Handledare är bajs! Iaf den jag har...

Jag skulle snarare vilöja ha en spirituell vägledare. Hahahaha. Hata att skriva skituppsats som en skithandledare ändå bara vill dissa! Jag vill va ute i solen!! Får väl be Lotten röja runt i lägenheten kanske :P


Erik är söt... :) Om vädret håller i sig kan det bli picknick vid Stångån senare! HOPPAS!!


Måste fortsätta plugga...


igår och idag

En fredagskväll i all sin stillhet! God mat, trevligt sällskap, gott vin, lite godis och mycket prat. Det är så skönt att bara sitta hemma och lyssna på musik och inte gå ut och parta runt hela tiden. Jag är nöjd... och efter ett tag blev också han riktigt nöjd! :)


Idag ska vi börja med att hämta Eriks föräldrars bil, sen ska vi kolla på tapeter till hans lägenhet och efter det ska vi nog åka en tur, bara för att det är mysigt! Jag tycker om att va ute och åka bil och lyssna på musik, det är jättemysigt tycker jag.


Ikväll blir det födelsedagskalas hos Bekka också, alkohol (check), present (check), trevligt sällskap (check), glatt humör (check). Bra då har jag allt checkat för kvällen så nu är det bara att glida genom denna dag med vetskapen om att allt utom mitt yttre är fixat inför ikväll.


Jag har egentligen inte så mycket att säga... Erik sover så jag tänkte passa på att hänga en tvätt, diska lite och skriva ett litet blogginlägg.


(Micke... du ska läsa vad jag skrivit inte reklamen nedanför :) )

image53

Bekka pre-25 år

Jag har sovit på soffan... hela natten! Någon gång i går kväll somnade jag där, vaknade upp några timmar senare, orkade inte gå och lägga mig i sängen så jag hittade en filt drog den över mig och fortsatta sova. Nacken har dock klarat sig mycket bra den här gången som tur är!


I onsdags fyllde Bekka pre-25 år så jag och Bimbo åkte ner till stan för att ta en liten öl med henne. Vi började på 55: an, men de va en himla fotbollsmatch i alla högtalarna så vi hörde inget, vi gick därför vidare till Plaza för att spela en omgång, eller två, biljard. Tjejlaget (Camilla, Bekka och jag) ansåg att de hade bättre saker för sig så pojkarna (Josef och Emil) fick vinna! Bekka fick en drink (Ragnar hette han) och efter det någon gång spårade allt ur. Camilla, Emil och Josef fick photosession feber och lycka för mig var att jag höll i kameran och fick föreviga de mystiska poser de kom på! Efter fjortis-Plaza, där det också var fotboll som gällde gick vi till Platens för att i åtminstone en kvart svänga våra lurviga... Kvällen var great! Erik och hans kompisar kom också till Platens efter ett tag, vilket inte gjorde kvällen sämre!


Idag ska jag ner på stan en sväng och fixa lite present och lite alkohol till Bekkas kalas imöra. Linnea ringde igår och frågade om vi kunde ses vi ska träffas en sväng nere på stan. Hoppas att jag hittar det jag har planerat att köpa till... Sen får vi se vad som händer ikväll, men jag hoppas att min kväll innefattar en viss, ganska söt, person. Jag vill också att vädret som just nu värmer min själ ska hålla i sig hela helgen för det skulle va skönt att kunna vara ute och muppa omkring i solkskenet.


Sandra - Han har en superfin rumpa, alldeles lagom fast.


David - Nej, men då går jag och min slappa röv då! (Går därefter ut ur köket och sätter på sig ett på shorts, över hans tidigare kalsongklädsel)


Camilla - Men du behöver juh inte vara avundsjuk på honom... han är juh bara med Sandra. (Menar att jag inte är lika cool att va med som henne)


Sandra - (Ger en arg blick och börjar skratta)

Hellu...

Idag vaknade jag upp... var svårt att inte må så mycket bättre än vad jag gjorde just då... jag hade juh en arm i närheten, som jag kunde somna om på. Att ligga och prata med dig mitt i natten, göra blåsfisken, göra en superspark eller öva på att säga principipiskt är mycket underhållande och mysigt. J Det känns bra... du känns bra! Nu vill jag absolut inte åka hem till Värmlands skogar för att jobba i sommar... jag vill vara i stan... lite närmare...


När halva dagen hade gått blev jag på skitdåligt humör! Det gick askasst att spela, fastän att jag kan låtarna, detta kan bero på flera saker. Nummer ett: jag var hungrig. Nummer två: jag satt och funderade på mycket trevligare saker. Nummer tre: vissa människor kan verkligen konsten att irritera mig, hur svårt ska det vara att spela samtidigt som någon annan?! Jag har juh aldrig beklagat mig över denna tredje punkt förut... icke! J Jag vill också tillägga att min mamma alltid ligger risigt till när jag bara är på dåligt humör i största allmänhet, för det finns juh ingen att jag kan skälla på bara för att. Egentligen får jag juh inte göra det med mamma heller, men hon är juh min mamma och älskar mig i alla fall så ibland orkar jag bara inte hålla inne mina (oftast) hormonbiverkningar. J Jag är tjej, jag får vara arg i onödan... jag kan alltid skylla på mina hormoner!


Imöra ska jag försöka lämna in min första version av min b-uppsats också. Jag tycker att det är jättesvårt att få till mina referenser, jag blir så osäker när jag ska referera till en person som tas upp i en artikel av någon annan. Hur gör man? Jag har läst hur man ska göra men jag känner mig inte mycket säkrare för det. Jag är inget stort fan av rapportskriving överhuvudtaget men man måste tydligen skriva några om man pluggar på universitet... typiskt då. Jag tycker om att tycka saker baserat på saker jag läst, hört eller som jag bara har fått för mig att det är. Något som jag kan tycka är svårt att hitta just den fakta som jag någon gång lyckats få in i skallen i någon bok som jag kan referera till. Jag älskar att använda mig av tänkvärda citat men beskriva tråkiga undersökningar och dokument bara för att jag måste är inte alls kul. Om jag inte tycker att det är kul så lär jag mig inget heller. Något som jag tycker är ganska kul, puckat kul alltså, är att skriva syftet med ett arbete. Alla mina syften hittills har innerst inne varit att jag måste skriva ett arbete för att klara en kurs men det får man inte skriva så då måste jag sitta och hitta på en syfte... sjukt kul!! J


Från det ena till det andra funderar jag på vad lilla jag kan göra för andra. Jag vill juh göra allt bra... men jag är inte Gud och kan därför inte det, hur gärna jag än vill. Jag gör så gott jag kan och jag hoppas att ni vet det. Jag vill att ni ska veta det och att jag mer än gärna gör allt för att det ska bli bättre.


I'll be back!!


/S

image47

Uppdatering

Får jag tänka på dig flera timmar om dagen? Får jag vilja vara hos dig? Får jag hålla dig i handen ute på stan?


Jag har mött en person på vägen som med enkel charm och humor har fått mig att tänka på honom. Jag har mött en person under våren som gör att jag blir mer töntig än vanligt. Jag har mött en person mitt i livet som just nu gör livet något bättre. J


Jag är lite knäpp just nu... för det första fick jag reda på att jag har klarat båda mina resttentor i engelska (och jag trodde att jag var helt körd på språkfärdighetstentan), jag har en pojke att fundera över, jag har fått sommarjobb, fixat ny lägenhet och har skrivit en del på min b-uppsats som ska va inne till veckan. Just nu verkar det som att det mesta löser sig ganska fint! Som om inte allt vore nog bra så är det vår men inte alltför kasst (k.a.s.t eller vad säger du Qsin?) väder, alla blommor och buskar och träd och gräs har slagit ut och det både luktar gott och ser fint ut. När jag är klar med uppsatsen ska jag bosätta mig ute i solen... kanske på en balkong med fin utsikt, långt ner i stan? ;) Så om det finns någon som kan skänka mig lite motivation till att faktiskt sätta mig ner och skriva klart min uppsats är ni/du hjärtligt välkommen.


I min uppsats ska jag skriva om de nationella proven i svenska b och svenska som andraspråk b, det är nämligen samma prov för de kurserna och jag tycker att det är lite konstigt. Skillnaden mellan eleverna i de två kurserna kan vara så stor att vissa bara har läst och haft svenska i sin närhet i 4 år medan andra kan ha pratat och läst svenska i 17 år! Det är stört!! Visst, det är väl rättvist för dem när de ska söka in till universitet fast ändå inte, de har juh inte fått chansen att plugga lika länge, och om man sen tar i beaktande att eleverna med utländsk bakgrund kanske har haft det överjävligt blir det ännu mer konstigt. Svenska som andraspråk har blivit ett eget ämne med en egen kursplan och vad jag vet har alla andra kurser ett eget slutprov, inte samma som något annat ämne. Tänk dig att du flyttar till t ex Frankrike efter att ha läst franska i 3 år och att du, när du kommer dit, ska skriva motsvarande nationella prov på franska! Jag skulle inte klara det, inte en chans! Skillnaden där är väl att du har läst svenska i Sverige och därmed inte fått ditt nya språk gratis från omgivningen men jag tror att det skulle bli rätt så tämligen svårt ändå. Så nu har jag gjort en kort sammanfattning av de funderingar jag vill ta upp i min uppsats, får se vad min handledare tycker om två veckor. Wish me luck!


Nu måste jag gå och sova. Kände att jag var tvungen att uppdatera läget lite, det var ett tag sen sist.


Sov gott!

image46

RSS 2.0