillar också att filura lite


De ligger högt på listan över mina favoritmodeller! Det är svårt att ta fula kort på två så små snyggingar, med ögon och charm större än denna värld!

 


RSS 2.0