Från och med nu:

Hemtenta skrivning hela dagen!

Glad första advent allihop!

/S


Konst eller konstig?

Eller kanske båda? :)Åka bil när det är mörkt med en hyfsad kamera med slutartid 3 sekunder och vips så har du en konstverk. Om du trycker på ta-kort-knappen alltså! :) Jag gillar verkligen den här bilden...det känns någonting när jag tittar på den men jag har inte haft tid att analysera vad jag känner! :) Jag ska nog ta tag i det i kväll efter eventuellt ett glas vin eller två...

Nu ska jag snart åka till mitt jobb och idag är jag så pass pigg att jag ser fram emot det! Igår fick jag beröm av två av mina elever som tyckte att jag är en jättebra lärare och att de helt plötsligt, sen jag blev deras lärare förstår allt! Jag är som ni säkert förstår mycket glad över dessa ord! Från och med nästa vecka ska jag planera min lektioner själv också, eller jag kommer juh få hjälp av min chef och så kommer jag att arbeta tillsammans med läraren för den andra eftermiddagsgruppen. Våra grupper ska vara på samma nivå så vi ska försöka att göra ungefär samma saker under lektionerna.

Idag är det fredag, imöra är det helg (fast jag ska jobba!)! Hurra för alla oss som har överlevt den här veckan också! :)

Hörs sen då!

Snyggmamma!

Min mamma är ganska snygg......tycker jag i alla fall!


Solen värmer min kind!

Jag sitter vid köksbordet och pluggar och helt plötsligt utan någon som helst förvarning (har inte tittat ut genom fönstret) känner jag att några solstrålar letar sig över taket på huset mitt emot. Nu när det har gått ett litet tag kan jag bara konstatera att jag inte på något vis fryser om min kind! Solen gör mig på bra humör och efter den koppen kaffe som jag sörplar på är jag definitivt redo för den här dagen också! Optimism here I come! 

Hoppas att alla får en skön dag där ni vid något tillfälle har tid att njuta av solen (om den finns på din ort!)!ÄLSKA SOLSKEN!

Det blev ingen träning igår

Igår på förmiddagen ringde min chef från Lambohov och frågade om jag kunde jobba natt. Jag var ganska tveksam eftersom jag inte skulle hinna sova så mycket under dagen eftersom jag hade tenta plus att jag skulle börja jobba klockan 12.15 på SFI idag, men tackar jag nej? Icke sa nicke! Så igår pillade jag först lite med hemtentan, sen åkte jag iväg och skrev en salstenta, sen åkte jag hem och sov i cirka en och en halv timma, sen jobbade jag mellan 21.00 och 07.00, sen åkte jag hem och sov i nästan tre timmar, sen åkte jag till SFI och jobbade i lite över fyra timmar och sen åkte jag och Erik och handlade. Jag har med andra ord inte pluggat något ikväll och jag är i ett stort behov av sömn!

Jag blir inte rik men jag blir heller inte lika fattig som förut! :) Dessutom är det så himla, sjukt och underbart roligt att jobba som lärare! Me really like it a lot! Även om jag är trött och lektionen kanske inte går riktigt som jag har tänkt det så är det i slutändan ändå roligt. Eleverna är jättetrevliga och jag känner mig alltid välkommen när jag kommer till jobbet. Jag har definitivt valt rätt yrke!

Jag måste börja ta tag i min träna-två-gånger-i-veckan igen men de senaste veckorna har det bara funnits tid och ork för att ta mig iväg en gång. Nästa vecka kan jag bara träna en gång också eftersom jag ska spela med Lihkören men efter Australien bör jag både ha tid och lust (att bli snygg, inte att träna!).

Nu måste jag studsa (mycket viktigt att just studsa!) i säng för imöra väntar hemtentaplugg och SFI.

Sov så gott! 


Dags att börja ladda kanske

Jag tror att det från och med nu får bli lite paus i pluggandet så att jag har en gnutta energi kvar till dagens prövning. Jag har pysslat lite med hemtentan nu och har precis kommit på att jag inte fattar någonting! På måndag ska den lämnas in och förutom idag och på söndag jobbar jag varje dag. Det kommer att bli kämpigt att skriva ihop något bra tills dess men jag hoppas att jag klarar det ändå. Hemtentan består av två delar, en del där man ska hitta typiska drag för Cockney engelska och Indisk engelska i ett ljudklipp, skriva ner vad de säger och skriva skillnaderna med fonetiska bokstäver. Den andra delen är att skriva en uppsats på cirka 2-3 sidor. Det finns två frågor att välja mellan och jag fattar verkligen inte någon utav dem. Jag kommer att bli galen, gå upp i limmningen och helt tappa förståndet innan jag är klar med det här.


Något som jag däremot ser fram emot är fredag eftermiddag då jag ska fota Elliot och Theodore i hopp om att lyckas få till ett snyggt julkort. Jag hoppas att jag i alla fall lyckas bättre den här gången än förra. Det känns så tråkigt att jag har så mycket att göra att jag inte hinner fotografera eller pilla med bilder eller någonting. Jag behöver min fastna-i-Photoshop-terapi men det får bli någon gång efter fredag (då måste jag juh fixa till bilderna på tvillingarna!).


Nu ska jag göra mig lite i ordning, laga mat och ladda inför tentan...


Ha de då!


I natt har jag drömt om min blogg! :)

Herregud, till och med bloggen känner jag mig lite stressad över. Den här gången har jag verkligen lyckats! :) Som jag har skrivit i cirka 3000 inlägg så är det lite mycket just nu. Idag: hemtentaplugg, salstenta vid 14.00, träna. Det verkar ändå så om det blir en hyfsat lugn dag... jag tycker bara att det suger att jag måste plugga något som inte har med salstentan att göra innan salstentan men ibland är det väl så.

Bekka, det blir väl bodytoning idag eller?Igår firade jag och Erik ett och ett halvt år som par! Tiden har gått jättesnabbt, skulle man kunna säga! Eftersom jag är lite dålig på att ge honom blommor (har aldrig hänt!) så bestämde jag mig för att även om det inte blir en rolig blomma så är en Priso-blomma bättre än ingen alls. Problemet med många utav Prisos buketter var att de var mögliga/ruttna och var inte heller särskilt fina överlag så jag köpte helt enkelt en jättefin orkidée. Den är nu vår kärleksblomma men om den dör betyder det inte att vår kärlek också har gjort det utan att den bara är en skitorkidée! :)

Jag har nog rekord på att uppdatera mitt Liu-kort sent också! igår lyckades jag äntligen få tummen ur (måste juh ha det till tentan) och uppdatera det. Han inne i Zenit tyckte nog att jag var lite konstig när jag kommer och uppdaterar det en månad innan skolan slutar!

Ni ska få en utmaning! Förklara dessa ord för en som inte är så bra på svenska:

Syndikalist
Brutalisera
Landsmöte
KritikerNu måste jag börja plugga! Önska mig lycka till på tentan!Hörs sen!

 


Klockan är nu 06.20

Jag har redan varit vaken i cirka 25 minuter, trots att det faktiskt är söndag. Idag ska jag spendera tio timmar av dagen på mitt jobb i Lambohov (är ledig mellan 12.00 och 16.00) och jag är bara så taggad (not)! Det gick förvånansvärt bra att gå upp imorse i alla fall trots att jag drömde att jag var med i ett jättespännande tv-spel och att jag var en grymt häftig karaktär. Jag har kommit på att de gånger som jag faktiskt försover mig (det händer verkligen inte ofta) så har jag drömt riktigt invecklade och spännande saker, så jag är mycket nöjd med min gå-upp-prestation idag! 

Nu måste jag äta färdigt min frukost för det börjar bli lite stressigt just nu. 

Ha en bra och slapp söndag!

/S   

Dumma människor...

Om ni någon dag har tråkigt men ändå inte orkar göra något för ansträngande tycker jag att ni bör gå in på ett forum om  svininfluensan. Det finns verkligen människor som är så dumma att jag (som inte ens vet vilka de är) skäms för deras skull! 

"Mun hustru såg på norsk TV, från 60 minutes, attvarje vaccin skapades i hönsägg.
Så här är det nog djurplågeri i stor skala, tänk på alla ägg som behöv, I TILLÄGG till de man m´normalt kan köpa på butikerna!

Men det gör inget om vi plågar djuren, bara vi slipper undan!"


Jag har egentligen bara en fråga till ovanstående inlägg: Är det djurplågeri att köpa/äta ägg? Vad jag vet är det då inte en enda lite kyckling i äggen som vi äter och då tycker jag att det verkar orimligt att kalla detta fördjurplågeri.

"Skillnaden med denna influensan är vad jag hört att det går så fort att inte penicilin hinner börja hjälpa innan det kan vara för sent. Lungorna kollapsar och fungerar inte. Man kan alltså inte andas själv. Och det finns inte heller tillräckligt många vårdplatser för de som är så sjuka så de inte kan andas själva. I Skåne finns det endast tre platser, och det är i Lund. [...]"

Men dumma lilla gumman (?) penicillin hjälper inte mot virus och dessutom skulle jag vilja ifrågasätta att det alltid bara kommer att finnas tre platser att tillgå på sjukhusen i Skåne. Du tror inte att det situationen kanske ändrar sig? Nej, men det måste väl vara tre platser så länge svininfluensan härjar!

Någon skrev också att hennes barn redan hade fått vaccinationsskador i form av Asbergers syndrom och ADD och då undrar jag om orsaken till deras diagnoser är fastställd? Det verkar mycket konstigt att barn fortfarande vaccineras om det är fastställt att man kan få till exempel Asbergers av det... Jag är mycket tveksam till det uttalandet.

Snabbt konstaterat: Människor i panik är dumma och är värda att kallas för "lilla gumman" och "söta du"! Jag må vara så lagom allmänbildad men att skriva sådana här pinsamheter offentligt (istället för att googla fram information först!) tänker jag nog inte testa. Folk kanske bara driver med de andra på forumet...
Ikväll blir det äta middag med min svärfamilj (?) på Mozzarella, Italiensk restaurang. Snart kommer svärmor och Eriks brors fru (vad är hon till mig då?) och hämtar mig, vi ska gå och kika lite på Vinterljus (fd Novermberljus) innan maten (herrarna är och tittar på hockey). Det blir till att sova tidigt för imöra börjar jag att jobba klockan 07.00 och jag kommer totalt arbeta 10 timmar imöra. Jag bara älskar att jobba delad-tur på söndagar!!

Nu måste jag sätta på mig jackan och pysa!

Ha det då! :)


Jobb och plugg och jobb och plugg!

Idag:

Klockan 10, diskutera hemtentan.

Klockan 12.15, jobba på SFI.

Klockan 18.40, träna. 

Det kanske inte låter som ett fullspäckat schema men jag kan också lägga till att all ledig tid innan/mellan/efter aktiviteterna bör ägnas åt hemtentan eller uppsatserna.

Imöra, liksom igår, ska jag jobba mellan 8.30 och 16.10 på SFI och jag ska även börja jobba varje eftermiddag fram till den 15e december.

Nu ska jag räkna ihop min inkomst under den här terminen så att jag inte har tjänat över csns maxbelopp. Jag betvivlar att jag har gjort det eftersom mina senaste jobba har varit inom vården och skolan! :)

Dags att ta tag i allt jag behöver göra innan klockan 10!

Hörs sen!


Tillit!

Jag är en person som verkligen litar på att människor som säger sig kunna saker och ting verkligen kan det också. Jag skulle inte kalla mig naiv men eventuellt något godtrogen (är det någon skillnad?), jag litar på människor men inte hur som helst och var som helst. Några som jag verkligen litar på och har stor tilltro till är läkare! Jag litar på att om jag går till en läkare ska han eller hon göra det absolut bästa de kan för mig, vilket jag tror att de flesta läkare gör. Problemet kommer egentligen nu: jag tror att om jag går till en läkare och är en duktig patient så kommer läkaren i fråga att lösa mitt problem relativt omgående och på ett bra sätt. Denna syn har dock ändrats en aning idag...

Jag var nyss på återbesök för min stämbandsoperation och jag kan väl inte annat säga än att jag var mycket positivt inställd till att gå dit, att få reda på att allt var bra nu eftersom det känns så bra. Som ni säkert redan har fattat så gav undersökningen inte riktigt det svar jag ville ha. Min "grej" på det ena stämbandet har redan börjat växa tillbaka ganska mycket. Nu ska jag få gå hos logoped och få lära mig att prata... det kommer aldrig att gå!

Jag är skitbesviken på resultatet, framförallt eftersom jag tror att läkare löser allt och det ganska snabbt. Jag antar att det inte hjälpte att jag var en duktig patient till en duktig läkare...

Jag har varit hos logoped för några år sedan (två gånger) för samma problem som nu och jag kan inte på något sätt se hur dessa möten kommer kunna hjälpa mig och min stackars röst. Att sitta och försöka producera ljud (vokaler) på ett så bra sätt som möjligt och lära mig hur det låter när det låter bra och hur jag ska göra för att få det att låta så kan väl kanske gå men hur i hela Jan Petters trädgårdar ska jag kunna ändra mitt sätt att prata?! Jag tror inte att det spelar någon roll hur mycket jag vet om hur man ska prata för att sedan göra det, i alla lägen och jämt är en helt annan sak. Jag är skitnegativ och räknar med att låta som Caroline af Ugglas ígen inom tre månader!

Fine att alla tycker att det är snyggt att ha en hes röst men jag vill kunna sjunga, kunna prata med ton och inte bara en massa väs (som när det är som värst) och kunna jobba som lärare utan att rösten är slut efter endast några få år av heltidsarbete.

Det löjliga är att jag känner mig arg och besviken på läkaren (han har juh ändå gjort sitt bästa!), förbaskad på min kropp (med kassa stämband och ett galet jobbigt anfall av migrän i näsan!) och tjurig på alla löjliga logopeder (som gör ett skitbra jobb och vars metoder hjälper en massa människor!). Jag är fånig just nu, jag vet (befogat eller ej)!

Nu ska jag gott mig i andras problem... Desperate Housewives here I come!

Besvikelse...

Jag får lite samma känsla av de här två bilderna, även om jag egentligen tycker att de är helt olika. Rent konkret är väl likheterna att det är utomhusbilder med en person på och att jag har gjort dem svart/vita och att jag har satt på en ram. Förutom dessa likheter så är det något med bilderna som gör att jag känner något... känslan är densamma... Det känns skönt att jag bärjar bli djupa, konstiga mig igen för jag trivs ganska bra med att stundvis sitta och bara flumma! :)

Om jag ska försöka förstöra bilderna för er genom att försöka sätta ord på vad jag känner när jag tittar på bilderna (vilket inte har något som helst att göra med motiven, inte Qsin och Erik i alla fall) så känns det lite som bilder som visar besvikelse.

På bilden med Erik kan man se det stora huset (mammas), vilket här ser ut som att personen på bilden äger mycket, han har allt men gräset har börjat växa över ägorna och täcker allt han har att vara tacksam över. Hans förhoppningar blev aldrig infriade och därför sitter han där nu och funderar på hur han ska ta sig ur besvikelsen som ter sig övermäktig!

På bilden med Qsin ser det ut som att hon är besviken på den hon tittar på (mig i just det här fallet). Den hon tittar på hade lovat henne något stort men hade sedan bara svikit henne, trots att han eller hon visste hur illa det skulle påverka henne på bilden. 

Besvikelse...det är ganska roligt att jag verkligen kan se det här i bilderna eftersom båda två var på jättebra humör när jag fotade dem! :)

Nu har jag skitbråttom till farbror doktorn, återbesök med min lilla hals! 

Hörs sen! 

God morgon!

Både igår morse och idag har de ringt från SFI och frågat om jag kan komma och jobba eftermiddag men jag har verkligen inte haft tid och har inte heller tid idag. Igår satt jag och skrev anteckningarna till det mycket, mycket obligatoriska litteraturseminariet som då är i eftermiddag. Jag hatar verkligen att behöva tacka nej till jobb och pengar men framförallt så tycker jag inte om att inte kunna hjälpa till. Idag hade de det tydligen väldigt krisigt på eftermiddagen och jag kan bara inte jobba idag... Jag tror att detta dock är något jag kommer att få räkna med i framtiden också, alltså att det blir struligt med lärare i svenska som andraspråk. Det verkar vara ett tufft yrke som resulterar i en hel del utbrända stackars lärare men jag tror att jag är tuff nog för att klara det!

Igår blev jag nästan klar med anteckningarna till litteraturseminariet, jag ska bara "finputsa" (gör dem läsbara) dem lite nu. Igår fixade jag ocksp lite på min enkät och min synopsis till the Term Paper i engelskan, jag är inte alls sugen på att göra en till uppsats but that's life as I know it! Jag tycker fortfarande synd om er stackare som kommer att fortsätta plugga när jag är färdigutbildad eftersom Ladok med all säkerhet kommer att haverera då. Hittills har jag sedan termin fem alltid haft något som har släpat efter mig och det känns som att det kvittar vad jag gör för är det inte mitt fel så är det någon annans! Så Gud hjälpe er som inte är klara vid jul 2010! :)

Nu måste jag verkligen komma igång med plugget för dagen... lite finslip, lite börja på hemtenta och sen seminarium och återbesök hos farbror doktorn.

Ha en jättebra dag!

Hörs! 


Gårdagen var skitkul!

Ett stort tack till alla inblandade!

Idag har det verkligen bara varit en slappdag... jag sov till typ halv 12, åt rester sen igår plus Mc Donalds, spelade tv-spel, hyrde Australia och tittade på den... jag har pluggat lite grann men i övrigt har jag inte producerat särskilt mycket.

Filmen tyckte jag var jättebra även om den var lång och från och med nu har jag bestämt att Eriks och mina framtida barn ska ha sånna ögon som Nullah i Australia har!

Imöra blir det spela brass i Småland hela dagen, samling i kyrkan vid kvart i sju! :( Jag har ingen som helst lust att åka på en sugig miniturné på en söndag (framförallt inte när jag har en massa plugg och ett pussel att ta tag i). Jag anser att det, gott och väl, räcker med en brassresa per termin eller kanske till och med per år för blir det för mycket blir det inte lika "kul". Det är inte bara jag som inte har tid att åka runt och spela på helgerna... de flesta har juh förutom jobb och familj vilken också behöver bli tillägnad lite tid. Jag orkar inte ta upp det här med styrelsen heller, för då tycker alla bara att jag klagar och det är inte heller så kul. Jag får väl bita ihop antar jag!

Om den här resan (precis som den förra) kommer att kosta mig pengar kommer jag att säga ifrån! Jag har absolut inte råd att åka iväg på saker som jag inte ens har lust med... Jag hade till exempel varken råd eller lust att åka till Falun en hel helg men det var jag i princip tvungen att göra och nu ska jag betala 200 kronor. Jag tycker inte att vi ska åka på resor som vi inte har råd med...

Nu måste jag gå och nanna, jag ska juh gå upp vid strax innan sex imöra... MUMS!

Hoppas ni alla har haft en fin lördag och att er söndag blir lugn och skön!

Sov gott!

 


Lite bilder som jag hoppas kan sprida ljus i höstmörkretJag hoppas att dessa bilder har framkallat ett par minnen för några i alla fall! (Sorry att jag själv är med på så många bilder, anledningen är att jag inte har någon som helst självbevarelsedrift och därmed alltid är fulast på bild så tyckte jag att det var passande! :))

Dags to do me in order! :)

Dags för en ny stickning (är inte klar med den senaste!)

Jag är inte riktigt nöjd med hur den första benvärmaren blev så därför har jag lite tappat lusten att göra den andra (någon gång ska jag såklart göra det). Istället tänkte jag köpa ett nytt garn idag och sticka pulsvärmarna (grejerna som sitter längst ned på armarna) nedan. Det är en massa mönster och besvärligheter men jag tror att det, i längeden, passar mig bättre eftersom jag hatar monotont arbete. :)


Jag pratade precis med Niklas och det verkar kunna bli lite rajtantajtan (kalas) idag med! Planerna är väl knappast storslagna, om det ens finns några större planer. :) Vi börjar i alla fall hemma hos Niklas...

(Bilden gör att texten hoppar runt på sidan, så ser det konstigt ut är det därför!)

Nu ska jag och älskling åka ut och införskaffa lite alkohol, mat och garn...
Hitta en anledning till att fira :)

Idag har jag haft en grupp-presentation på boken "Moll Flanders", vilket jag har varit mycket nervös för. Presentationen gick bra, jag stakade mig endast ett par gånger och får därför kalasa lite idag...eller? :) Nej men det blir inte något väldigt, mest sitta och prata skit med min kära granne. Jag är så himla stressad över allt och ingenting hela tiden så jag behöver nästan lite semester (alkohol) i hjärnan. Det blir dock lugnt (förhoppningsvis! :))

Jag har inte haft tid att pilla med bilder på ett bra tag heller... imöra blir det kanske julkortfotografering med Elliot och Theodore (hoppas jag lyckas bättre den här gången) så efter det har jag juh något kul att jobba med och kommer därför också att göra det.

Nu kom Madde...

Vi hörs

 

 


Tidslinje

Nu har jag äntligen slitit färdogt med en himla tidslinje som jag skulle göra till skolan. Vi har ett grupparbete om en bok ("Moll Flanders") på torsdag, och jag lovade att jag skulle göra en övergripande tidslinje på boken. Jag kan säga att jag i början tänkte att det aldrig skulle gå att få till en som såg hyfsad ut (utan krokiga linjer, mystisk text och ojämna avstånd) men nu äntligen har jag fått ihop något som jag vågar visa för mina klasskamrater och min lärare.

 Den kanske inte ser så avancerad ut (och är förmodligen inte alls särskilt svår att göra) men det tog mig ett bra tag för att få ihop allting. Jag har sldrig behövt göra en tidslinje förut så för mig var det ganska besvärligt. Jag hoppas att mina gruppkamrater blir nöjd med den i alla fall!

Idag var jag och Bekka och tränade Bodytoning (aj, aj axelträning och rumpträning!) och som vanligt så briljerade vi i träningslokalen. :) Det känns mycket bra att Bekka var med och tränade, det var lite tomt förra veckan när hon inte kunde följa med... I alla fall, till stretchningen idag spelade instruktören en låt som jag aldrig har hört men fastnade för direkt. Det första jag gjorde när jag kom hem var att googla på en textrad som jag hade memorerat, för att få reda på vad låten hette.

Pills av the Perishers

By the way, me likeelike Spotify... allt finns på Spotify, jag har hittills inte blivit besviken en enda gång!

En annan "by the way", idag köpte jag och Erik två nya tv-spel Call of Duty - Modern warfare 2 och Crash Bandicoot - Mind over Mutant. Nu ska jag gå och försöka få spela en bana innan jag går och lägger mig!

Sov gott!


Har inget att säga egentligen...Jag har sagt det förut men jag säger det igen: JAG ÄLSKAR DROPPAR!Humlan var skitfull på nektar och en full humla = en slö humla = bra fotoobjekt!Det var något blåsigt i (på?) Kaliakra i Bulgarien! :) Tänkte att det alltid kunde roa någon på en måndagskväll (eller tisdagsmorgon eller någon annan dag)...


Svar på Bekkas förra kommentar:

Nästa vecka ska inget oväntat inträffa, du måste följa med mig och träna! Det är tråkigt att träna ensam!! :)Igår följde min kära sambo med mig och tränade, han fick provträna Bodypump gratis och jag tror att även om han inte tyckte att det var så kul (mest för att det var lite svårt) så gillar han träningsvärken han har idag. Min träningsvärk i låren är av karaktären: jag-undviker-i-det-längsta-att-gå-på-toa-eller-plocka-upp-något-från-golvet! Visst, visst, det är skönt att ha träningsvärk för då vet man att man är på väg att bli snygg men shit-i-möösen (som man säger i Torsby) vad ont det gör att ha träningsvärk i så stora muskler som låren! :) 

Om cirkus en timme placerar jag min arma rumpa på bussen till Värnamo (inga byten på vägen dit!). I helgen är det nämligen Svenska Brassbands Festivalen (SM i brass) och jag ska spela med Torsby Brass i tredje divisionen. Efter förra helgen vet jag att vi behöver alla lycka till vi kan få så snälla håll tummarna! Heja Torsby Brass och heja horn-sektionen!! Jag tänker inte kalla oss horney-sektionen (horney-kompisar) om inte Maja är med så därför är vi bara horn-sektionen i Torsby Brass! Vi är heller inte snyggaste horn-sektionen längre...(Maja, kom hem!)

I onsdags kom Camilla (hon hade låst sig ute!), Albert, David och Henrik över en sväng. Stinas kyckling, ris och hemmagjord sås bjöds det på och kaka och kaffe till efterrätt. Det var ett mycket trevligt sätt att spendera en mitt-i-veckan-kväll på.

Jag var nyss inne och läste Emelies blogg http://eymiss.blogg.se/2009/november/vi-atta-3.html och jag blev bara så glad över inlägget om oss...Nu måste jag plocka ihop min ting och prylar så att jag inte glömmer något... det skulle juh bara vara för dumt!  

Vi hörs efter helgen!


Ännu en dag

har snart tagit slut... dagarna tar slut så fort nu när det blir mörkt innan man knappt hunnit vakna. Jag tror att jag föredrar en något mörkare morgon och en ljusare eftermiddag/kväll för jag kan inte säga annat än att mörka höstdagar är deprimerande.

Även denna dag har i första hand gått i pluggets och ångestens tecken. Hur sjutton ska jag hinna klart med allt jag vill hinna klart med innan terminen är slut?! Idag har jag i alla fall skrivit två sidor till i min c-uppsats men eftersom jag inte har haft ett möte med min handledare på mycket, mycket länge är risken stor att han inte alls köper till exempel mitt syfte/frågeställning och då är det bara att börja om. Jag blir dock förvånad om jag inte lyckas presentera det jag hade tänkt göra på ett så pass bra sätt att han anser att det är genomförbart... det är juh uppenbarligen genomförbart eftersom jag ändå har kommit en bit på vägen. Förutom c-uppsatsen har jag börjat att konstruera enkäten jag ska använda mig av i mitt Term Paper i engelskan. Jag har formulerat några frågor och några påståenden (vill i första hand använda mig av Likerts skala), börjat fundera på hur den, rent praktiskt, ska se ut och vad jag vill få ut av svaren på den. Jag har sist men inte minst också hunnit läsa cirka trettio sidor i To the Lighthouse av Virgina Woolf... som ni redan vet är detta inte nöjesläsning utan tvång.

Bilderna jag lade ut i det förra inlägget har jag redigerat idag (jag älskar hösten men ljuset är inte bra att fota i!), Erik och jag tog en kortpromenad igår eftermiddag. Jag ser faktiskt fram emot att frosten ska dyka upp igen för det är så himla spännande att fotografera den (det?). Jag hoppas att jag hinner fixa till några bilder, i morgon, som jag tog hemma i Värmland. Det är bilder på droppar!! Me likeelike...

Nu ska jag krypa ner i min kalla, stora och ensamma säng...

Hörs imöra!


Bildör (som man säger på Värmländska):

Lite höstbilder...


Snart ska jag iväg och träna det ska bli skönt (efteråt) men Bekka ringde precis och sa att Emil var sjuk så hon kunde inte följa med och det tycker jag är tråkigt! Det är mycket roligare att gå och träna om man är två... Jag får väl träna för oss båda då!

Nu måste jag plocka ihop mig och pysa!

 


Fotografera mera!

När jag var hemma hos pappa i söndags frågade pappas sambo om jag skulle kunna ställa upp som fotograf när hon är ute och rider någon gång. Hon vill ha en massa bilder med sin nya tävlingshäst och hon vill ha dem från en massa olika vinklar osv. Jag tycker att det ska bli skitroligt! Jag får nog läsa på lite om att ta kort på djur eftersom proportionerna lätt blir fel (huvudet blir jättestort och bakdelen jätteliten). Jag hoppas att jag lyckas emn gör jag inte det får vi väl kalla in andrefotograf pappa (som aldrig har tid att fota när Carina rider).

Idag är jag fruktansvärt trött... jag har försökt läsa i en skönlitterär bok (To the Lighthouse) till skolan men jag bara somnar! Igår gick jag och la mig vid strax efter elva för att jag skulle kunna gå upp vid åtta idag och plugga men det enda jag har lyckats med är att snabbt konstatera att det tar väldigt lång tid att läsa när man somnar hela tiden. Jag har provat att läsa i badkaret och att läsa i fåtöljen i vardagsrummet men inget utav dem fungerar! Nu har jag tagit beslutet att pilla lite med någon av mina uppsatser istället...jag kan völ knappast somna när ´jag sitter och skriver på datron, eller?

Erik och jag var ute och fotade lite igår, ska försöka redigera och lägga ut bilderna lite senare.

Bekka jag tänkte träna, hör av dig om du följer med...

Hörs sen!


Tillbaka i stan

Nu är jag tillbaka i stan, eller jag kom hem vid typ halv 1 i natt. Det var en mycket trevlig roadtrip med Madde men det var skönt att komma fram också.

Under helgen har jag i princip bara spelat med Torsby Brass. Jag och mamma var ner till mormor och morfars grav en sväng för att snygga till gravarna lite och jag var till pappa och fikade/pratade fotografering en sväng, annars har jag mest spelat. Det var jättemysigt att träffa Astrid och Sara... Spelningen gick helt okej även om vissa medmusikanter höll på att driva mig till vansinne! :)

Idag fyller min kära sambo år så nu ska jag leka lite med honom. Han har fått frukost på sängen och lite skor men dagen är inte slut än så nu ska jag försöka göra den fortsatt bra!

Hörs sen!

 


RSS 2.0