Helgen slutar med funderingar...dock bra sådana! :)

En fredagkväll som börjar med buffé på Platå med Bekka och Josef och sedan en lite glass på Bosses fortsätter till en klubbfest för en drös thai-boxare (Emil tränar med dom så det var därför han hade den festen). Vid ungefär mitt-i-natten-alla-borde-gå-hem-å-sova går jag och några till ut på stan med huvudmål Platens... kön var bajs så vi bestämde oss för att leka fjortis och gå på Plaza. Väl där spelade vi en runda biljard (jag fick i TVÅ bollar) och fuldansade en sväng. En liten kebebtallrik och sedan "hemfärd"... :)... som senare blev ett av mina frågetecken för den kommande veckan. 

Jag har också fått tag på en lägenhet inför hösten! En liten etta på Norgegatan får det bli... dock i andra hand men jag tror nog att det blir bäst, om jag nu ska åka utomlands i början av nästa år. Det hade varit kul att prova på livet i ett kollektiv men om jag kan få tag på en egen lägenhet som bara är lite dyrare så bangar jag faktiskt kollektivgrejen, så nu blir det tillbaka till Vasastan igen då. Huset som jag ska bo i ligger precis mittemot huset jag bodde i innan jag flyttade till Ryd... jag tror det kan vara så att jag gillar det området...kanske... :P 

Allvarligt talat så orkar jag inte vara vaken mycket längre... kan nämna att jag har köpt en vårjacka och en klänning... Qsin släpade runt mej på stan när jag var apabakis men tur va väl det för annars hade jag kanske inte hittat mina nya kläder. Min lugg lekte lugg-från-80-talet i lördags...den var burrig och stod rakt upp! HAHAHA...

Hoppas att det är bra med er all! 

image45(och den här bloggen slutade med en fundering...dock en mycket som tar upp mycket av min hjärnkapacitet :) )  


Solenergi

Och här sitter jag och klickar på mina skitiga tangenter med en uppsättning lösnaglar och det enda jag vill göra är att sjunga: "Alla vi... läängtar efter sommaren!" Jag har suttit ute och pluggat idag och det slutade med en lite lätt rosa näsa och ett sjukt bra humör. Emma kom och höll mig sällskap ett tag också... älska att prata skit!


Våren är så mycket här! Det har varit sol nu i en massa dagar på raken, vilket är mycket ovanligt för att vara Sverige, och man kan gå runt i linne utan att frysa ihjäl (om det inte blåser). Det är stört!! Jag blir så glad att jag vill studsa lite... men HALLÅ... klockan är faktiskt elva på kvällen, på en tisdag, och då är det bara utbytesstudenter som studsar! J


Jag kan också stolt säga att jag har gjort en matlista för veckan idag och jag har redan inhandlat alla ingredienser. Vad ger ni mig för det? Vuxenpoäng... Qsin och Frida ska däremot få tantpoäng för att de faktiskt löste hela melodikrysset i lördags och det är faktiskt inte okej! J I will mobb you from now on!


Becka har vart här en sväng... hon hade varit duktig och sprungit fem kilometer och kom efter det in till mig för att titta på Desperate Housewives. Det är en ganska knasigt program med helt sjuka karaktärer så det är juh underhållande bara för själva sjukheten i programmet! Det kanske inte är så givande för mig som person, men det lär inte Top Model vara heller. J


Vad jag inte har mycket att säga idag då. Känner mig bara glad över att jag fått så mycket positiv solenergi på mig att jag var tvungen att blogga lite bara för att. Hoppas ni njuter lika mycket av våren som jag gör!


Ha det så bra!

image44

Semester ger ro till själen!

En helg i ett Malmö som står i full vårblom... japp, japp, japp... jag kan lugnt säga att det var riktigt skönt för både kropp och själ. Lite sol som gör mina fräknar brunare och mycket trevligt sällskap som gör sinnet lättare... snabbt sammanfattat: en MYCKET bra helg! Jag har köpt en ny bikiniöverdel eftersom min gamla brakade ihop i Indien, ett par solbrillor (även kallade min Flugers) och lite tjejiga lösnaglar för att piffa upp en trevlig middag på en lördagskväll. Jag har utmanat skåningar, sett frågande ut när någon pratat skånska, duckat för kaxiga kommentarer på skånska och pratat extra mycket värmländska. Jag är dock inte så rädd för skåningar längre... Jan bjöd juh mej på en glass en gång, en sommar för längesedan!


Imorgon ska jag jobba också... ska köra ut post (på cykel L) i Ekholmen som jag inte alls känner till. Jag tror att jag vet vart jag ska för att få information i alla fall men sen får vi se hur det går! J Jag kanske borde gå och lägga mej så att jag orkar cykla i fyra timmar imorgon!


Sov gott!

image43

"Du ska veta att jag saknar dej..."

En sång...töntig typisk svenskpoppig töntsång med världens mest användbara refräng. "...det finns känslor som aldrig tar slut..." För mej passar den på så många också, ibland en ledsam, tung saknad...och ibland en lätt pirrig längtan. "Du ska veta att jag inte glömt..." Allt påverkar en, formar en till den man är och det och den man är är inget konstant utan det man är kommer alltid vara under ständig förändring. "...det finns bilder som aldrig suddas ut". Att påverkas av sina vänner är för mej inget negativt alls, för det handlar inte om att inte stå för vad man är, vad man tycker och hur man vill se ut...det handlar om att vara en person som trivs med sej själv bland andra människor som betyder mycket för en. Varje dag lär jag mej något nytt och jag törstar ständigt efter saker som kan utveckla de drag som jag redan har och står för. Jag vill kunna känna mej säkrare, smartare, snyggare...jag vill gå framåt i livet med ett barns sug efter att nå nya höjder. Att sätta sej ner och tänka, som jag gör nu, om vad till exempel dagen eller veckan har gjort för en själv som person kan vara ganska spännande och underhållande. När man ser de små dragen hos en själv, som justerats lite, och ibland till något helt otippat, kan i alla fall jag bli både förvånad och ibland till och det händer till och med att jag drar lite på munnen. 

Så...vad har den här veckan gjort med mej hittills? Jag har blivit lugnare när jag är ensam och kanske lite mer bubblig när jag träffar folk. Jag har lärt mej att (eller jag håller på) acceptera att jag inte vet allt om alla, hela tiden och att jag faktiskt inte behöver göra det. Det bör dock tilläggas att jag är född nyfiken och nyfikenhet är en känsla som är nog så svår att trycka ner eller hålla i styr! :) 

Dumma, dumma lilla David...varför kommer du inte och pratar skit med mig hela nätterna, gråter, kramas och skrattar...busar, minns och är? När studenten nalkas dyker du alltid upp i mitt huvud...för det var du, jag, Max och Lina...och jag tror att det är så som en människa ska ha det...

"Vad gör du nu för tiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldeles för länge sedan vi sågs..." 

"Jag har fått för mig att jag sett dig, jag har ropat ditt namn. Jag har sprungit rakt fram mot en främmande famn..."

"En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig!"

image42

"Jag ger dig min morgon"...kommer jag någon gång få tillbaka den?

Idag har jag skrivit min första omtenta för månaden... jag har ingen aning om hur det gick för examinatorn har rätt som det är en släng av dum-i-huvudet-jag-rättar-tentor-som-jag-vill-sjukan. Jag kommer att gråta när jag får tillbaka tentan... oavsett resultat! Klarar jag den kommer jag att bli så lättad av att jag äntligen blivit av med den att jag kommer fälla ett par tårar och klarar jag den inte kan ni juh förstå om man blir lite depp när man skrivit tentan tre gånger. Jag hoppas på att få tag på en kravallbiljett tills imöra så att jag kan festa bort tentan... och lite kärlekshandtag. Vaddå två i ett lösning?!


Jag var hemma i helgen! Hela familjen plus Agnes (Matildas kompis) åkte till Trysil på lördagen för att utföra en tur på skidor eller snowboard i ett tjockt lager av snö (visserligen kramsnö... men dock). Solen stekte och bränd mig faktiskt i ansiktet, men det lärde jag mig snabbt att leva med eftersom dagen hade varit helt perfekt! Efter en snabbdusch och en matlåda åkte jag upp till Torsby för att träffa mina bästa... Emelie, Ellen, Sara och Astrid. Lite skitsnack, lite Sandra Bullock-film på tv och lite bara vara avslutade en mycket bra dag som jag kommer att vara tacksam för länge! Söndagen spenderade jag både hos mamma och hos pappa. När jag var hos mamma utplånade jag hennes självförtroende genom att sjunga brallorna av henne med min ljuva stämma i Singstar (not...) och när jag var hos pappa körde jag timmerkran med traktorn eller berättade för pappa om senaste händelserna i mitt liv. Jag måste bara säga att jag var grym på att köra timmer-lastare-nyp och jag är dessutom extra stolt eftersom mina kära bröder ännu inte har fått prova även om dem har frågat!!


Jag har allvarligt talat tappat orken att göra något alls. Jag skulle gärna dra ett täcke över huvudet och sova igenom varje dag... men samtidigt som denna önskan är riktigt stark är behovet av att träffa människor och rastlösheten ännu mer påträngande. Och för att lösa detta dilemma ska jag storstäda lilla lägenheten imöra! Jag kanske orkar mer om jag känner att jag har ett trevligt, städat och positivt ställe att bo och vistas på. Kanske ska börja fundera på en ommöblering... i alla fall i mitt rum... Måste bestämma mig för hur jag ska göra med min boendesituation också, det verkar juh bli krångligare än vad jag först hade trott. Men först och främst måste jag göra något av det jag har nu... får se hur det blir när jag grävt mig ner genom lagret av böcker, papper och kläder (blandat med damm och skit). Har i alla fall lyckats köra två tvättmaskiner idag och fler blir det imöra.


Nu ska jag gå och hänga min sista tvätt för dagen!


Sov gott allihopa!!

image41

Vad har jag gjort idag då?

Me like lite Knuten-sällskap! Särskilt på dagen då vi alla pratar riktigt osammanhängande... Tydligen kan man skratta riktigt länge åt en vanlig hicka och det är precis den sortens humor som lilla jag gillar. Om man nu kan kalla det humor!? Får se nu då om jag kanske får en praktikplats i Norrköping... det är helt okej pendlingsavstånd, och dessutom skulle det vara riktigt skönt att slippa gå runt och inte veta om jag kommer få någon plats överhuvudtaget. Men än så länge vet jag juh faktiskt inte hur det blir!


Vad mer har jag att säga om denna dag? Hmm... British Culture Studies är ganska tråkigt, jag har ingen självdisciplin MEN jag har dock skrivit nästan en sida på uppgiften som ska lämnas in på fredag. Jag anser att jag själv är ute i ganska god tid för ovanlighetens skull... om man nu kan räkna två dagar innan för att vara ute i god tid? J Jag kan också säga att kaviar är gott och att jag har köpt en ny te-sort som påminner mig om min förra mentor som jag hade under engelskapraktiken. Jag försöker också göra en egen låt men jag orkar aldrig bestämma mig för något och inget blir bra så jag får nog fortsätta spela låten från "The Piano". Jag har duschat idag... och det var mest för att jag skulle vakna till liv (och inte somna om på soffan som i natt har varit min sovplats) och inte för att jag lukta särskilt illa! Bra så nu vet ni det...


Så här blir det om jag inte djup-bloggar! Jag bloggar oftast när jag har kommit på något klurigt att fundera på och det betyder oftast inte att det är så illa ställt med mig som det kan låta i min blogg. Jag sitter juh dock inte bara och hittar på, men jag tänker bara bäst på nätterna och det är också då jag sitter och bloggar i min ensamhet. Dagen efter att jag har skrivit något kanske jag inte ens tänker på samma saker som det jag har skrivit natten innan... Så ni behöver inte vara så oroliga för mig... jag vet att ni finns där om jag behöver hjälp och det är jättesnällt att ni bryr er, jag vill bara inte att ni ska må dåligt för att ni tror att jag gör det! Så nu vet ni det...


Ha det så bra allihop!


Kramar

image40

Bye bye love...

Jag ska flytta igen! Lägenheten blev uppsagd idag... flyttar hem möblerna och mig själv till mamma i sommar. Skönt, ingen sommarhyra! Hoppas på att få ett sommarjobb också och nu spelar det juh ingen roll om det är hemma i Värmland eller hemma i Linköping. Det här med flytten spelar mig egentligen ingen som helst roll, jag är bara lite less på att flytta. Jag känner mig likgiltig inför att inte ha någonstans att bo (hemma hos mamma eller pappa gills inte), jag orkar helt enkelt inte bry mig. Jag skulle lika gärna kunna bli arg, ledsen eller glad för att jag ska lämna Rydsvägen 312 b, men om jag ska vara ärlig känner jag ingenting just nu. Lets just say we keep it that way.


I dropped my shoe on a street full of broken glass...you can't walk on broken glass... that's why I ended up staring at a bird, flying, free...'til you came and held my hand, carrying me home.


Så min dag har varit ganska lik de senaste dagarna I mitt liv. Jag vaknar vid 12 och känner mig mindre frisk, äter frukost vid tv:n, försöker plugga men kan inte koncentrera mig, ser lite på tv, äter lunch... och sen fortsätter jag min dag genom att battla med mina lata mig celler och mina plugga celler. Det är en hård fight! Orkar jag inte plugga tillfredställande mycket under dagen kan jag juh alltid plugga under natten för jag kan juh ändå inte sova. I natt låg jag och stirrade på klockan fram till minst fyra på morgonen, jag beslutade mig vid två för att somna till en film... men ICKE!! "Hallå kroppen! Har du planerat att fungera som vanligt någon gång eller ska jag vänja mig vid att behöva våldföra mig på dig för att det ska hända något spännande?" Det kan vara så att kroppen är lite nervös eftersom han ska till farbror doktorn på fredag och kolla varför hans ägare är hes hela tiden. "Du behöver inte vara rädd... det värsta som kan hända är att doktorn pillar mig i halsen så att jag spyr på honom, men det är lungan!" Om du har läst min senaste blogg kanske du förstår varför jag för ett samtal med min egen kropp. Det är inte så givande men om man inte har något bättre för sig kan man juh alltid hålla sig själv lite sällskap. Om jag har tur kanske min kropp börjar må jättebra... växter gör juh det... och du behöver inte säga att de gör det för att de vill ha koldioxid, jag vet redan det! J Jag bara hoppas på att min ska börja fungera om jag pratar med den... kan jag få leva i den illusionen ett litet tag till bara?!


That's all for tonight!


Pöss
image39

RSS 2.0