prickar

Jag satt precis och jobbad med nästa tema på fototriss (tema prickar) när jag plötsligt insåg att klockan är långt över läggdags! :)

Jag lägger upp ett smakprov nu så kommer resten imöra!Jag älskar droppar!

Hoppas att alla har haft en bra dag!


/S

Just nu...

...installerar några händiga män en ny diskmaskin i vårt hushåll! Hurra för det! Man kan säga att jag blev minst sagt imponerad över hur tunga och fulla verktygsbälten de faktiskt kan ha utan att byxorna åker ner! I'm impressed! :)

Strax är det dags för jobb. Lite hosta och snor kommer inte kunna stoppa mig! :)

/S

I dag var det inte mycket action

I dag blev det hemvård för min del och så kommer det även att vara imöra. Stackars mig har ont i kroppen, hosta och allmänt slem överallt men men... Jag är nästan aldrig sjuk (bara spysjuk vid jul) så jag kan nog överleva detta.

För att göra mig på lite bättre humör så beställde jag nyss en ny mobil. HTC Hero absolut white blev det. Jag hade tänkt köpa samma modell fast brun men då den var dyrare valde jag att beställa den vita. Vitt är också snyggt tycker jag... Jag tänker inte betala mer för en telefon bara för att den har en annan färg! Det är verkligen emot mina principer!

Vi får se om jag kan följa med Östgöta brass och spela i helgen... vanligtvis brukar mina fökylningar inte hålla i sig så länge men man vet juh aldrig!

Nu blev jag trött igen!

Ha en fin kväll allihop!


Fototriss: tema överexponerat

Veckans bidrag till fototriss.

Det var superkul att få fota på ett annorlunda sätt! Ny inspiration är ju alltid välkommen...


För att se andra versioner på temat, klicka in på: http://fototriss.blogspot.com/


Tuff och förkyld! :)

Jag är megaförkyld! Jag har ingen feber men är toksnorig och allmänt seg... trots detta så har jag faktiskt jobbat i dag. Jag är med andra ord inte den som kastar in handduken i första taget. I morse blev mina kära elever rädda för att jag skulle smitta dem men jag förklarade att det faktiskt var skillnad på att vara sjuk och förkyld. Visst, jag smittas säkert men what to do när man verkligen behövs på jobbet. Det har varit okej att jobba, i alla fall på förmiddagen men allt eftersom dagen led så gled snuvan in i mitt huvudet och blockerade min tankeverksamhet. Ingenting kopplade, inte ens när jag försökte mitt bästa... vi får se om det blir jobb imöra eller inte...

Nu ska jag kräva lite uppmärksamhet av min sambo och sen ska jag gå och lägga mig!

Sov gott!

/S

Bilder:

Jag älskar mitt nya objektiv även om jag inte riktigt vet hur man charmar det för att få till bra bilder. :) Det är superkul att få testa nya saker med min kära Turbo och även att hitta nya saker eller ställen att fota. Jag är fortfarande inne på blomspåret dock... :)

Jag och Sara var idag ute på en upptäcktspromenad i Trädgårdsföreningen och Naturcentrum... Vilken härlig utsikt det är uppe från tornet! Självklart fotade jag en hel del och jag lyckades även fånga Sara på några bilder. Här kommer några bilder från dagens fotosession och lite annat smått och gott:

'
Förresten, grattis till mig och Erik på vår tvåårsdag! Vi har inte firat den så mycket idag i och med att jag ska jobba tidigt imöra men vi planerar en övernattning med god mat och dryck i stugan inom kort.

Hoppas allas dag har varit lugn och skön!

/S

Fototriss: tema STARKSTARK personlighet alltid iklädd STARKA färger!
STARKA käkar på lilla hund. Jag skulle nog också vilja påstå att hon har en STARK vilja att döda benet hon tuggar på.STARK ytspänning. Jag tycker att ytspänning är bland det häftigaste som finns ute i naturen... Att droppar orkar hålla sig alldeles runda och fina.


Det är första gången jag deltar men det känns inte som att det var sista. Att få nya fotoutmaningar är något som jag alltid är sugen på!

 Vill du ha nya fotoutmaningar? Gå i så fall in på: http://fototriss.blogspot.com/

/S

Bilder:


Några bilder från stugan.

Igår beställdes det ett nytt objektiv! Jippie för mig och hurra! :)

Jag vet en modell till som jag vill ha och som finns begagnat till ett rimligt pris så förhoppningsvis blir det ett sådant snart också.

Jag älskar att fota! :)


Blommor från sommarstugan

Igår var vi ute vid sommarstugan vid Vättern... många bilder blev det men jag har bara hunnit fixat till en bild (i tre olika versioner).

Favorit?


Bra jobbat!

Erik har lyckats med det omöjliga! Han somnade samtidigt som han spelade tv-spel! Jag vill dock understryka att resultatet inte var det bästa och att jag (som spelade med honom) blev mäkta irriterad. Det är inte lätt för liten gubbe att jobba natt så mycket som han gör...

Dagen har varit bra men regnig. Med tanke på vädret så kändes det faktiskt helt okej att sitta på jobbet och ha personalmöte. Det blev en hel del skratt men också en del allvar (och tråkigheter). Shit happens men det är bara att ta nya tag imöra!

Sov så gott allihopa, och ha en superbäst helg för det är ni värda!

Natti!

Kamera

Pappa och jag har pratat objektiv och kameror i närmare i timma! Jag håller på och tittar på ett nytt objektiv, ett macro, och då behöver jag verkligen pappas hjälp. Jag fattar egentligen ingenting...jag vet vad jag vill ha och vad jag vill att objektivet ska göra men jag har inte så stor koll på alla siffror och grejer som säger vad objektivet gör. Till slut hittade vi två potentiella objektiv på blocket som jag nu ska läsa på lite om (läs och försöka förstå). Det skulle vara superroligt att få testa något nytt och då förhoppningsvis komma längre med mitt fotande. Pappa pratade även om att jag eventuellt skulle börja fundera på att byta upp mig från min nybörjarkamera till en som är aningens bättre. Jag har inte råd att göra detta just nu men jag tycker att det är roligt att pappa tycker att jag har blivit så duktig att jag snart kan behöva byta kamera. Han har nu kommit på att Sonys kameror inte är lika bra som till exempel Canons men jag tycker jättemycket om min kamera. Den passar min hand perfekt och eftersom jag aldrig har testat en bättre kamera så har jag inte mycket att jämföra med bildmässigt (det är lite svårt att jämföra med proffsfotograferna).

Just nu hoppas jag att jag snart kommer att vara ägare till ett nytt, bra objektiv!


Idag när jag var och fikade hos Bekka klämde jag av 120 bilder på alla fina barn som var där (Elliot, Theodore och Albert). Jag har dock bara hunnit redigera två bilder men dessa två tycker jag är helt underbara!Fina Albert och Camilla!


God Kristi flygare!

Så skönt det är med en ledig dag mitt i veckan! Att jag måste jobba imöra är enligt mig helt okej med tanke på att jag i alla fall får en extra helgdag den här veckan.

Regnet det bara öser ner och hittills har jag endast bokat in en fika hos Bekka. Jag hade hoppats på utomhusfotoväder men icke sa nicke! Erik och jag ska i alla fall köpa mat från Saigon sen när han har vaknat (han jobbar natt) så det när njutning som man verkligen kan se fram emot. :)

Nu ska jag göra mig i ordning det sista och efter det ska jag trotsa regnet och ta mig till Bekka utan att drunka...

Ha som sagt en riktigt god kristihimmelfärds dag!

Irritation

Jag tycker att om man ska göra något så ska man banne mig göra det ordentligt!

Man kan inte fega ur innan man har vågat pröva, säga att det är för svårt innan man har testat och skylla på andra för att man själv inte litar på att man själv klarar av det.

Söker man en utmaning så är det juh meningen att det ska vara lite svårt...

Man ska väl inte ta sig vatten över huvudet men som sagt: om man inte har testat så har man ingen aning om hur det skulle kunna komma att gå. Att bli positivt överraskad är juh aldrig fel!

Okej, jag är lite irriterad men shit happens! :)

Mer musik åt folket!


Bilder från dagens promenad:

Har du någon favorit?

Promenix

För en studn sedan kom jag och Sara hem från vår två timmars "promenad". Varför jag sätter "" på promenad beror på att vi började promenaden med att dricka kaffe med Emil och Bekka på stan, sen köpte jag en bok ("Vad varje svensk bör veta"), efter det kollade vi på skor och till sist gick vi runt Stångån. Jag skulle förresten inte påstå att vi gick runt Stångån... vi gick kanske 10 meter sedan stannade jag för att fota och Sara ställde sig och läste lite fakta ur nya boken. Sen gick vi 10 meter till och startade om proceduren som vi börjat med.

Även om vi var ute ganska länge så gick vi kanske inte så långt! :)

(Bilder från promenixen kommer lite senare)

Jag har glömt att...

...lägga upp bilderna från förra lördagen!

Jag, Bekka, Camilla och Sofia var iväg och var modeller för en dag, och här kommer resultatet:

Om någon undrar vad jag sysslar med på den sista bilden så var det faktiskt så att Camilla andades mig på halsen... ni som känner mig vet därmed att en skrattattack från min sida var oundviklig! (Jag är hur kittlig som helst!!!)

Det blev inget fota i regnet idag

Det kanske kan bli imöra dock. Jag är superfotosugen men det blir så himla komplicerat när det regnar och då framförallt när regnet studsar från marken! Jag gillar inte att fota inomhus... lägenheten är tråkig och jag lyckas aldrig med ljuset. Jag vill att det ska bli sol så att jag kan fota Sara i hennes jättefina sommarklänning!

Jag ser också supermycket fram emot att få fota Camilla och Davids Albert någon dag. Det är så himla roligt att fota barn och med den charm som barn har är det också svårt att misslyckas! Jag vill nu! :) 

Om mindre än 20 dagar får vi hämta vår hundbäbis och både jag och Erik ser fram emot det i mängder. Det ska bli jätteroligt och spännande att få något nytt i våra liv. Vi ska från och med början av juni göra något siktigt stort tillsammans och jag tror att vi är redo för att ta hand om en liten krake.

Från det ena till det andra, tredje och fjärde så har jag och Sara (i brist på bättre) pysslat ihop en glädjetavla idag. Vi är mycket nöjda med resultatet och vi inbjuder härmed alla som är på dåligt humör att komma på visit och bli glada av vår konst(ighet). 

Imöra måste jag få leka med min kamera annars går jag sönder...

 

1 + 1 = 2

Jag jobbar helt enkelt heltid!

Jag tänker att jag ska blogga...minst tre gånger om dagen faktiskt...men när jagväl får tid till det så orkar jag inte. Jag jobbar helt enkelt heltid och tänker fortsätta skylla på min asociala och icke-bloggiga attityd på det! :) 

Igår hade jag och Sara hemmamyskväll med lasganemiddag, rosévin, glass, chips och filmen "Shooting Dogs". Filmen är baserad på verkliga händelser ur folkmorden i Rwanda där 800.000 Tutiser blir avrättade. På platsen (en skola) där filmen utspelar sig avrättades 2500 människor på en gång och det hände efter att FN så fegt hade tagit med sig alla Européer och åkt hem. Berättelser från överlevande människor som befann sig på skolan då ligger i grund till storyn i filmen. Absolut gråtvarning är det på den...

Idag tvättar vi och städar vi lite. Vi hade tänkt åka ut till sommarstugan men eftersom regnet öser ner så har våra planer ändrats en aning. Sara ha lovat att vara förste paraplyförare lite senare så att jag kan fota blommorna utanför. Jag tycker att ljuset blir så fint när det regnar. Blir det bilder så lägger jag upp dem lite senare...

Nu är det dags att bege sig mot tvättstugan igen!

Ha en bra dag!

/S

RSS 2.0