Jag är trött/lat.

Jag ska uppdatera om läget...

Jag ska lägga ut en bild på magen...

Jag ska...

Jag ska...

Jag ska... måste bara sova först!


Nejdå, men jag är inne i en sjukt-trött-vecka även om jag varje morgon känner att jag har sovit jättebra. Jag ska ta tag i mitt uppdaterande i helgen under någon av de minuter då jag förhoppningsvis känner mej hyfsat pigg.

Ha de då!


uppdatering

Gissningslista hittills:

Mamma: 20 april/flicka
Astrid: 27 april/flicka
David: 28 april/flicka
Bekka: 29 april/flicka
Camilla: 30 april/flicka (tror jag hon sa)
Sara: 1 maj/pojke
Lina: 2 maj/flicka
Erik: 3 maj/pojke
Maria: 7 maj/pojke
Maja: 8 maj/flicka
Jag: 12 maj/pojke


köp och köp

Nu har jag beställt hängselbyxor! Jag har alltid tänkt att jag, när jag blir gravid, ska ha ett par mörkblå hängselbyxor i jeans. Nu har jag äntligen hittat några som jag (i alla fall enligt bilderna) gillar. Hoppas att de kommer snart!

När jag ändå var i beställatagen passade jag på att beställa ett objektivlock (har inte haft något på mitt ena objektiv på snart ett år) och en förlängningssladd till min blixt. Nu har jag en massa utrustning till kameran och äntligen har min fotolust återvänt från sin semester så nu behöver jag bara några modeller! Det känns så dumt när alla sakerna bara ligger... dessutom mår jag bra av att få leka av mig med kameran. Bäst att passa på innan Kulan hindrar mig!

Både jag och Erik håller på att googla ihjäl oss. Vi behöver både en ny bil (större) och en barnvagn. Vi har hittat några bilar och en barnvagn som vi är intresserade av så vi ska väl åka och undersöka dem lite närmre. Barnvagnarna säljs dock bara i Sollentuna så vi måste orka ta oss en lång roadtrip dit... kanske passa på att besöka Qsin, vem vet.


Idag ska jag åka och titta på ett hus, Erik har jobbat natt så han sover. Det är jättespännande att åka och titta, för tänk om det faktiskt skulle vara vårt framtida hus!


Nu svälter vi hjäl! Dags att börja göra lite lunch.

några bilder från nyåruppdaterad lista i tävlingen


Gissningslista hittills:

Mamma: 20 april/flicka
Astrid: 27 april/flicka
David: 28 april/flicka
Bekka: 29 april/flicka
Camilla: 30 april/flicka (tror jag hon sa)
Sara: 1 maj/pojke
Lina: 2 maj/flicka
Erik: 3 maj/pojke
Maria: 7 maj/pojke
Jag: 12 maj/pojke

Mamma undrade om man kunde få ändra sig senare och svaret blev: ja, men bara fram till sista mars.


Måste bara tillägga att det är jättekul och spännande att se vad ni gissar på och det kommer att bli superkul att se vem som hade rätt (om någon har det).


Dumma-hunden är bara mattes nu igen. I början av Kulans liv passade det inte att mysa med husse över huvud taget. Nu är det nästan så igen... eller det är i alla fall så att om hon får välja så går matte först. Helst av allt ska man ligga ovanpå matte med nosen på mattes axel. Hon är ganska go' även om hon inte är så smart. En av våra garderobsdörrar i hallen måste ha blivit skev av att vi hade fukt i golvet + fläkt. Denna skevhet gör att dörren ideligen öppnar sig (och alla vet hur mycket jag hatar öppna skåp/garderober). Men om jag har problem med dörren så kan jag lugnt påstå att Lilo hatar den mer än jag. När hon ligger och tar en av sina hundra tupplurar i hallen (gärna framför just den garderoben) och den öppnar sig måste man ju fly i panik. Lilo är feg och dörren åter bonk när den öppnar sig. Kul kombo för matte och husse, inte så kul för hund. :) (OBS! Svensklärare har skrivit även om det inte märks, orkar bara inte fixa till det. :) )


regler och pris i "Gissa när Kulan kommer"

Nu har jag gjort några regler för leken "Gissa när Kulan kommer" (datum och kön). Reglerna är enkla: Har någon gissat på ett datum är det upptaget och man får helt enkelt välja ett annat. Först till kvarn med andra ord! Jag kan ju också tillägga för er som har ouppfräschat minne att BF är 30 april. Man måste också gissa på kön även om det egentligen inte har någon större betydelse för vinsten. :)  Den som är närmast gällande datum vinner och priset är: vinnaren får komma och träffa Kulan först (eller ja, så först som man hinner). Eriks förslag var att den som vann skulle bli gudmor/gudfar men det skulle bli så himla tråkigt om det blev jag eller han. :)


Gissningslista hittills:

Mamma: 20 april/flicka
Camilla: 30 april/flicka (tror jag hon sa)
Erik: 3 maj/pojke
Maria: 7 maj/pojke
Jag: 12 maj/pojkeJa, ja...men då önskar jag alla lycka till då! Och så hoppas jag innerligt att jag har jävligt fel (jag är ju som sagt inte så bra på att vänta)!


Kulan växer...

Idag har jag och Kulan polat i 23 veckor. Enligt någon sida på internet (som tydligen inte tycker att det är lika jobbigt att räkna som jag tycker) är det 118 dagar kvar tills Kulan beräknas komma. Hmm... det är inte speciellt många dagar det inte.

Igår kom jag mitt trögo på att det säkert går att se på magen när bebben sparkar/gör kullerbyttor. Mycket riktigt! En extremt fascinerad Sandra har sedan denna upptäckt psykat ut sin egen mage så fort hon märker att det rör sig det minsta. Att Erik även har blivit tvingade att sitta och glo på en bländade blek halvfet mage är väl kanske också kul att nämna.

Jag tycker by the way att det är dags att gissa vilket datum Kulan bestämmer sig för att förstöra mitt underliv samt att gissa om det är en pojke eller en flicka. Skriv gärna en kommentar till inlägget så att det finns sparat. Jag ska själv även dokumentera era gissningar någonstans.

Då det är jag som skriver detta inlägg har jag förmånen att vara först med att gissa. Jag tror att Kulan kommer att trivas så bra inne i min varma mage att det inte passar att stoppa ut nosen förrän 12 maj. Jag är glad om jag har fel men det är tyvärr inte mycket som jag kan göra åt saken (eller? :) ). Jag vet inte alls vilket kön det är men om jag ska gissa tror jag att det är en pojke (säkert en stor en som gör extra ont att squeeza ut). 

Från det ena till det andra... är det så att man när man är gravid blir mer hushållerlig? Gissa vem som nu har snott ihop två degar som ska ligga på jäsning till imöra? Ja men det var väl i alla fall otippat som fan. Ingen är mer förvånad än jag! Känslan av att vara sugen på att baka har aldrig tidigare under mitt 25-åriga liv infunnit sig. Hormoner är kul! Eller vad säger ni?  


RSS 2.0