Lite snabbt bara:

Hur tänker människor som döper platser och varför heter de som de gör?

Normlösa: där finns det nog dåligt med normer.

Gottlösa: där finns det nog inte mycket som är gott.

Skrikstad: men herregud vad jobbigt det är att åka ut till stugan och behöva skrika namnet på byn varje gång man åker förbi.

Backa: Do it I tell you!

Liksåsen: vid orddelning enligt mig blir juh detta lik-såsen.

Ödeshög: kul ställe att bo på... en hög med öden.

Det finns en massa skojiga platser med dumma namn att roa sig åt. I sann lättroaranda har jag här förhoppningsvis givit er en liten del av dagens nöje.


Midsommar iklädde sig traditionen som sig bör med sill, grill och alkohol. Vi var hemma hos Eriks kompis Fredrik på ett alldeles normalt midsommarfirande. Några extraordinära saker som dock innefann sig var: plöja ned halvmeterhögt gräs med en volvo 240 (vi behövde en brännbollsplan), en tjej kysste mig mitt på munnen och karlarna hade ett megamycketblött vattenkrig (med hinkar och inga vattenpistoler).


Nu är det endast 3 arbetsdagar kvar innan semestern! I helgen blir det rallycross i Höljes tillsammans med Emil och Tove (så Emil, nu äntligen är du omnämnd i min fina blogg). Jag ser verkligen fram emot helgens eskapader (hoppas på att Saras röv planerar att visitera de nordligare värmlandsskogarna också)!

 

Have it so very good everybody!

 


Bitter?

Jag är så förbannad på allt just nu! Kul början på ett inlägg men det enda jag känner just nu är megastor irritation!

Måndagens lektion började med att en av mina kära elever agerade ut sin rasism mot en annan kille i min klass. Det var endast en knytnäve från fullt slagsmål...det var så illa att de till och med drog varandra i tröjorna. De inblandade är mellan 30 och 40 år vilket gör det hela ännu mer vansinnigt!

Efter att jag löst situationen genom att kalla in det tunga gardet (två kollegor, de två som var närmast) fortsatte jag lektionen som vanligt. Jag var nog antagligen ganska chokad och kände därför inte att det var läge att lämna min klass och gå och hämta min chef. Jag skulle dock ha gått och hämtat ut henne från det nationella prov som hon vaktade eftersom jag vid 10 rasten fick mig en rejäl utskällning. Jag fick skäll för att jag inte hade hämtat henne direkt (från det nationella provet), för att ingen annan hade hämtat henne och dessutom för att eleverna i min klass inte lyssnar på mig när jag säger till dem att vara tysta (det är inte bara i min klass som detta gäller). Varför fick jag en utskällning när jag löste situationen? Varför skällde hon ut mig för andra saker på samma gång när jag ändå var ganska skakad av det som hade hänt? Och varför försöker hon sedan (när jag inte går med på att bli utskälld) skylla på mina två tappra kollegor som lugnade ner situationen innan det gick helt och h-vete?

Jag är bara trött och ovanstående är helt absurt och dumt!


Förutom denna fina start på lektionsveckan fick jag i dag också ett mejl från den som är ansvarig för praktiken på lärarprogrammet. Jag citerar:

"Det är uteslutet att göra VFU på arbetsplats oavsett om arbetsplatsen ordnar handledare eller ej. VFU genomförs på enhet som vi har avtal med samt handledare som bedömer dig förutsättningslöst utifrån dina insatser.Detta är en av våra grundpelare utifrån det kvalitetsarbete som vi genomfört.
Hur du själv ser på detta kan jag ana men tyvärr är det vårt svar. Väljer du att inte utnyttja den VFUplats du blivit tilldelad kan du ej heller bli godkänd på den kurs du genomför."

Men herregud din dumma kossa! Om jag inte hade agerat utifrån alla de punkter som man blir betygsatt på under praktiken så hade jag inte haft något jobb. De skulle därmed inte ha någon som helst anledning att bedöma mig partiskt... de har juh för sjutton redan godkänt mig plus att jag fortfarande har mitt jobb kvar. Om de skulle ha anledning att underkänna mig skulle de också ge mig sparken...

En annan anledning till att det bara är idioti att jag inte får göra min praktik på jobbet är att jag har lärt mig mer än dubbelt så mycket genom att jobba från april än genom all min praktik sammanlagt. Jag tror att det blir svårt att hitta ett lärarjobb som är svårare än det jag har (se slagsmål bland annat) så vad ska jag då göra på en lugn gymnasieskola? Åka räkmacka genom min praktik? Jag trodde att lärarprogrammet var till för att utbilda bra och kompetenta lärare men det verkar som om att det är viktigare att vända papper och följa obefogade regler. Way to go lärarprogrammet vid Linköpings universitet!

Jag har inget som helst förtroende för praktikenheten. Sist jag skulle ha praktik fick jag vänta ett halvår för att kunna få en plats överhuvudtaget. Detta resulterade då i att jag inte hade tid att skriva min c-uppsats vilket då gör att jag sitter i den situation jag gör i dag, en c-uppsats på 15 hp som släpar efter mig. 

Ett annat problem som jag har med samma arbetsgrupp är att de inte har lyckats fixa praktikplatser och att detta då har lett till att människor har hoppat av utbildningen. De har också på något vis lyckats ställa till det så illa att de flesta större gymnasieskolorna i Linköping har valt att inte samarbete med universitetet och vägrar därmed att ta emot praktikanter. Det verkar som att de sköter sitt jobb på ett alldeles överväldigande bra sätt!

Tack så mycket för all hjälp, praktikenheten vid Linköpings universitet! Verkligen...tack! 


Jag vill bara spy på allt!

Vad hände med att försöka göra det så bra som möjligt för så många som möjligt? Jag vet inte vart eller hur alla människor (inte alla så klart) har tappat bort denna socialisationens gyllene regel, men borttappad är den!

Nu tycker jag att det är dags att börja leta efter den för så här kan vi inte ha det!


Imöra ska jag skicka ett argt mejl till den den inkompetenta damen som sköter praktiken, men först ska min chef få läsa igenom det så att jag inte sätter mig själv i skiten för att jag är arg! :)

All positiv kritik som lärarprogrammet vid Linköpings universitet kanske inte stämmer...Jag tackar allra ödmjukast för att blogg.se finns så att jag har ett bra ställe att spy ur mig all galla. Jag vill också skicka ett tack till er som orkar läsa min skit.

Tack!

340 bilder

Blev det idag på vår festdag med jobbet. Vi var ute med deltagarna och spelade kubb, brännboll och fotboll. Allas (Allahs kanske) humör var på topp och det blev många skratt. Burkor snördes ihop i en hög och klämdes fast under armen för att kubbpinne verkligen skulle kunna kastas utan störomål, både fötter och dess ägare halkade omkring på en fuktig fotbollsplan och ja, jag sprang faktiskt. Enda gången jag springer är när jag råkar involvera mig själv i en brännbollsmatch.

Som sagt blev det över 300 bilder tagna! Duktig Sandra fotograf (och alla andra som tyckte att det var kul att springa och knäppa med en stor kamer)! Jag kan tyvärr inte lägga ut några bilder på bloggen även om jag skulle vilja. Jag lyckades fånga flera person in action när de svingar ett brännbollsträ, springer för allt vad de är värda, skäller på deltagare, fikar, kastar kubbpinnar, kramas och har kul. Jag hade gärna velat visa dem men what to do liksom...

Nu ska jag försöka trötta ut min hund så att jag kan komma i säng i tid idag.

Sov gött!

/Sandrina, Sandrulla, Barbie (några av deltagarnas smeknamn på mig) :)

Bilder:


Några fler bilder från helgen...

Lilo växer, är söt och äter upp diverse prylar (idag: ögondroppar, hårspänne, p-piller förpackning som var tom som tur var) Ibland blir man aningens trött på henne men i de flesta fall är hon mest söt.

Jag jobbar och står i. Snart är det dags för min första riktiga semester så jag ligger i och gasar mig fram till den 2a juli som är min sista arbetsdag innan ledigheten.

I sommar får jag träffa alla och jag längtar!

Ha en toppenbra dag imöra och sov så gott i natt!

/S

Bilder:


Bilder från Värmelandet!

Bilder:Underbara ÖstgötaslättenPrinsessan Lilo


För stor boll för en liten valpmun
Lilo och husse sover vid sommarstugan
Lilla hund gör mig trött men glad. Jag har ärligt talat inte startat min dator sedan i onsdags för jag har inte orkat alls. Nu kommer det i alla fall några bilder från den gångna veckan.

Enjoy!

RSS 2.0