Det händer mycket men det är dåligt med uppdateringar.

Det händer massor hela tiden både schemamässigt och Benjaminmässigt. Vi går på babysim (började i tisdags), är på öppna förskolan, tränar (sjuk träningsvärk idag efter gårdagens pass Mamma boot camp), pluggar, fixar hemma m.m. Benjamin utvecklas massor hela tiden och kan nu vända från rygg till mage, lyfta jättehögt på huvudet när han ligger på mage, sitta i en barnstol (med kuddar runt om) och sitta själv i någon enstaka sekund. Han är jättestark och stadig så innan vi vet ordet av springer han väl (inte riktigt men han är stark och envis). Han har fått smaka pytte, pytte med potatis, kyckling och ost och det var konstigt/skojigt. Han var mycket skeptisk men verkade tycka att det var ganska spännande.
 
Förra helgen var vi hemma i Värmland en sväng. Vi hann träffa en hel massa och inte bara i två minuter. I fredags var vi hos farmor och farfar och åt lunch och fiskade i fiskdammarna (Erik och brorsan fiskade och fick varsin regnbågslax). Farfar åkte i förväg på gräsklipparen så kom vi, Lilo, jag, Erik, Benjamin, farmor, Daniel och Aune, lite efter. Deras anka, som brukar komma när han/hon hör farfars gräsklippare, hade dock ingen lust att hälsa på oss (kanske pga Lilo, men vem vet :)). På eftermiddagen åkte vi sen till pappa och fick jättegod köttgryta och sen nektarinpaj till efterrätt. Benjamin jobbade hårt och lyckades väl charma samtliga även denna gång. I lördags var vi hemma hos mamma och skrotade. Vi gjorde så lite som möjligt på så lång tid som möjligt och vi gjorde det bra också. I söndags tog vi en snabbsväng upp till pappa på elva-kaffe och sen kom Sara hem till mamma och hälsade på en sväng.
 
De senaste dagarna har Benjamin varit gnälligast både dag som natt. Han har säkert någon utvecklingsfas eller någon annan skit som gör att han har lite svårt att komma till ro. Vi kan ju dock inte klaga då han i vanliga fall är  otroligt lätt att ha att göra med.
 

 

Bilder:
Storpratarn


Min lilla skrutt, som egentligen är en stor och ståtlig pöjk, älskar att "prata". Han pratar med allt och alla, inklusive figurerna som är på hans spjälskydd. Långa avancerade historier om gud vet vad river han av som ingenting oavsett om någon lyssnar eller inte. Han håller verkligen på att utveckla sitt tal nu med nya ljud dagligen.

Sötast är han när han rynkar på näsan och fyrar av ett av sina största leenden samtidigt som hans ögon lyser som små solar.

Igår var Lotten och Johanna här på typ-elva-kaffe. Benjamin fick sig en mysstund med dem båda och han verkade gilla sällskapet. Lotten har en modern polaroidkamera som hon fotade lite med. Kul att se bilderna bli till framför ögonen på en.

Snacka om att det har ösregnat konstant i ett dygn! Eftersom jag försöker vara duktig och komma ut och gå varje dag var det bara att vara så god att ta på sig regnstället, lägga regnskyddet över vagnen och mobilen i en (ren) hundbajspåse. Det blev i alla fall en 2,5 km lång promenad... helt okej med tanke på vädret tycker jag. Det lugnade ner sig med regnandet i någon minut och då tog jag denna bild på gårdagens ovädersmoln:(tagen med mobilen helt oredigerad)

Nu är det faktiskt uppehåll så jag kanske ska försöka ta min dagliga promenad nu så slipper jag kanske regn en liten bit av promenaden. Förresten kan jag rekommendera appen Runkeeper, även om man bara promenerar. Kul att på kartan få se vart man har gått.

Dags att göra sig redo för promenad! Ha en bra dag allihop!


En liten tur till sommarstugan

Idag har vi slappat ute i sommarstugan, eller ja, Benjamin jobbade stenhårt på att charma farmor och farfar (trots att de redan är fast för längesedan) medan jag och Erik hade det gött i solen. Det blir inte många soltimmar när man har en liten plutt som inte ska vara i solen så lite avlastning är välkommet.

När vi kom hem målade jag äntligen färdigt första lagret med grundfärg i Benjamins rum. Jag får liksom ta lite i taget, för även om Erik har lilleman ska han ju äta, eller så ska vi äta eller så är det något annat så det är bara att acceptera att det kommer att ta låååång tid innan rummet är klart. Imorgon kväll hoppas jag på att kunna ett andra lager grundfärg runt lister och dylikt. Att tro att jag kommer att hinna mer än det är ju bara att lura sig själv. Jag tänkte nog plugga en sväng imorgon också. Leta vetenskapliga artiklar... JIPPIE! 

  Idag var Benjamin världens snällaste och somnade helt själv i sin egen säng! Vi skulle äta mat lite sent så jag tänkte bara testa om han kunde tänka sig att ligga en stund i sin säng så att vi båda kunde få äta utan att ha bebis i knä. Han somnade! Dock måste jag ta upp honom en snabbis innan han kan sova för natten för just nu ligger han i jeans (pyjamas är att föredra) och så behöver han en nattaslurk så att vi inte behöver gå upp så tidigt.Benjamin somnade på farfars arm. 


Slappisdag de lux!

Idag har jag spenderat större delen av dagen åt att göra så få knop som jag bara kan. I och för sig har jag fortsatt att måla på Benjamins rum men det var först efter att Erik kom hem från jobbet. Idag fick vi ca 10 ton grus hemlevererat. Vi behöver lägga lite mer grus på dräneringen samt fylla i lite på vägen utanför garaget men det kommer säkerligen bli ganska tungt att flytta. Erik och Anton drog igång lite idag men det är en stor hög kvar att bearbeta.

Lilleplutt har "pratat" och sprattlat järnet idag och har därför däckat i soffan bredvid mig. Igår hämtade vi en spjälsäng hos Bekka och nu är den ihopskruvad och bäddad, redo att hysa Benjamin. Vi har köpt ett spjälskydd med färgglada djur på (Ikea) som han tyckte var jätteroliga att ligga och titta på/prata med. Han är så himla rolig nu och lär sig massor med nya saker varje dag.

Imorgon blir det väl till att fortsätta måla lite men förhoppningsvis hittar vi på något roligare också. Det är ju trots allt lördag.

Nu ska jag snart pyssifiera (sätta på pyjamas) Benjamin så att han kan krypa ner i sängen.

Sov gott!


Bilder (svampplockning och fotavtryck):

Bilder (utsikt från vårt hus):
Bilder:
And we're back!

Nu har vi äntligen fått internet! Förbaskade Boxer, hur tröga får man vara egentligen. Jag har adressändrat till dem och de har startat internetanslutning till vårt hus men modemet skickade de till vår gamla adress. Man kan ju lätt bli aningens orolig för deras allmänna hjärnstatus! Nu har vi i alla fall internet så nu ska jag ta tag i min kära blogg igen!

Idag kommer pappa och Carina och hälsar på. De skulle övningssova en natt i husvagn utanför vårt hus.

Lilleskit är nu 61 cm lång och väger ca 6500 g. Sköterskan på bvc tyckte att det var bra ammat av mig med tanke på Benjamins tillväxtkurva.

Nu ska jag ägna mig en aning åt min lilla son.


RSS 2.0