I all sin enkelhet


Lilo och jag var ute på långpromenad härom dagen. Det var ett riktigt busväder med snöblandat nästanregn och blåst men vi var tappra ändå. Jag var till och med duktig och släpade med mig kameran trots att vädret var långt ifrån optimalt för att fota i. Det var mest snö att fota så det fick lite några bilder "i all sin enkelhet".

Nu ska jag försöka lista ut vad jag ska hitta på idag. Igår tvättade jag och städade i min receptlåda (roliga hormoner man har då). Jag funderar på att göra iordning mina pärmar med material till jobbet. Det skulle vara skönt att ha det gjort innan jag behöver materialet igen och jag misstänker att jag inte kommer orka göra det när jag är mammaledig. Mina kollegor som har jobbat länge har vid flertalet tillfällen sagt: "Håll ordning på ditt material från början annars kommer du att ångra dig senare!"

Ahhh!! Jag blir så trött! Jag har massa energi och jag är jättesugen på att göra någonting men jag vet inte vad! Skitirriterande rent ut sagt! Dumma hjärna att vara så osugen på allt jag kan komma på att göra och alla roliga förslag som jag får från alla andra. Jag ska nog kunna komma på ett sätt att bestraffa hjärnan om den inte skärper sig.

Vi får väl se vad som händer och fötter under dagen!

Ha en bra dag allihop!


uppdatering

Gissningslista hittills:

Mamma: 20 april/flicka
Emelie: 26 april/pojke
Astrid: 27 april/flicka
David: 28 april/flicka
Bekka: 29 april/flicka
Camilla: 30 april/flicka (tror jag hon sa)
Sara: 1 maj/pojke
Lina: 2 maj/flicka
Erik: 3 maj/pojke
Madde (Könström): 4 maj (men hon tror egentligen på 3/5 som är upptaget)/pojke (tror jag hon sa)
Maria: 7 maj/pojke
Maja: 8 maj/flicka
Anders: 9 maj/pojke
Jag: 12 maj/pojke

uppdatering

Gissningslista hittills:

Mamma: 20 april/flicka
Astrid: 27 april/flicka
David: 28 april/flicka
Bekka: 29 april/flicka
Camilla: 30 april/flicka (tror jag hon sa)
Sara: 1 maj/pojke
Lina: 2 maj/flicka
Erik: 3 maj/pojke
Madde (Könström): 4 maj/pojke (tror jag hon sa)
Maria: 7 maj/pojke
Maja: 8 maj/flicka
Jag: 12 maj/pojke


Lilo - inte så smart men ganska söt ändå.


Lilo hjälper matte att plugga...

Lilo har två favoritplatser i lägenheten. Den ena är på armstödet till soffan (så att man kan hitta ut genom fönstret) och den andra är i sängen i gästrummet (så att man kan titta ut genom fönstret). Hon kan stå och glo i princip hur länge som helst.


Bakgrund till länken nedan: Matte och husse hade gjort en stek till gårdagens mysmiddag. Problemet för Långnos var att den luktade väldigt, väldigt gott. Hon blev till en början som hypnotiserad av köttet. Hon kunde bara inte sluta stirra på köttet som låg uppe på bänken. Slutligen blev hon besatt av en stekdemon och då blev det ju som det blev. (Vi spelar Alfaphet i bakgrunden.)


Lilo blir besatt av stekdemonen


Den finaste dagen på länge bara försvann...

Liten promenad med Lilo.

Spelning med brasset 12.30 - 17.00.

Skriva matlista och handla.

Bada.

Slösurfa.

Nu är klockan 22.05 och jag har inte alls hunnit njuta av den fina dag som det har varit idag. Det var ju riktig värmande vårsol idag. Hmm... får hoppas på sol och inte alltför kallt imöra. Då ska jag och fula hunden ta oss en långpromis (om Kulan tillåter). Jag bara måste plugga imöra också. Om jag går och lägger mig nu kan jag gå upp när Erik kommer hem och så kan jag plugga färdigt för dagen tills han ska gå upp. Det låter som en bra plan i mina öron i alla fall.

PS Imorse kunde jag känna Kulans arm alternativt ben genom magen. Det börjar bli mindre med fostervatten nu och då ska man kunna urskilja kroppsdelarna mer. Tidigare har jag bara känt att hon/han trycker eller sparkar med något av någon storlek men nu kunde jag känna att det var något smalt och lite vasst (kanske en armbåge). Anledningen till att Kulan vaknade var för att jag var elak och bytte sida att ligga på. Hur skulle det vara att bo inne i en vattensäng som någon helt plötsligt vänder upp och ner... :) Lite kul är det ju ändå att busan med lilla bebis. 

Dags att göra sig iordning för natten! 

Sov gott alla!

 


Slappislördag

Kom nyss hem från en långpromenad med Lilo. Allt slit som vi nu lägger ner vid varje promenad (gå fint utan at dra, kasta sig, bli galen) börjar ge resultat. Vissa promenader verkar det dock som att hon har glömt allt men dagens var riktigt trevlig. Problemet är att hon är smart och att hon därför fattar när matte och husse inte riktigt orkar vara konsekventa osv. Å andra sidan är det ju bra att hon är smart så att hon har förmågan att lära sig något över huvud taget.

Jag tänkte ta en liten tur på stan snart. Gick lite igår innan vi var hos barnmorskan men jag hann inte riktigt med allt som jag hade tänkt. Jag måste framförallt köpa Gaviscon eller liknande mot halsbrännan som rätt som det är attackerar mig. Tänk att något så ofarligt kan vara så förbaskat obehagligt.

Nu har jag kommit in i "ordna till det för bebisen mode", vilket innebär att jag nu vill köpa allt! Jag försöker verkligen kontrollera mig eftersom jag inte vill ha hundra miljoner saker att städa bort om något skulle hända med Kulan. Många köper på sig allt och lite till direkt men jag försöker avvakta även om det kliar i fingrarna att köpa alla fina bebiskläder och leksaker och allt! Jag är inte ens sugen på att köpa kläder till mig själv längre utan tänker bara på vad jag vill köpa till Kulan. En plånbok behöver jag dock köpa till mig själv. Min gamla håller på att ramla isär.

Ibland går jag in i gästrummet och kör vagnen lite fram och tillbaka. Jag längtar så tills jag får träffa busungen som ligger och bakas till i magen!

Kulan mår bra och växer som han/hon ska. "Jag följer min kurva."  och bebisen har bra hjärtljud. Jag mår också enligt testerna bra och det är ju alltid trevligt att få det konstaterat.

Dags för kaffe och sedan är det bara att sätta på sig mössan (orkar inte borsta håret)och gå ut på stan.


Barn och djur är snabba (därav lite suddigt)

Nästa gång som jag fotar barn/barn i rörelse/barn i pulkabacken/djur måste jag tänka till gällande fokus, skärpa och slutartid. Jag tycker ofta att mina bilder blir suddiga... hmm... jag måste nog börja anstränga mig lite när jag fotar igen. :)

Aj, Kulan! Sparka inte på blåsan!

Hmm... Facebook påverkar mer än man tror. När jag ändå var lat och inte orkade göra något speciellt men ändå var uttråkad tänkte jag att jag slösurfar runt lite på bla Facebook. Jag läser lite hit, skriver ett mess dit osv. Sen går jag in på en "kompis" profil, trodde jag. Det visar sig att den här personen har unfriendat mig.


"You and ... aren't friends."

Jag tror inte bara att det är jag som skulle ta en unfriendning av en person som man ändå känner ganska väl som en liten men svidande smäll på käften. Jag tror att jag vet anledningen till att hon gjorde såhär men problemet är att jag inte tycker att jag "förtjänar" det. Jag har inte gjort något fel (vad jag vet) utan personen är nog bara missunnsam. Jag kan bara försvara mig och säga att: "Det var inte för att jävlas med dig eller för att göra dig ledsen som Kulan blev till."

Kontentan av det hela är: att Facebook påverkar mer än vad man tror. Att bli unfriendad (av personer man nyss haft kontakt med) känns både som en käftsmäll och som att man inte är kass (vet absolut att det inte är så, vill bara förmedla hur starkt Facebook påverkar). Jag blir till och med lite förbannad! :) Att jag sen minuten efter satte mig och unfriendade, folk som jag nästan aldrig har pratat med, är väl i och för sig i sammanhanget lite komiskt.

Har för övrigt en mellankass dag. Jag vill bara understryka för alla att jag inte är ointelligent, lågbegåvad eller likgiltig för resultat. Så, då var det sagt. Nu vill jag dock understryka att detta inte är riktigt mot någon som inte har pratat med mig idag eller som har pratat med mig om det här idag. Så, hoppas att ingen tar åt sig felaktigt.

Vi har eventuellt hittat en bil som vi vill ha... eller jag tror att vi nästan har bestämt oss. Erik ska åka tillbaka till bilfirman på tisdag för att göra upp det sista. En Saab 9-5 -05 verkar det bli (tänk om vi går i konkurs!! hehe). I en så stor bil bör vi få plats med lilla dumma hunden och Kulans supersnygga vrålåk.

Nu ska jag nog försöka byta sittställning... Kulan har nämligen sparkat mig på blåsan hela tiden jag har skrivit inlägget. Obehagligt men just nu är det i alla fall ingen risk för läkage då jag för tillfället (säkert bara en kort stund :) ) inte är nödig.


Hoppas att ni har en superbra fredagkväll!


Lilo och husse har mysstund
Hmm....Jag vet inte varför det känns som att den här tröjan inte passar längre. :) Det blev lite väl kallt åt magen när jag var ute med Lilo förut.En bild på Lilo när hon hjälpte mig att baka för några veckor sedan. Vet inte var/när/hur hon hittade allt det där mjölet! :)Det här var väl någon vecka sedan så jag antar att jag var i typ vecka 26. Jag växer kan man säga.


Idag ska vi hämta barnvagnen som vi beställde (snabb leverans!!). Det ska bli så himla kul att få se vår vagn (även om vi sett exakt likadana tidigare). Jag antar att jag kommer bli ännu mer längtig efter Kulan också. I eftermiddag ska jag träffa några andra tjejer som också ska få sitta första barn i vår/sommar. Det ska bli kul att träffa andra i samma spännande situation. Jag måste också bara säga att idag har jag varit duktig och pluggat (skriver på resultatdelen) och så har jag ringt till Försäkringskassan och kollat hur det blir med min föräldrapenning nu när jag har bytt jobb. Gött, gött... sakerna på min eviga att-göra-lista börjar kunna bockas av. Det är förbaskat mycket att fixa och hålla koll på när man ska få barn.

Nu funderar jag på att gå ut och fota lite. Det var skitalängesedan jag gjorde det sist (typ nyår). Jag har inte riktigt haft orken att släpa mig ut, men idag kanske jag har det. Vi får se!

Ha en bra dag!


Vi har äntligen beställt barnvagn!

Äntligen har vi beställt barnvagn! Det blev en grön (Otippat eller?!) Brio Sing (liggdel + sittdel + babyskydd + bas). Jag tycker att den, förutom att den är snygg, verkar ha alla funktioner som vi önskar. Hur det sedan ser ut i verkligheten, och hur väl den passar Kulan får vi väl se i april/maj. Det kan inte gå nog snabbt tills vi får hem vagnen. Jag kommer nog köra den lite varje dag (inne i lägenheten).


I övrigt kollar vi fortfarande på hus av alla dess slag men inget faller oss riktigt i smaken. Drömmen är ju att slippa spendera ännu en sommar i en tråkig lägenhet (vi har ju iofs sommarstugan men det är inte samma sak). Vi drömmer om att kunna sitta ute på vår egen gräsmatta och äta en stor sommarfrukost i solen. In sh'Allah!


Bil håller vi också på att kolla på. Det blir lite väl tajt med Lilo och barnvagn i lilla Golfen. Det går men det känns säkrare med en bil där vi kan packa ordentligt. Vi kommer ju åka en del till Värmland och så, så det känns viktigt med en bra bil.


Kontentan av detta inlägg: Tack och hej alla våra sparade pengar! :)


RSS 2.0