Mer vår, innan den förutspådda snön kommer!
Fotograf Erik (alla bilder tagna av honom)

Erik gjorde ett tappert försök att göra mig nöjd med åtminstone någon av bilderna han tog i lördags. Han ansträngde sig verkligen och jag tycker att han var duktig. Alla bilder i det här inlägget är tagna av honom men redigerade av mig.Sista bilden visar en tjurig hund som tycker att matte och husse var dumma som inte lät henne följa med ner till sjön och busa när de fotade. Nosen ut genom staketet hela fotosessionen. :)


Nu är det vår!

Kontentan av gårdagens fotosession (se resultat nedan) är att jag tycker att det är roligare att kravla runt på marken och fota än vad Kulan tycker att det är. Bebis var inte glad på sin mamma när han/hon blev tillknycklad av alla udda fotopositioner. Jag fotade med mitt Close-up +4 för första gången på hur lång tid som helst. Det tog lite tid innan jag kom ihåg hur nära objektet man faktiskt måste vara när man fotar med det.


Jag vill också ge en eloge till den mycket modiga fjärilen som snällt satt kvar på marken även om det stod en mycket läskig människa med en kamera som nästan nuddade antennerna precis över den. Jag har hittills aldrig mött ett så trevligt kryp som honom (jag tror bestämt att det var en han).


Igår skrev vi köpekontrakt på huset och på fredag ska vi besiktiga och sen vet vi säkert om det blir flytt 15 juni. Vi firade med en stek på Texas Longhorn med Coleslaw och vitlökssmör (GÖTT!). 


Idag ska vi åka ut till sommarstugan med Christer och Marianne. Det blir skönt, framförallt för fula hunden som då kan busa av sig ordentligt. Nyss nämnda hund står nu och tittar ut genom fönstret... antar att hon är sugen på att gå ut i det fina vädret. 


Ha en jättebra dag alla! 


Det verkar som att vi blir husägare i mitten av juni!

Säljarna till huset vi är intresserade av har accepterat vårt bud så vi ska skriva kontrakt på fredag em!Huset ska besiktigas och så innan allt är helt klart men det verkar som att vi flyttar till hus i mitten av juni. Sjukt! Vuxenpoäng eller? Vi måste köpa en gräsklippare i så fall. Vuxenpoäng eller? Vi måste köpa en tvättmaskin i så fall. Vuxenpoäng eller? Jag tror att det blir en hel del vuxenpoäng inkasserade framöver... hoppas bara att det inte blir så många att jag blir för gammal för att uppleva allt kul som komma skall. :)Nu ska jag titta lite efter en lämplig besiktningsman att anlita.


Kulanstatus

Igår var jag och Kulan till barnmorskan. Jag tyckte att det var ett mycket trevligt besök eftersom jag fick veta att allt ser bra ut (jag börjar bli bortskämd med att höra det tycker jag) och att Kulans huvud är vänt neråt. Skönt! Jag hade ingen större lust att åka in på vändningsförsök (även om det skulle vara kul att se hur det går till) och om inte det fungerar planera in ett kejsarsnitt. Min Kula är duktig!

Om nu jag tyckte att det var ett trevligt besök höll nog inte Kulan riktigt med. Hon/han tyckte att det var jätteirriterande när barnmorskan skulle klämma och känna åt vilket håll huvudet var. Genom att måtta sparkar och slag mot barnmorskan visade Kulan tydligt att det inte alls passade att göra den lilla plats som finns mindre. Och med detta sagt kan vi anta att någon brås på sin mor... :).

I helgen var jag lite orolig för att jag tyckte att lilla bebis rörde sig så lite. Det har gått över nu! Från måndag morgon har det varit full action mest hela tiden. Det är en otroligt märklig men samtidigt helt underbar känsla att känns sin bebis ligga och busa inne i magen.

Idag är jag i vecka 34 + 1! Mindre än sex veckor kvar till beräknat datum och bara 8 arbetsdagar kvar (dock med ett lov emellan).  

Att kasta löv i bäcken


Tänk att löv, lera och vatten kan vara så kul!På bilderna: mina favoritmodeller Elliot och Theodore


Vårtecken:

blommor (typ snödroppar)

knoppar på buskar

is- och snökonserverat hundbajs

a-lagare på parkbänkar

fågelkvitter

att man kan cykla utan cykelljus till jobbet

värmande sol


Det finns säkert fler vårtecken men dessa är just de jag har tänkt speciellt på. När jag var påväg till tåget hem från jobbet förra måndagen satt det fem a-lagare och kuckilurade i vårsolen. Vid det tillfället fylldes jag verkligen av vårkänslor, hur knäppt det än må vara. De såg ut att ha det ganska trevligt med för den delen.

Idag har jag städat städskåpet och matlådeskåpet, samt sanerat spisen. Det känns riktigt skönt att kunna öppna skåpen utan att allt ramlar ut och utan att jag hittar det jag söker. Och det känns riktigt gött att inte ha en massa mat intorkat i vreden på spisen. Imöra måste jag verkligen plugga men det blir säkert något mer städande eller fixande imöra också. Det är så skönt att få iordning lite hemma tills våren och Kulan är här.
Gravidbilder

Jag vet verkligen inte hur jag ska göra med gravidbilder på mig.


Jag vet att jag hemskt gärna vill ha några (fina såklart) men jag tycker inte om att stå framför kameran (gillar det inte alls sen jag började fota mycket) och jag vet inte när jag skulle göra det och vem som skulle göra det.


Jag har funderat på att försöka rigga upp kameran och ta några själv men det känns ganska tråkigt plus att jag inte har någon fjärrutlösare så det blir en himla massa spring fram och tillbaka. Tar jag dem själv kan jag i alla fall inte klaga på att någon annan har tagit dåliga bilder.


Äsch, jag vet inte... det blir säkert inga... eller... jag vet inte...


Blö!


Frost

Frost + ett Canon 50mm f.1,4 = kul


Det är mycket som är roligt med att vara gravid!

Jag har aldrig varit speciellt svår att roa men nu verkar det ha blivit ännu lättare för min omgivning. Varför är det lättare nu? Är jag mer lättroad? Nej, svaret är egentligen att jag nu finner min kropp så himla intressant och rolig. Ja men hej, egocentrerad! Absolut!


Här har ni ett prima exempel på roliga saker som händer när man är gravid (jag ber om ursäkt för den bleka, håriga magen men jag är faktiskt gravid! :)):


Ser ni den lilla bulan som är nästan högst upp på magen? Den där bulan är i alla fall helt mjuk och uppstår endast på grund av att mina magmuskler har flyttat isär sig. Sjukt kul/intressant/spooky! Nu är det ju tyvärr så att om man anstränger musklerna för mycket när de är såhär kan det bli svårt för dem att flytta tillbaka. Jag brukar på grund av detta försöka nöja mig med att spänna (och titta) på magen en gång per dag. Det är frestande att tänja på mina restriktioner men jag vill gärna ha en något så när normal mage efter graviditeten också. :) Jag är knäpp, men vänta du bara tills du själv blir gravid (om du inte redan varit det)!En annan, enligt mig, jätterolig sak är att varje dag se hur min navel utvecklas. Jag har snart ingen navel... det är bara som en jättemjuk fläck mitt på magen. Inte visste jag att min navel var så len inuti. :) Med detta sagt får jag väl (säkert till vissas förskräckelse) ge en naveluppdatering i bildform (stäng genast ner sidan om du inte vill se!):Där fick ni även se att jag är hårig på magen. Fint, nu vet alla det!

Den sista roliga saken som jag just nu kan komma på är att varje gång jag börjar skratta mycket så känner jag för att börja gråta och tvärtom (varje gång jag börjar gråta känner jag för att börja skratta). Inte fasen är man normal när man är gravid! Inte någonstans faktiskt, men kul är det!


För er som nu har gått in i chock av bilderna kan jag bara upplysa er om att en för er liten bebis men för härligheten en stor ska pressas ut inom bara några veckors tid och att det förmodligen kommer att chocka mig mer.


Vecka 33 + 3:

Lenas kornett

För ungefär ett år sedan tog jag en bild på Åsas horn och efter det bad mig Lena att ta en liknande på hennes kornett. Det har dock inte blivit av förrän nu... Det går sakta för mig att beta av mina projekt (som jag tycker är jätteroliga). Jag fattar inte varför! Här är resultatet i alla fall:


Mamma kommer vilken sekund som helst.

Äntligen börjar min förbaskade förkylning att släppa taget om åtminstone min näsa. Älska riktig nässpray och inte sån där skitarns koksalttjofräs. Idag är första dagen på länge som jag kan andas genom näsan. Det står att man kan använda nässpray när man är gravid. Vissa (privatpersoner) säger: "Nej! Tänk på bebisen!" men hallå, tänk på att bebisen faktiskt behöver syre och att den faktiskt ska få det från mig. Jag andas faktiskt för två personer! Jag tänker dock bara använda nässprayen i nödfall.

Igår var jag på en jättetrevlig fika med två andra mothers-to-be. Det är mycket trevligt att sitta och prata skit med andra personer i samma sits som en själv.

Nu ska jag gå och fixa lite kaffe tills mamma kommer. Min gamla vagga och några av mina bebiskläder kommer också idag! 50 dagar till BF!!! "Heja Kulan friskt humör. Magen växer så att mamma nästan dör!" :)

Ha en bra dag!


Hemma och nyser!

Ont i halsen, täppt i näsan (mer än bara gravidtäppan), nyser massor och sen som pricken över i:et har jag sammandragningar rätt som det är. Jag trodde att de skulle bli fler ju mer man ansträngde sig, men min kropp tycker visst om att leka tvärtomleken. Ja, ja... hoppas att jag har rykt upp mig tills på fredag då det är träff med några andra blivande mammor.

Till helgen kommer mamma också. Då ska hon ta med sig vaggan och lite annat smått och gott till Kulan. Idag är det bara 54 dagar kvar till Kulan är beräknad. Sjukt! Tiden får gärna gå lite snabbare ändå...

Efter imorgon (som dock blir ännu en sjukdag) har jag bara fyra arbetsveckor kvar (+ 1 vecka påsklov). Jag antar och hoppas att det är mina sista veckor som matte-, NO- och SOlärare. Det har dock varit väldigt utvecklande för mig. Jag tycker att det är kul med till exempel matte men det är svårt att inför varje lektion vara nervös för att det ska komma en fråga som jag inte kan svara på. Ordbajsarnas konung (eller drottning) klarar i och för sig den biffen ganska bra.

Nu har jag stickat en babyfilt och en barnvagnsgardin. Mina hormoner säger att jag måste... nu behöver jag ett nytt projekt (som jag klarar av). Något förslag? Jag kommer förmodligen inte använda något av det jag har gjort/gör men i brist på stimulering fortsätter jag att sticka. Jag kanske borde lära mig att virka istället... Mamma får nog visa mig i helgen.

Nu ska jag gå och laga mat till mina käre sambo. Jag har inte lyft ett finger idag så det kanske passar att åtminstone försöka slänga ihop något ätbart.

Jag ska försöka uppdatera med magbilder senare idag (om latmasken i mig inte skriker alltför högt!).Vilken härlig frost det var i söndags (i alla fall på Tyresö).


Bilder från för två helger sedan:

Jag, Erik, Christer, Marianne och Lilo åkte ut till stugan. Det var supersoligt i Linköping men grått och regnigt ute vid stugan. Vi höll dock humöret uppe och busade i alla fall så mycket att Lilo var helt däckad när vi kom hem.


Lilo "hjälper" husse att bygga snögubbe. Jag vet inte hur många gånger hon sprang/nosade/bet av armarna på snögubben! :)


Till slut tröttnade Lilo på att hjälpa till och sprang och hämtade sin bästa pinne.
Någon tycker hemskt mycket om snö!

Förra helgen var några av mina finaste här

Lina, Maja, Maria och Sara kom och hälsade på här i Linkepink förra helgen. Det var absolut hur mysigt som helst och jag kan inte påstå att vi var särskilt produktiva. Vi pratade en hel dels massa skit, klämde på Kulan, pratade ännu mer skit, uppdaterade varandra om våra lägen (mycket nytt), gick promenader och åt god mat. Det var kuligt att träffa några av mina finaste flickor innan Kulan kommer och förändrar hela livet (på ett positivt sätt dock). Ellen, Astrid och Emelie, jag längtar efter er massor!

Idag har vi gjort en lista över allt som vi behöver/önskar till Kulan. Vissa saker måste man ju ha medan andra kan vara allt från bra-att-ha till ja-men-en-sån-kan-nog-va-kul-att-ha. Med listan försökte vi kolla vad vi behöver inhandla, vad vi behöver hämta och vad vi kanske ska köpa efter att Kulan har kommit. Om det skulle bli bråttom så är det skönt att i alla fall ha pratat igenom det så att Erik också vet och är med på noterna.

Det har förresten hänt nog stort med Erik den här veckan! Eller ja, rättare sagt två saker. Han har klarat teoridelen på jägarexamen. Grattis Erik! Och, tro det eller ej, han har börjat använda almanacka! Han har till och med tagit med den till jobbet! Jag är i chock... jag har försökt få honom att använda en hur lång tid som helst. Jag har fyllt i allt som kommer att hända i "hans" almanacka och sen hänvisat till den när han inte hade koll på datum/tider osv. Igår kom han hem och sa något i stil med: Jag kollade tiderna med jobbet, vänta jag ska bara hämta almanackan, jag antecknade tiderna där. Jag blev nästan rädd och trodde att han ådragit sig en mycket allvarlig sjukdom men han verkar ganska normal idag.

Imorgon ska vi till barnmorskan igen. Mäta lite, lyssna lite... inte vet jag men det blir säkert bra. I helgen är jag på brassresa till Sthlm, och jag känner mig som vanligt mellanpepp. Det blir säkert bra ändå.

Bilder från helgen:


kaffe på Wayne's
skvaller
Pojke eller flicka?
Någon hade glömt sina skor i Domkyrkoparken.
Lina fotar skorna med sin supercoola Ipad. :)
Vårtecken!!
promenix runt Stångån

RSS 2.0