Över 2 dygn av väntan... det börjar bli en Conversehistoria Lina.

Sen i tisdags em har jag haft smärtsamma värkar med 10 minuters mellanrum. Nu har det gått två dygn sen det hela drog igång och vad jag vet är jag inte närmare en förlossning nu än vad jag var då. Nu går jag på Panodil för att jag ska få sova något över huvud taget. Tills igår kväll hade jag inte sovit längre än 15  minuter i sträck men efter två Panodil fick jag faktiskt sova nästan tre timmar i natt, om än inte riktigt oavbrutet så nästintill.

Just nu är jag bara trött. Det är inte det onda som är jobbigast utan att jag är så trött. Jag är ju inte så bra på att vänta heller och nu börjar det blir lite väl lång tid. Erik tror väl att Kulan tittar ut i helgen, men jag vågar inte hoppas på något för då blir jag bara besviken.

Jag har haft kontakt med Förlossningen några gånger för att fråga saker och de har varit supertrevliga och det känns som att jag har fått den hjälp jag har behövt. Ikväll funderar jag dock på om jag ska få be att få komma in på en undersökning, bara för att få veta hur vi ligger till. Men vi får se...

Nu vet ni läget i alla fall. Händer det något nytt hör jag väl av mig till berörda. Jag orkar inte prata i telefon som det är nu i alla fall.

Nu ska jag se om jag kan hitta något som passar mig och Kulan att äta (har varit lite si och så med det också de här dygnen). Både väntan och hunger... Det är väl säkrast att jag intygar att Erik fortfarande lever. :)


1 vecka till BF!

Idag är det exakt en vecka kvar tills Kulan är beräknad att komma ut! Jag vet dock inte om ett måndagsbarn är något att hoppas på... jag tycker ju bland annat att Veronica Maggios låt är så fruktansvärt dålig.

Idag har jag försökt gör amig fin och måla tånaglarna. Det slutade med att jag nu sitter med målade tår och lite värk i magen. Det var inte värt det med andra ord. Problemet nu är att jag inte orkar hänga mig över magen en gång till för att ta bort det så det får väl sitta där tills efter förlossningen. :)

Nu tänkte jag sätta mig och plugga en sväng. Det skulle vara skönt att vara klar med det himla arbetet men det verkar onekligen gå trögt. Lite för skojs skull satte jag ihop alla delar som jag har skrivit och då var det faktiskt 35 sidor men för den skull är inte all den texten bra och något att ha. Jag ska nog försöka kika igenom den idag... det blir nog mitt projekt.

Ha en bra dag!


Nu har jag bestämt såhär:

Jag är lyckligt lottad som har så många underbara kompisar och jag antar och vet att det är ganska många som vill veta hur det går med barnafödande och så vidare. Nu har jag bestämt såhär (eftersom det är jag som är gravid får jag bestämma allt) att jag utser någon/några till kontaktpersoner. Dessa kontaktpersoner kontaktar jag/Erik med information om hur allt går när det väl beger sig och de hör i sin tur av sig till avtalade personer. Exempel: Till exempel Maria får ett sms från mig om att nu jädrarns har förlossningen startat och då kontaktar hon övriga i "Vi 8" (att kontakta mig blir nog dock inte nödvändigt, jag vet nog vad som är på gång) och återger informationen.

Jag vill göra såhär för att inte behöva känna mig stressad över att jag till exempel ska glömma någon. Jag vill kunna vara fokuserad på det som händer där och då och därför tror jag att det här är bästa sättet, för jag vill ju också att ni ska veta. Det är dock viktigt att ingen lägger någon värdering i vem som blir kontaktperson utan det är den som jag tycker är smidigast för stunden. Skulle något bli galet och alla inte får all info när alla andra får den betyder det ingenting annat än att det råkade bli så. Det betyder inte att någon är en mer eller mindre nära vän till mig.

Så, nu vet ni! Det är viktigt för mig att inte behöva tänka på det här eftersom det skulle göra mig väldigt stressad över tanken på att jag skulle råka göra någon arg eller ledsen.

Snart hoppas jag att bebisen kommer! Jag och Lilo var på hundträff i tre timmar idag (jag tänkte att det kunde kicka igång förlossningen genom att göra saker, men icke). Hon apporterade jättefint... nästan så att jag undrade om hon hade slagit sig. :) Hon lämnade dummisarna i handen på mig och stannade hos mig trots att hon var lös. Duktig Långnos!


Bilder från möhippan som glömdes bort


Lyxplugg

Just nu har jag precis satt mig tillrätta med fötterna i ett fotbad och datorn, redo för plugg, i knäet. Det är vad jag kalla lyxplugg! Det enda som skulle kunna vara lyxigare var om någon annan skrev det förbaskade arbetet åt mig, men så kul kommer vi nog aldrig ha det.


Idag är det 9 dagar kvar till BF och max 23 dagar kvar tills jag får träffa Kulan!


Om det inte hände något drastiskt...

...och då menar jag drastiskt i stor bemärkelse kan vi nog konstatera att mammas gissning var fel. Nu får vi se hur det går med Emelies gissning.


Mamma: 20 april/flicka
Emelie: 26 april/pojke
Astrid: 27 april/flicka
Daniel: 27 april/flicka (om det blir 27e vinner Astrid för hon gissade före brorsan)
David: 28 april/flicka
Bekka: 29 april/flicka
Camilla: 30 april/flicka (tror jag hon sa)
Sara: 1 maj/pojke
Lina: 2 maj/flicka
Erik: 3 maj/pojke
Madde (Könström): 4 maj (men hon tror egentligen på 3/5 som är upptaget)/pojke (tror jag hon sa)
Maria: 7 maj/pojke
Maja: 8 maj/flicka
Anders: 9 maj/pojke
Jag: 12 maj/pojke

Idag var vi i alla fall på sista besöket hos barnmorskan innan BF. Vi har dock ett till besök inbokat den 3e maj men det hoppas vi att vi slipper gå på. Nu är bebisens huvud inte längre rörligt utan ruckbart (vad det nu innebär). Det ska vara bra i alla fall. Blodtryck är bra, magen växer, jag och Erik mår bra... ja, det är bra med andra ord.

Idag var jag och klippte mig också. Gött med nyklippt hår! Frisören väntar sitt första barn i augusti så vi hade en hel del ämnen att avverka under klippningen. Vi har tydligen en likadan vagn med delvis samma färg. Jag vill ut och köra min vagn! Bebisen får ta och komma... i alla fall inom rimligt antal dagar.


I samtal med min bror

Jag och brorsan pratade i telefon i nästan en och en halv timme häromdagen! Det har aldrig tidigare hänt och om jag känner oss rätt kommer det ta ett tag innan det händer igen (om inte annat för att Kulan kommer och kräver min uppmärksamhet). Jag tror att anledningen till att vi pratade så länge var att vi båda hade extremt dålig humor vid just den tidpunkten.

Vi ägnade ganska stor del av samtalet åt att gå och dra dåliga skämt om att bibeln egentligen är en kokbok (jag tror att jag har nämnt det i bloggen tidigare).Mosebok
Psaltaren
Korint
ierbrevet
[...] inleds oss icke i frestelse
Kristihimmelfärsdag (dock talspråk)Vi kom fram till att anledningen till att bibeln lyckats bli så stor och känd är av den enkla anledning att den egentligen är en kokbok. Se bara på Jamie Oliver och hur känd han och hans böcker har blivit. Alla som är något/vill bli något släpper en kokbok och hoppas på det bästa.  

Vi pratade även om att det är ett fasligt fokus på det där med att till exempel göra vin av vatten och göra ett fåtal fiskar till hundratals. Varpå jag drog liknelsen till när Per Morberg kärnade smör (som jag hade sett för några månader sedan), han gjorde helt enkelt smör av mjölk precis som Jesus gjorde vin av vatten och många fiskar av bara ett fåtal. Och när jag nu skriver detta kan jag inte förstå vad det var som i samtalet med min bror var så himla roligt, men det var det.

Att min nördige bror (och jag menar det Daniel!) återigen försökte impa på mig genom att berätta en massa obegripliga saker som hans utbildning innefattar ingick självklart också i samtalet. Det som dock intresserade mig var när han berättade om en vattenskärare (en sån där apparat som skär i metall med hjälp av vatten och sand) och en 3D-skrivare (alltså en skrivare som skriver ut saker i 3D i plast, om jag fattade det rätt, vilket inte alls är säkert och nu tycker alla att jag är superkorkad). 

Ja, ja... det var kul att pratas vid, lillebror!  


TENS

Nu har jag hämtat TENS-apparaten som eventuellt kan underlätta för mig under förlossningen. Vi får väl se om det fungerar men den var väldigt skön att använda över huvud taget. Det var en annorlunda känsla att ha den på men väldigt skön och avslappnande. Vi håller tummarna för att den kan göra livet-med-förlossningsvärkar-hemma något lättare. Nu har jag både en pilatesboll och en TENS-apparat så nu är det bara att tuta och köra! Om jag tror att det kommer att fungera gör det kanske det också. Jag är ganska bra på att lura mig själv! :)

9 år senare...

"Tur att vissa saker går snabbare med dig än andra iaf!" Var Linas kommentar när jag messade henne och berättade att jag äntligen har införskaffat mina första Converse. Anledningen till att jag, cirka 9 år efter att Lina köpte sina första (mörkgröna), äntligen köpte ett par beror till stor del på färgen:Jag är ju otroligt svag för saker som gör mig glad och dessa var exakt en sån sak. Jag kunde bara inte motstå dem! Att jag för 9 år sedan avskydde Converse och under alla år lovat mig själv att aldrig köpa några så har jag nu gjort det (som vi alla säkert redan visste att jag skulle göra, det skulle bara ta lite längre tid). Jag brukar göra så... hata något för att sen köpa det när ingen annan gillar prylen längre. Den här gången har jag dock väntat så länge att Converse är populärt igen! Grattis till mig!

Köpte även en ny klocka idag. Men den här har jag velat ha länge så nu när det var 50 % på den passade jag helt enkelt på.Jag älskar Jet Set Addiction klockorna! Nu äger jag en grön och en gul och förutom färgen är de exakt likadana. De här klockorna är också sådana saker som gör mig glad. Erik upplyste mig om att jag är ganska söt eftersom jag kan bli så otroligt glad över något som jag har köpt. Han sa detta när jag storleende gick ut från affären och gång på gång berättade hur mycket jag tyckte om klockan, hur glad man blev av färgen och hur länge jag velat ha den. Jag hoppas på att jag i framtiden kommer ha ännu fler färger i liknande modell. Nästa blir eventuellt en turkos... men Erik var lite inne på att det skulle vara snyggt om jag hade en vit så vi får väl se.


Bilder:


Mörkeruds nya familjemedlemmar
Tre små kalvar som ser ut som nallar...

...och en liten fågelunge


Kalvarna föddes 2/4, 4/4 och 6/4 och de studsade runt och busade innan de var ett dygn gamla. Efter otaliga kalvrymningar ut genom stängslet beslutade sig mammakossorna för att samla alla de små i foderhäcken på nätterna. Ett mycket smart drag enligt mig! Det blev lite som en barnhage. :)Fågelungen tror jag dock inte mådde så bra eftersom han satt precis vid vattenslangen och han flyttade inte på sig trots att både jag och mamma stod precis bredvid och det skvätte vatten på honom. Vet inte hur det har gått med honom. Jag får väl höra med mamma om han tog sig därifrån någon gång. Hade han otur så var väl Pyton (katten) framme och hälsade.


Bilder:


Kvällspromenad med pappa, Lilo och kamerorna i Bada.
plugg, snö och visning av lägenhet

Varför snöar det?!

Någon idiot har tydligt gjort så att det snöar idag. Precis när jag skulle gå ut med Lilo så satte det igång att blötsnöa, vilket inte var speciellt populärt enligt mig. Nu har det i alla fall slutat men det såg ut som att det skulle komma mer under veckan. Nu är det vår och då ska det inte komma mer snö!

Idag är jag i vecka 38 + 0 vilket innebär att jag äntligen är inom de där +/- 2 veckor som man kan räkna med att bebis kommer. Igår var det exakt två veckor till BF! Jag vill verkligen träffa Kulan nu (och ge honom/henne ett riktigt namn) men samtidigt är det ju bra om jag hinner skriva lite till på examensarbetet.

Nu tycker jag ju i alla fall att det jag skriver om är intressant, men det är så fruktansvärt svårt att knyta ihop alla tankar, teorier och intervjuer till en bra löpande text. Det är skönt att arbeta tillsammans med någon annan för då kan man bolla idéer med varandra men samtidigt är det också två viljor som ska in i ett och samma arbete. Än så länge har det bara blivit en diskussion om en liten formulering, som dessutom var minimal och framförallt onödig i det här stadiet av arbetet. Just nu sitter jag och skriver om "den sociala människan". Det är ganska intressant att tänka sig att människan inte är och inte kan bli någonting utan att interagera med andra. Att man finns till först i relation till någon annan (Älska flummig sociologi!).

Idag kommer det en tjej för att titta på vår lägenhet (igår hade vi två till som kom och tittade). Erik ligger och sover för att han har arbetat natt så jag hoppas på att hon nöjer sig med att bara se gästrummet för sovrummet ser ju likadant ut förutom tapeterna. Men vi får se. 

I eftermiddag ska jag fika med mammagruppen. Det ska bli trevligt att rulla in på Espresso House och prata lite skit om att vara fet (läs gravid) och att snart bli en större familj. Jag har dock fyllt dagens kaffekvot nu när jag har suttit och pluggat så jag får väl drickat något annat under fikat (dagens ilandsproblem). 

Dags att fortsätta plugga!

Ha en bra dag! 


På förslag från Maria:

Maria tyckte att det var dags att påminna om allas gissningar om Kulans födelsedatum och kön så här kommer listan:


Mamma: 20 april/flicka
Emelie: 26 april/pojke
Astrid: 27 april/flicka
David: 28 april/flicka
Bekka: 29 april/flicka
Camilla: 30 april/flicka (tror jag hon sa)
Sara: 1 maj/pojke
Lina: 2 maj/flicka
Erik: 3 maj/pojke
Madde (Könström): 4 maj (men hon tror egentligen på 3/5 som är upptaget)/pojke (tror jag hon sa)
Maria: 7 maj/pojke
Maja: 8 maj/flicka
Anders: 9 maj/pojke
Jag: 12 maj/pojke


Med stödstrumpor på och förlovningsringen i halsband åker jag imorgon till min sista arbetsdag innan föräldraledigheten. Det känns jätteskönt men samtidigt lite tråkigt. Jag trivs jättebra och jag kommer att sakna mina elever men förhoppningsvis kan jag få komma tillbaka.


Nej, men om man skulle ta en Gaviscon på det!


Försäkringskassan är bara för härlig!

Efter ett samtal med en mycket dryg och nedlåtande handläggare på FK fick jag äntligen besked om att min SGI beräknas på min tidigare inkomst! Det tog handläggaren mindre än en timme att ta det beslutet efter att hon hade pratat med mig. Hur svårt var det från början egentligen?! FK borde försöka göra allt lättare för sig. Att skaffa kompentet personal i kundtjänst (alternativt ge personalen i kundtjänst utbildning) bör underlätta för hela organisationen. Nu är jag nöjd i alla fall och jag och Erik kan äntligen räkna på hur vi ska lägga upp föräldraledigheten.Skitväder idag! Endast två arbetsdagar kvar! Mina elever är grymma på svenska! Kulan sparkar snart sönder mina revben! Vecka 37 + 0 idag! Påskhelg i Värmland var jätteskönt!

Nu ska jag virka klart gosedjuret som jag håller på med. Mamma lärde mig att virka i helgen, eller hon försökte i alla fall. Resultatet blir som det blir men det är ju också det första jag virkar någonsin.


RSS 2.0