Min nya blixt! Canon 430EX II

Madde fick ställe upp och agera testobjekt för min nya blixt! Stackars henne... men här kommer i alla fall resultatet:


Blixten riktad mot väggen.O du hemska direktriktade blixt!Blixten riktad snett upp i taket.Blixten riktad in i vita garderoben.Direktlixt med bouncer (tror jag att det heter) på.


Direktblixt igen... det hade inte spelat någon roll om Madde hade varit sju månader i Thailand, hon hade blivit lika vit i alla fall! :)Blixten riktad snett uppåt.

Kontentan av detta första test är: att det är kul att kunna riktad ljuset och därmed styra skuggorna en aning, att man slipper få en vit-i-ansiktet-chock av en direktblixt och att man ser cool ut med extern blixt. :)

Jag har inte hunnit testa så mycket så därför har jag heller inte hunnit utvärdera min nya leksak på riktigt.

Något som man snabbt kan konstatera är att kameran blir sjukt tung! Jag kommer bli mycket, mycket stark i höger underarm och hand. :)

 


Bilder:Ja, jag vet att det är längesen jag uppdaterade! Här kom det i alla fall några bilder... :)

Duktig Sandra!

Nu har jag varit duktig flicka och röstat! Det är tråkigt att rösta...men det var i alla fall ingen kö.

Nu blir det Wii med Madde och Erik. Jag ska piska byxorna av dom!


Bilder:


Lite blandade bilder...

Nu är det dags att ta tag i mina studier!

Ha en toppendag!

Plastic Fantastic

Plastic Fantastic är veckans tema på Fototriss

Jag hade lite svårt att hitta passande bilder men jag visste att det borde finnas några i mitt galleri som skulle kunna illustrera temat.


Här kommer i alla fall mitt bidrag:

 Lek med plastiga gröna sugrör!

 Härliga pärlor i plast

 Upphittade, trasiga glajjer i plast som fick agera fotoobjekt en bra stund!

 

Om du vill titta på andra motiv på temat Plastic Fantastic klicka här: http://fototriss.blogspot.com/


Veckans gåta:
Gissa vad som hände med Sandras praktik den här gången?!Synd?

Mina deltagare (elever) frågade mig idag om det finns något som i Sverige klassas som synd. Alltså saker som människor gör som inte är straffbara enligt lag.

Diskussionen började återigen någonstans vid en mening där jag sa något i stil med: "Min sambo..." Mina gamla deltagare har börjat vänja sig vid att jag i deras ögon är knäpp för att jag är ogift, bor med en man och är barnlös trots mina snart 24 år fyllda. De nya (som jag fick i onsdags) däremot har inte hunnit ta upp denna, för dem, STORA synd.

Efter en stund var det en som frågade, utan att vara dryg, om det fanns något som i infödda svenskars ögon räknades som en synd. Jag förklarade då att några av de som är aktivt kristna kan tycka att det är en synd att vara sambo, men någonstans där tog det stopp. Jag kunde inte komma på någonting, förutom straffbara dumheter, som jag skulle klassa som att synda.

Jag och Bekka fortsatte lite senare på kvällen samma diskussion över några glas vin. Båda två konstaterade att det faktiskt var svårt att komma på något sådär på rak arm. Efter några potentiella "synder" informerade min Bekka om att det inte finns några lagar om tidelag och det kan jag verkligen klassa som synd (någonstans här ber jag om ursäkt för min otroligt dåliga meningsbyggnad, jag är skittrött!)! Vi pratade också lite grann om att det känns väldigt konstigt att det finns personer som väljer att öppet ha flera flickvänner/pojkvänner samtidigt men jag skulle nog inte klassa det som en synd. Jag skulle i alla fall inte göra det. 

Kan du komma på något som enligt den svenska normen klassas som en synd?

Det är i vilket fall som helst en mycket intressant diskussion för mig då alla mina deltagare hela tiden går runt och berättar om en massa knasiga grejer som är "haram" (synd). Jag funderar stundtals på att döpa om mig till Sandra Susan Haram Frykman (Insha'Allah = om Gud vill) då flera saker som jag gör och tycker är normala att göra är just haram (för alla eller bara för kvinnor).

Jag är jag och jag är svensk... det känns skönare och skönare juh mer jag lär mig om omvärldens normer och värderingar (allt är inte dåligt det känns bara väldigt annorlunda)! 

Du har just nu fått ta del av kulturkrock3000! :) 
RSS 2.0